Sökt jobb

Sådär, nu har jag skickat iväg ännu en ansökan. Som försäkringskasse-handläggare! Kan det va nåt kanske? De sökte 19 stycken, så man har nog chansen i alla fall!

Det är ju inget fel på mitt nuvarande jobb: Bra jobbarkompisar, och tryggt och så... Men arbetsuppgifter är bara FÖR tråkiga! Jag vill ju utvecklas mer, jag kan inte sitta där och svara i telefon tills jag blir 65!! Och mer ansvar verkar det ju inte som jag får, jag har inte hört nåt mer efter chefens och mitt samtal. Det blir ju inget mer, det vet jag ju redan....

Nu får vi hoppas på detta jobb, eller på Proffice, som jag ska till på onsdag!!

Snart bara en vecka kvar

till min operation! Jag är inte ett dugg nervös, det skulle i så fall vara för att bli förkyld, för då får jag inte opereras, utan bara förväntansfull!

Och på onsdag ska jag på intervju också!

Uppsägning!

Idag lämnade jag in uppsägning av barnens fritidsplatser! Putte har lämnat fått annat skift på jobbet, vi är så glada! Han ska börja jobba helgnatt, dvs jobba 18-06 lördag kväll och söndag kväll. Det innebär att han får sova söndag dag, och halva måndagen. Sen får han gå upp och hämta Olle 12.30. Resten av veckan är han ledig.

Känns som att vi alla får ett nytt liv pga detta: Barnen behöver inget fritids, Putte får jättemycket egentid när barnen är i skolan, och jag behöver aldrig känna mig låst att jag måste skynda mig hem till fritids, och heller inte pussla med tiderna på jobbet när Putte har kväll. Underbart!

Lasek

Här står det om min operation!

Onödigt

Vad dum man är ibland! Jag trivdes jättebra med mitt hår innan klippningen, och ändå bestämde jag mig för att klippa mig. Nu är det ju sådär kort igen, som jag inte trivs med! Det var väl ganska onödigt?

En annan sak som är onödigt, är att jag har börjat snusa. Det är ju så gott, och jag längtar alltför ofta efter en snus nu för tiden. Det här är tredje idag... Det är väl också rätt onödigt??

Lång dag...

Sammanlagt 6,5 timme på tåg! Men idag har jag lärt mig:

- Jag FÅR - jag ska - operera ögonen!!!

- Tåg kan vara väldigt avslappnande, men ack så tråkigt!

- Man blir jättekonstig av pupillutvidgande ögondroppar!

- Gubbar som undersöker en kan vara väldigt virriga... Och inte så pedagogiska

- Det är jättesvårt att gå på Åhléns i Malmö och försöka kolla på väskor när pupillerna är jättestora

- Man kan få jobbintervjusamtal när man sitter på tåget och har dålig täckning...!

Kissen då.

Ja, ikväll kom han igen. Han VILL verkligen vara hos oss! Och Maja och jag vill inget hellre än att låta honom stanna... Eftersom sonen i kissens familj glömde säga till sin mamma att kissen var hos oss, så fick han vara här i ett par timmar. Han tittade på Idol med Maja och mig, och var allmänt gosig och underbar. Min svarta stickade tröja är alldeles hårig nu...

Undrar hur länge nya familjen orkar, han stannar visst bara en dag eller två innan han sedan är borta i en vecka-14 dar, för att sedan dyka upp hos oss. Ingen vidare huskatt det där inte. I alla fall inte hos dem...

Wiee Wiee Wiee

Imorgon bär det av till Malmö! För koll alltså. Och om jag inte får operera mig så vet jag faktiskt inte om jag överlever.... Det MÅSTE bara funka!

Undersökning!

Idag ringde de från GOD SYN. De kunde inte ta emot mig på torsdag i Malmö, men däremot på onsdag! Så jag åker redan i övermorgon! Wieee vad spännande!

Nu ska jag träna Easyline!

Grattis Elin!

Jag höll ju på att glömma... Grattis allas vår Elin, världens bästa 21-åring! Kram!

image15


Depp

Jag hade det där mötet på jobbet idag. Det gick väl inte så värst bra. Jag sa att jag inte ville ställa upp mer att göra en massa extra, utöver mina arbetsuppgifter, bara för att vara snäll och för att "jag är så duktig". Om jag ska fortsätta med de sakerna jag gör, vill jag gärna ha ett uttalat ansvar, och även ett ansvarstillägg på lönen för det. Då är jag beredd att tex hålla workshops för mina medarbetare, sätta mig hos såna som behöver utvecklas/ha hjälp osv. Och det var tydligen inte så lätt att få. Min chef skulle kolla upp det, men antagligen blir det inte så. Så det som istället kommer hända, är att jag bara får sitta i telefoni hela tiden. Inte så kul.

Jag tror att det är pga det här mötet jag känner mig låg (kan bero på att jag har mens också kanske?), för annars tycker jag att dagen har varit bra. Jag var hos tandläkaren på förmiddagen, och mina tänder var SÅ fina så! Inte ens tandsten! Skönt att inte behöva punga ut med mer pengar den här gången, för den här lilla undersökningen kostade ju trots allt 495:-....

Det var föräldramöte ikväll, men när jag kom hem så bara kände jag att jag inte ORKADE! Så jag sket helt enkelt i det. Barnvakterna kunde stanna hemma, och barnen blev glada att jag inte skulle iväg. Så jag såg till att få en mysstund med dem istället. Mycket mera värt än att lyssna på en lärare som ändå bara säger samma sak varje gång....

På söndag har Linn och jag bokat ett möte, äntligen! Det ska bli trevligt! Och imorgon är det FREDAGSMYS!!!!

En mamma med världens bästa tålamod!

Så har jag känt mig nu, i två dagar! Det är underbart, tänk om man alltid kunde känna så? Tyvärr går det i vågor, ibland orkar man inte alls också... Men just NU kan jag njuta lite av att vara mamman med det bästa tålamodet!

Vår söta lille kisse...

Igår kom han igen. Då hade han varit borta från sin nya familj i 14 dagar! Och till slut dyker han upp hos oss...

Stackars liten, gissa vart han helst vill vara?? Och vi älskar ju honom så mycket, vi skulle ju så gärna ha honom hos oss, om det bara gick!

Tågbiljetterna kommit!

Japp, i fredags kom biljetterna med posten! Så nu är det bara att vänta in den stora dagen! I första hand längtar jag efter den 27:e för då ska de ju kolla om jag över huvud taget KAN göra en operation... Men mest längtar jag så klart till den 8/10, när det verkligen ska bli av!

Söndag kväll.

Tänk, nu har helgen snart gått igen? Är det inte konstigt? Men det är underbart att vara leeedig!

En stor del av eftermiddagen tillbringades på soffan med en bok, härligt! Annars har vi:
- varit på Köpstaden och köpt byxor till Maja och jacka till Olle - VÄLBEHÖVLIGT!
- varit hos Charlotte och fikat - inte välbehövligt för kroppen, men väl för hjärnan och välmåendet!
- kollat på Beck och druckit rödvin - mja...
- tvättat och städat - MYCKET välbehövligt!

Välbehövligt, vilkent konstigt ord det är!!!


Lånet klart!

"Hej! Vi har beviljat ditt lån och postat skuldebrevet. Skriv under och returnera" fick jag på sms idag! Så nu är lånet till operationen också klart! *wieeeee*

Efter jobbet var det fika med Elin, Elin, Hanna, Sofia, Lisa. En pojkvän fick också vara med, fast inte min. Det var jättetrevligt att blarra, och även gott fika! Efteråt tog jag en chansning och gick in på Stenolds och frågade om de kunde göra hål i öronen på mig. Klockan var 17.40, men det var inga problem. Så nu har jag äntligen mina hål!


Bokat biljett

Nu är tågbiljetten också bokad! Jag kan inte fatta att jag ska dit första gången om två veckor! Det är så spännande!!!

Imorgon ska jag fika med ett gäng både gamla och nuvarande jobbarkompisar, det ska bli trevligt!

Och just NU ska jag gå och duscha! Tjipp!

Bokat tid!

Uj, vad snabbt det gick! Nu har jag tagit mod till mig och ringt, och jag fick tid för förundersökning redan om 2 veckor! Och om det visar sig att mina ögon är okej att operera, så är det dags för operation den 8:E OKTOBER!! Det är ju snart!

Tänk, om en månad kanske jag ser, utan glasögon!

Nu har jag bestämt mig!!

Jag ska operera mina ögon!! Det kostar 24.000 visserligen, men jag har kollat upp så att jag kan få ett bra lån. Om jag betalar i 12 år så blir det knappt 300 i månaden. Det får jag stå ut med. Det är ju faktiskt en investering för livet!

Jag håller på och kollar upp vart nånstans det ska bli, antingen Jönköping, Linköping, Göteborg eller Malmö. Det lutar nog åt Jönköping. Jag har inte fått svar av dem än vilket pris de tar. Det får ju inte vara högre, för i så fall blir det Göteborg i alla fall.

Spännande!

Bråk!

Fan vad onödigt det är att bråka om småsaker! Igår var Putte på bråkhumör, han tyckte vi hade rörigt, och idag var det jag, jag tyckte inte om att han hoppat över en del saker i Majas läxa och lämnat till mig att hjälpa till med. Ni hör ju själva, TRAMSIGT! Men så blir det när båda är trötta, och fortfarande inte kommit in i vardagslunken efter semestern....

Idag har jag i alla fall varit på Malkars och tränat Easyline, skoj och skitjobbigt!

Och på jobbet går det bra för Ulrika från Gävle, skönt!

Slödag...

Finns det egentligen nåt bättre än att ligga på soffan och läsa en bra bok, och äta choklad?


Fotboll!

Ikväll är det EM-kval!

Lönen

Pratade med min chef dagen efter. Hon förstod hur jag menade, och sa att vi ska titta på min lön. Känns bättre, vi får se vad det blir av det.

Nu lär jag upp igen, Ulrika från Gävle. Hon är duktig!

Putte är på träff med jobbarkompisarna ikväll. Deras gruppledare hade bjudit hem hela gänget! Bara det att hon bor i Flygsfors! Hur långt är det inte till Flygsfors?? Jag bara undrar. Han kommer vara hemma imorgon eller nåt, trots att han kör.... ;-)

Lönelyft?

Jag har precis fått reda på min nya lön. Jag är skitbesviken!

Jag fick 675:- extra i månaden. Jag vet att jag gör mycket mer än många av de andra här, engagerar mig, admar, utbildar nya... Och vad får man för det?? Sämre höjning än en del av de andra, som inte gör ett skit...

Nu vill jag ha ett nytt jobb!!!!

Jag sket i träningen idag...

Och jag har en hel massa ursäkter! Tex att Maja var hemma sjuk, att det var min födelsedag och jag ville vara med barnen, att jag hade ont i magen... Frågan är om någon ursäkt är godkänd... Jag har ju faktiskt bestämt att jag SKA träna tisdag och torsdag! Men idag kände jag verkligen inte för det. Jag får ta nya tag på torsdag!

Skolkillar...

Är de alla lika dåliga på att berätta saker om skolan? Åh, jag är ju så nyfiken, jag vill ju veta om min lille plutt har det bra i skolan! Men han tycker bara jag är jobbig, jag får enstaviga  svar, och får inte veta en bråkdel av allt jag velat... Och JA, jag vet att det finns ett knep! Man ska låta honom komma till MIG istället, och berätta när han har lust! Men hur länge ska jag vänta på det då??

Ja må jag leva....

Ja, idag fyller jag faktiskt år. Måste medge att jag faktiskt känner mig lite gammal.... 33 år! Huvva! Men det är väl inte så mycket att göra åt....

I morse skulle jag gå upp och väcka Olle och ta honom till skolan, Maja var ju hemma och var sjuk. Jag fick en chock när jag vaknade vid 7.58, och upptäckte att jag försovit mig! Men när jag skulle springa upp och väcka Olle, så var han inte där. Inte Putte heller. Och inte Olles väska heller. Min kära man hade gått upp och tagit Olle till skolan, så att jag fick sova på min födelsedag! Så snällt!! Sen var han och köpte frallor till frukosten, mums!

VAB

Jaha, det blev inte lång tid jag kunde vara på jobbet efter vab med Olle i fredags! I förmiddags fick Maja gå hem från skolan, hon var förkyld och hängig. Putte jobbar eftermiddag så han kunde hämta hem henne, men nu ska jag åka hem om 5 min. och vabba.

Stackars små söta barn, men det är ju inte vana vid alla baciller i skolan! Inte konstigt egentligen att de blir sjuka....

Nu har jag varit och tränat!

Jag tycker faktiskt själv att jag är superduktig! *hehe* Tänk om jag kunde hålla i det här nu, så kanske jag blir av med den där förbannade magen, och får lite bättre flås! På köpet kanske man blir piggare också??

Putte har beställt 8Mb bredband, han är skitglad! Jag bryr mig inte ett dugg, jag tycker allt funkar bra med  bara 0,5. Men det är ju kul att han är glad! Till råga på allt så kostade det bara 10 kr mer än vad vi betalar nu. Vår telestation hade nämligen blivit utbyggd, och då kostar det mindre. Bra va?

Maja är på "Shrek den tredje" med en kompis! Tänk att hon är så stor att hon går på bio med en kompis! Visserligen är den mamman med, men ändå.... Stora barn man har nu!

Lilla kissen...

Vi älskar dig så mycket, men du kan ju inte vara kvar hos oss!

Den här gången kom han in kl 7 på morgonen (när Putte åkte och golfade), och då orkade vi inte gå upp och köra hem honom, så han fick ta sig en tupplur med oss.

image14

RSS 2.0