Just en snygg barnvakt...

Maja ringde nyss, och berättade att farfar satt i soffan och snarkade!

Tur att barnen är stora, och kan ta hand om sig själva.... ;-)

A-kassa

Nu har jag i alla fall kollat upp med a-kassan ang vikariat. Jag blir INTE avstängt från a-kassa, om jag inte skulle få vara kvar på nya jobbet när viket går ut.  När man har jobbat 112 dagar efter att man sagt upp sig, så kan man inte straffas för det längre. Det lät ju bra!

Nu vill jag ännu mer ha det där jobbet.....

Idag hoppade Putte in extra på jobbet, och det blir ju lite besvär, eftersom barnens fritidsplatser är uppsagda! Men vi löste det: På morgonen kl 7 lämnade jag dem hos mormor och morfar, som gav dem frukost och skjutsade till skolan. Vid 1230 när Olle slutar, hämtas han av farfar, som sen är hemma hos oss tills jag dyker upp. Allt går att fixa!

Snart är det underbar helg!!!!!

Intervjun

I morse var jag på intervjun! Det kändes jättebra, de var så himla trevliga och arbetsuppgifterna verkar jätteroliga!! Ingångslönen är 20.000. De hade haft 130 sökande, och kallat 5 till intervju, det kändes ju lite hedrande!

Kruxet är väl egentligen dels att det är ett vik (jag ska ringa a-kassan imorgon och höra om man får stämpla efter att man sagt upp sig, sedan jobbat i 1,5 år), och sedan att de vill ha mig snabbt, så snabbt det bara går, de är överhopade med jobb... Helst i december, men jag sa att januari nog är helt ok. Egentligen är ju inte det heller sant, jag kommer få strida för det också! Men som sagt, den här gången SKA jag inte ge mig! Detta jobbet är så mycket bättre, så om jag får det, så går jag faktiskt..... (om jag vågar)

Hemma med sjuk Olle!

Olle är förkyld, han rosslade massor i natt och kunde inte sova. Så idag bestämde vi oss för att vara hemma, han och jag. Putte sover ju halvdag idag, så jag fick ta vab.

I eftermiddag är det dags att hämta min nya bil!!!

Återbesök!

I fredags var jag i Malmö på återbesök! Det gick bra, allt såg fint ut. Men det syntes på ögonen att jag varit och är väldigt torr. Därför har synen varit suddig längre än väntat. Jag är fortfarande översynt (+1,5 på vänster och +1,0 på höger), och det brukar man vara i 2:a veckan. Men han trodde det berodde på att mina ögon varit så torra. Jag "fick" en salva jag ska använda morgon och kväll också, och så ska jag fortsätta intensivt med dropparna. Jag hade nästan perfekt syn! Såg 1,0 (=perfekt) på höger och 0,8 på vänster.

Putte och jag hade en jättemysig dag i Malmö! Tack vare GPS:en hittade vi, till och med till pappas jobbarkompis Claes där vi skulle hämta en stereo. GPS är en MYCKET bra uppfinning! Fast Putte retade sig på att bilen däri var blå....

INTERVJU!

Yes yes yes, nu ringde de!! Jag ska dit den 29:e på intervju!!

Men nu kommer nästa problem... Ska jag säga nåt till min chef? Jag har bytt tid så jag slipper ta ledigt, och förhoppningsvis kommer jag inte sent heller... Men jag är ju så ärlig av mig, kan jag hålla det hemligt? Hm...

Sen är det den där jävla uppsägningstiden! Jag hatar att jag har TVÅ månader!! De kommer ju aldrig vänta på mig så länge. Men jag har redan förlorat ett jobb för att jag var så himla mesig och sa ja och amen när de sa att jag inte fick gå, så den här gången stannar jag inte!

Återbesök

Imorgon är det dags för återbesök i Malmö! Putte ska med, skönt att ha någon som kör, om jag blir suddig i ögonen efteråt. Och med pappas GPS i framrutan, så hittar nog till och med han!

Idag är det lite skavigt i högerögat, och jag ser lite suddigare igen. Vi får se vad de säger imorgon!

I eftermiddag ska Maja och jag på utvecklingssamtal! Det är alltid spännande, men hennes fröken kan vara lite långrandig... Sist var vi där i en timme! Får se hur det går idag....

Fortfarande helt ok!

I ögonen. Känns för bra för att vara sant!!!

Paus i fotbollen, vi MÅSTE klara oss till EM!

Peppar, peppar...

Idag har ögonen varit bra hela dagen!! Tänk om det har vänt, ååååh vad jag skulle bli glad då!!

Tur att man har en man

En man som längtar efter att jag ska komma hem. Men hur ska jag kunna komma hem utan bil? Han kanske måste åka och hämta mig? Oj, det glömde han!


Äntligen bil!

Här är den, min nya lilla pärla!

image26

Sjukskrivning - pyttsan!

Idag är jag tillbaka på jobbet. Allt var suddigt redan när jag kom, och det bådade ju inte så gott... Påförsta rasten ringde jag Vårda, då fick jag prata med läkaren. Han var stressad och inte särskilt tillmötesgående. Han menade mest att de inte kunde göra så mycket förrän fredag, när jag kommer. Jag frågade om sjukskrivning fram till dess, men det var inte aktuellt. Han tyckte också det lät som att jag var torr, så han sa att jag skulle droppa ögondroppar OFTA. Så nu gör jag det! Det går väl hyfsat, men jobbigt är det.

Jobb igen

Imorgon måste jag jobba igen, då har jag varit hemma själv i en vecka. Jag fattar bara inte hur det ska gå!!! Jag ser det som jag skriver nu jättesuddigt, och då har jag ändå läsglasögon på mig, annars hade det varit ännu värre. Vad ska jag göra? :-(

Jag ska i alla fall försöka jobba imorgon, och om jag märker att det är helt kört, så får jag ringa Vårda så får de sjukskriva mig...

Jag har inga vinterskor.

Det är ganska kallt att stå ute med Olle när han åker pulka, i gympaskor... Och varför köperjag inte det då? jo, för med 305 kr på kontot, 7 dagar till lön och en Harryskväll framför mig, så kan jag inte riktigt få ihop det. Jag får väl helt enkelt vänta på sommaren, eller nåt....

Fortfarande hemma...

Jag har varit hemma hela veckan! I onsdags ringde jag till Vårda, och då fick jag tips på andra ögondroppar. Det lät som att jag var väldigt torr i ögonen, och jag fick ännu mer smörjande droppar. Jag började med dem i onsdags, och dagen efter när jag vaknade såg jag helt klart! Vilken känsla! Helt underbart! Tyvärr höll det inte i sig, på eftermiddagen började det bli suddigt igen... Men jag kör hårt med de dropparna, och hoppas att det kanske blir bättre och bättre.

Idag ska Putte och Gunne åka och kolla på bilen! Hoppas att den är fin, och att de kommer hem med den!

Ikväll ska jag ut och äta på Harrys med Charlotte och Clara! Det ska bli trevligt!!

Suddigt...

Tog mig en sjukdag idag igen... Igår var jag hemma med Olle, så då passade jag på att ta halva dagen karens. Nu ska jag vara hemma tisdag, onsdag i alla fall, så får jag se sen. Det är så SKITJOBBIGT att sitta på jobbet, och anstränga sig för att överhuvudtaget se vad det står på skärmen... Man orkar inte det hur länge som helst. Så nu får jag vila upp ögonen lite.

Igår tyckte jag att läsglasögonen började funka ganska bra, så nu har jag dem när jag sitter vid datorn, läser och ser på tv, det blir lite bättre. De sa ju på Vårda att jag skulle kunna ha dem redan andra veckan, men det är alltså först NU som jag har nytta av dem... Så allt är nog lite fördröjt... Jag som trodde att det bara skulle vara suddigt i två veckor, nu är jag inne på sjätte....

Idag snöar det för fullt, det är alldeles vitt ute! Barnen är ute och tar första pulkaturen, de är jätteglada för snön, men inte jag!

Igår sålde jag bilen! På fredag ska Gunne och Putte åka till Karlshamn och förhoppningsvis köpa min nya bil! Så här sen den ut ungefär, men detta är en ny bil från Fords hemsida:
 Fin va?


Dagens tips: Man ska inte hoppa på en ballong när ens make ligger och sover efter att ha jobbat natt, för då vaknar han.


Barnprat

Idag hade vi en liten kompis till Olle med oss i bilen. Han förklarade för Olle vad hans föräldrar jobbar med:

Mamma hjälper gamla tanter, med saker de inte kan göra själva, som att diska, städa och sånt. (=hemtjänsten)

Pappa hjälper också andra, fast inte bara gamla tanter, utan mer om nån har det kallt, eller nåt är trasigt. (=fastighetsskötare)

Fars dag!

En sån här fin blomma kan man ge sin pappa på fars dag:



Det gjorde jag, han blev jätteglad!

Forts biltrubbel....

Fiestan i Kalmar var redan såld... :-( Men nu har jag hittat en likadan i Karlshamn, för 54.000. Min kära kära pappa och jag ska åka dit och kolla imorgon... Jag ska ringa dem snart (igen) och fråga om bilen är leveransklar, för i så fall åker jag till banken idag efter jobbet och lånar pengar direkt. Så behöver jag bara åka till Karlshamn en gång...

Här på jobbet ringer det som FAN idag! De ger folk ledigt, och vissa får kompa, och vi som är kvar jobbar häcken av oss! Jag blir så trött, jag vill härifrån, helst NU!

Biltrubbel

Nu har jag varit runt och kollat... Svårt det här!! Den här bilen var jag ute och provkörde:

 Hyundai Accent -00

Men den blev inte godkänd när jag kom hem, minsann! Putte sa att jag inte skulle ha nån koreansk bil... Vi kollade också på bilprovningens tester, och den hade dåliga betyg.

Så gick vi upp 10.000 i pris, och då hittade vi en Ford Fiesta -02 som verkade jättebra! Så DEN ska jag ta och kolla på imorgon!

Pappa har fixat oljudet också, så nu vill Marcus köpa min bil!

Trött på att se suddigt!

Gaah, vad jag är  trött på mina ögon! Jag ser jättesuddigt, nu på eftermiddagen grötar allt ihop sig framför skärmen! Detta som jag skriver ser jag med dubbla bokstäver... . Riktigt jobbigt!

Läste på God syns hemsida, att det kan ta 1-3 månader... Idag har det gårr exakt en....

Provkörning

Nu har han provkört.

Med min vanliga otur, så var det något som började låta i bromsarna efter att pappa bytt till vinterdäck i förrgår. Och Marcus vill inte köpa bilen så länge den låter så, och det kan jag förstå... Men pappa ska titta på det ikväll, jag kör dit efter att jag rekat på bilfirmorna... Så får vi se om han kan fixa det. Han trodde det, det skulle inte vara nåt stort fel, sa han.

Bilbyte

Jaha, då var det dags att börja leta bil igen då. 4 år sen sist. Då blev jag riktigt nöjd med bilköpet, jag älskar min Suzuki Baleno! Hoppas att det blir lika bra den här gången... Jag är sugen på en japanare igen, men även Peugeot, Renault och VW skulle nog gå bra! Jag får se vad jag hittar. Har kollat på nätet, så jag vet ungefär vad jag kan få, men jag ska åka runt lite på bilfirmor efter jobbet, tänkte jag. Bättre att se bilarna live.

Marcus ska provköra min bil på lunchen! Får se vad han tycker om den! Om han ångrar sig så tror jag faktiskt att jag väntar med bilköp, för det var ju bara för att han gav ett bra pris som jag vill byta.... Fortsättning följer efter lunchen!

Ny bil??!!

Idag på lunchen satt Marcus och jag och pratade om att han letar efter bil. Då slängde jag ur mig att han kunde få köpa min! Han blev jätteintresserad! Och själv tyckte jag inte heller att idén var så dum.

När jag kollade upp med banken om att höja upp vårt billån (så att jag kan köpa en nyare bil), så visade det sig att det knappt blir nog skillnad alls i månadskostnad om man tar det på 6 år.

Så nu blir det antagligen så, Marcus köper min bil! Och jag får börja leta ny....

Tänk vad fort saker kan hända på en dag!

Booooring!

Just nu tycker jag att det är så tråkigt på jobbet, så att jag nästan inte vill gå hit. Fy fasen... De bara MÅSTE ringa från det andra jobbet, jag dör nog annars!

Med snuset har det gått ganska bra, jag snusade bara EN gång igår, och tänker göra det idag också (den enda snusen är redan tagen, så det är inget jag kan ändra på....). Det känns bra! Och strax ska jag sluta helt. Ingen idé att bli beroende av nikotin NU, när jag klarat mig i så många år.... Eller hur?

Ögonen är jobbiga mot mig, jag ser suddigt igen! Det hjälper en liten stund när jag tar ögondroppar, men tyvärr inte särskilt länge. Jag vet ju att det kan gå fram och tillbaka, men nu är jag lite trött på att inte ha bra syn...

Snus!

Näe, nu ska jag sluta snusa! Jag är så rädd för att mina tänder ska ta stryk! När jag alltid har haft fina tänder innan, så är det väl dumt att förstöra dem nu? Ja, det är det.

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en jättemysig helg i Stockholm! Mycket TV-spel blev det, alla tyckte det var jättekul med Wii!

Musikalen var bra, men Olle tyckte den var jobbig! Alldeles för lång för en liten 6-åring... I pausen frågade han först mig, sen morfar, sen Martin ifall vi kunde tänka oss att åka hem med honom, istället för att se andra akten... Men det var ingen som ville! ;-)

Vi var hemma vid 15.30 igår, i tid för att hinna träffa våran pappa i 1,5 timme innan han åkte till jobbet. Det var tur, för barnen, speciellt Maja, hade varit ganska längtig, t.o.m. gråtig, efter pappa...

Det andra vi gjorde efter att ha träffat pappa, var att åka hem med vår lille kisse, som återigen dök upp hos oss. Sen gick vi och la oss tidigt, man blir trött av att vara ute och resa!

Stockholm!

Nu är vi på besök hos Martin och Maria i Stockholm! Idag ska vi gå på Sound of music.

Nintendo Wii-spelet går varmt, alla är med! Vi spelar tennis, bowling m.m. för fulla muggar. Trots några mindre incidenter, som att mamma slog ut sitt glas över hela bordet när hon skulle slå en backhand, och att jag drämde till pappa i pannan med fjärrkontrollen det hårdaste jag bara kunde när jag skulle serva (så att han fick en bula, och glasögonen for iväg under bordet), går allt bra!

RSS 2.0