Som jag trodde...

Olle blev trött, det blev inget Takida. Vi åt istället tonfisksallad och myste hemma.

Vi har fått hem våra nya box från Viasat också, så Putte har varit uppe på vinden och dragit sladdar från parabolen, och nu är allt klart!

Skönt att bara vara hemma ikväll istället! Nu sover hela familjen, och jag ska stänga av datorn och sova med, tror jag!

Hemma

Nu har vi varit på Springbreak! Vi såg Amanda, och sen myste vi lite vid lekplatsen med barnen. Sen gick vi till min jobbarkompis Anna, där ett gäng skulle samlas. Där var A-S och Hanna också, trevligt! De andra skulle grilla och hade med sig dricka dit, men vi hade inget sånt med oss, och så blev barnen rastlösa, så vi bestämde oss för att åka hem efter en stund. Nästa konsert som var kul var Takida, och de ska inte spela förrän 22.30!

Så nu är vi hemma, och för mig gör det faktiskt inget om vi inte åker tillbaka till stan igen. Det var jättemysigt på Springbreak när vi var där, men jag tror det är en helt annan stämning ikväll, inget för barnen... Det brukar bli mycket fylla och ett helt annat klientel med folk. Vi får se hur trött Olle blir, om vi åker in igen. Det är mest han som sagt att han vill kolla på Takida, men min lille gubbe är så kvällstrött, så vi får se vad som händer.



En bild från Springbreak, vilket härligt sommarväder!! Längst fram på scenen är faktiskt Amanda, även om det inte syns... Hennes konsert var bra!

Lördag

Äntligen helg!

Nu på förmiddagen är det tvättning och städning som gäller, oj oj oj vad det kan se ut efter en vecka när ingen orkar göra nånting..! Tvättkorgarna svämmar över, disken har väntat alldeles för länge, och grus på golvet finns det gott om... Dags att ta tag i detta! Men när jag är ledig kan jag faktiskt få lust att göra sånt, när man känner att man har tid till det!

I eftermiddag ska vi på Springbreak-festivalen! Här är programmet:



Ha en bra lördag!

Längtar hem

Åh vad jag längtar hem nu, nu vill jag att det ska bli HELG snart!! Efter jobbet ska jag handla och gå på Systemet, men SEN är det äntligen underbar fredagkväll!

Vi har inte bestämt än vad vi ska äta ikväll... Jag är lite sugen på paj, det kanske vore något? Jag ska ringa till Putte när jag slutar, så får han ge mig handlingslista och så får vi hitta på nåt tills ikväll....

Barnen uppskattade inte Mönsterås Bluesfestival sådär jättemycket, det kunde jag nästan ha sagt innan... Men jag vill inte alltid vara en besserwisser... *haha* På hemvägen åkte de till en mysig badplats istället och gick omkring lite, där finns både båt- och badbrygga, så där hade de nog det mysigt. Det uppskattade de nog mera, kan jag tänka mig... :-)

Tacosrester

Så, nu har jag precis käkat resterna av gårdagens tacos! Det var mums!

Jag sms:ade till Olle och frågade om han såg många djur på Djurens dag, svaret jag fick var: JA. Hans svar är inte så uttömmande, men han är duktig som kan sms:a i alla fall! :-)

Undrar vad vi ska ha till fredagsmys ikväll? Någon som har nåt bra förslag? Grillad lax skulle inte vara fel, men det som är dumt med lax är att  barnen vägrar äta det! Så i så fall får det bli nåt annat till dem...

Jaja, jag får fundera vidare, här från min urdåliga plats brevid trappan, som IT placerat mig på.... Undrar hur länge jag ska sitta här?


Fredag!

Sista dagen på jobbveckan, och underbart väder!

Idag var Maja överlycklig när hon gick till skolan! (=inte så vanligt...) Anledningen var att de har Djurens dag idag i skolan! 4:an-6:an har med sig sina djur till skolan, och visar upp dem! Gissa om Maja tycker det är hur kul som helst?? Dessutom var det pizza i matsalen, och det gjorde inte saken sämre!

Efter skolan idag ska barnen följa med sin pappa och farfar till Mönsterås Bluesfestival! Får se vad de tycker om det, men det blir nog kul!

Jag sitter här till kl 17, så mig vet ni var ni har idag.... ;-)

Maja snor tv:n

Ikväll vek jag mig för min lilla 9-åring, hon ville så gärna se på 5:an ikväll. Det är final i "So you think you can dance"! Hon är verkligen galen i allt vad dokusåpor heter, är det inte Bonde söker fru eller Talang, så tittar hon på Frusna män söker kärlek eller Lets Dance.

Så ikväll hoppade jag över Lyxfällan och Medium för hennes skull, jag är verkligen inte beroende av tv:n, så jag klarar mig. Men det ska faktiskt bli skönt när vi får lite fler kanaler, vi har ju fler tv-apparater, men de andra är bara grundutbudet på. Sen har vi ju möjlighet både att kolla på varsin tv, och att spela in från en annan kanal.

När Maja har kommit i säng ska jag nog stänga av tv:n och ta med mig laptopen i sängen, och se på de tre Barnmorskorna-avsnitten som jag fortfarande inte har sett. Mysigt!



Imorgon är det fredag!


Tacos

Idag fick Olle den briljanta idén att vi skulle äta tacos! Så, så fick det bli. Gott var det!


Här står Maja och skär grönsakerna.


Efter maten har vi inte gjort många knop, fast jag skulle behöva både slänga i en tvätt och dammsuga av lite. Men nä, vi sparar det till helgen! :-)

Vägarbete

Godmorgon!

I morse var det KALLT ute, igen! Man tror liksom att det ska vara sommar nu, men icke.

Vi har ett  vägarbete på vår väg som går ut till motorvägen, riktigt jobbigt! Helt plötsligt på 90-vägen har de satt upp ett rödljus, där ska man stanna och "invänta lots". Sen kommer det en liten (eller förresten idag var den inte så liten, det var en V70) bil, som det står "TRAFIKLOTS, FÖLJ MIG". Då får vi puttra efter som små fånar, på den alldeles nya asfalten som bara knastrar under bildäcken... På andra sidan står det en kö igen och väntar, och när vi kommer dit så vänder trafiklotsen om, och tar med sig dem istället. Tänk vilket jobb han har, åka där fram och tillbaka hela dagen! Nästan tråkigare än mitt...

Shoppingrunda

I eftermiddag när jag kom hem, frågade Olle om vi kunde åka in till stan och köpa en kula. Det var ingen ny fråga, det har han hållit på och tjatat om sen igår, när han hade varit hos den där kompisen... Jag har sagt nej, men lovat att vi ska göra det till helgen. Men idag när han frågade igen, så tänkte jag: Vad tusan! Vad gör det om 100 år, att vi skiter i middag och åker in till stan en sväng istället? Så jag sa okej till Olle, och han blev så glad, så glad!

Tänk vad lätt det är att lysa upp en liten 6-årings liv!

Sagt och gjort, vi drog till stan och Olle hittade sin efterlängtade kula, och Maja köpte en heliumballong! Vi kollade efter nån klänning till mig också, som jag kan ha på Martin & Marias bröllop,  i ett par, tre affärer, men hittade inget.

Så var vi i djuraffären och kollade in djuren, så klart! Det är ju ett måste, det vet alla som har barn! :-)


Små sköldpaddor var det här i.

Sen åkte vi hem med två glada och nöjda barn, som ändå hann duscha och se "Frusna män söker kärlek" (Majas favoritprogram just nu)!

Nu sover de båda två, mina små gosungar, och nu ska jag minsann också dra mig mot sängen!

Min virriga plutte

Först ringde Maja och sa att hon inte visste var Dessan var (granntjejen). Hon hade sett henne gå iväg med en fotboll. Då sa jag att hon säkert var på vår fotbollsplan på gården, och att hon kunde gå dit och kolla. Men jag sa: Glöm inte att säga det till Olle.

Sen ringde Olle. Han sa: Det känns som att jag är ensam hemma! Jag vet inte vart Maja är.

Det visade sig att Maja hade sagt till Olle att hon skulle gå ut, men hon hade visst glömt att vänta på hans svar... Han hade inte hört att hon sagt det. Lilla slarv-Maja! Men de hittade varann till slut i alla fall.

Ni glömmer väl inte?

Ni glömmer väl inte tävla??

När ni klickar här, så ger ni först mig större chans att vinna, i och med att jag får mer poäng. Om du sedan vill vara med, så får du 200 poäng av mig, i och med att du klickade in dig härifrån min blogg! Bra va?

klicka på nu! ↓


Intervju med mig själv

Den här "intervjun" hittade jag inne hos Josefine, och jag antog utmaningen!

1. Hur lång är du? 167 cm
2. Vad vill du bli när du bli stor? Jag vill jobba med något lite friare jobb, antingen hemifrån, eller där man kan styra sin tid själv.
3. Vad pluggar du? Ingenting
4. Har du långt hår? Nja, halvlångt
5. Vilken hårfärg har du ? Råttfärgat, men just nu brunt med ljusa slingor
6. Sminkar du dig? Ja
7. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Vita
8. Har du kysst någon idag? Nej

FAMILJ:

1. Bor dina föräldrar ihop? Ja
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? Jag skulle aldrig kunna välja ♥

4. Vad är det senaste du sa till din mamma? Ha det så bra på jobbet imorgon!
5. Hur många ställen har du bott på? 11 tror jag.
6. Vilken i din familj stör du dig mest på? Ingen!
7. Vilken familjemedlem är snällast? Min mamma
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Vid Valborg, vi kollade på brasan

KOMPISAR:

1. När var du senast med nån kompis? I lördags, Charlotte fikade hos mig
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Oj, det gör jag aldrig!
3. Har du kysst nån kompis? Nej
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Nej
5. Vem har du varit kompis med längst ? Charlotte, sen vi började lekis!
6. Vem känner dig bäst? Min mamma

7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det ? Nej
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? Nej

VÅGAR DU:

1. Skrika åt dina föräldrar? Det skulle jag väl våga, men jag gör det inte.
2. Klä dig annorlunda? Nä.
3. Vara dig själv? Ja
'4. Visa dig i bikini/badbyxor? Ja, man måste ju, i simhallen och på stranden, men jag tycker inte om det.
5. Fisa inför din pojk/flickvän ? Absolut! :-)
6. Pierca dig? Nej
7. Ha sex på offentlig plats? Nej
8. Vara omogen? Ja
9. Äta småkryp? Nej, det är jag inte intresserad av...

DIVERSE:

1. När tuggade du tuggummi senast? Igår
2. När var du på semester senast? I somras
3. Vilken färg är det på din tandborste? Vit och blå
4. Är ditt hår tråkigt? Nej det tycker jag nog inte
5. Vem såg dig naken senast ? Troligast barnen
6. Hur ofta duschar du? 1-2 ggr om dagen
7. När ska du gå och lägga dig Ikväll? ca 22.30


Nu utmanar jag ER, kom igen nu och svara på frågorna! :-)


Godmorgon!

Och så var det redan onsdag! Veckorna går så himla fort!

Imorse var det inga glada miner hemma, barnen hatar att äta frukost på fritids! Maja funderade till och med på att äta hemma och cykla hemifrån själv för första gången, då förstår ni hur tråkigt hon tycker det är med fritids... Men hon följde med till slut.

Jag förstår dem faktiskt, jag skulle inte heller vilja åka iväg och äta frukost hos nån annan, och inte få välja själv... Usch!


Ljust!

Vad underbart det är med ljuset, tänk att det fortfarande är ljust, och klockan är över halv tio! Jag älskar sommaren! Annars är vädret rätt schizofrent tycker jag nog... Ena dagen svinkalla vindar, och nästa dag hur varmt som helst! Inte konstigt att så många blir förkylda....

På tal om det, så är jag fortfarande hur täppt som helst i näsan! Förkylningen är bättre, men nästäppan håller i sig. Riktigt jobbigt, men jag står ut med hjälp av nässpray tre gånger om dan.

Kväll

När jag kom till mamma för att hämta barnen, var de inte ens hemma från Olles kompis! Jag började undra vart de tagit vägen, men så kom de. Kompisens mamma hade varit pratsam och trevlig, och mamma hade fått gå husesyn också!

När vi kom hem råkade jag se min moster genom fönstret! Jag har ju en moster som bor granne med oss, så det var ju inte så konstigt. Men nu var hennes syster, min andra moster, där, och henne träffar jag inte lika ofta. Så då gick jag ut och pratade med dem och var där en lång stund, så jag har kommit in typ nu!

Barnen bestämde sig för att spela brännboll med granntjejerna, och jag gick in och kokte korv, det blir bara korv med bröd ikväll eftersom det blev så sent.

Maja har egentligen matteläxa med som hon borde göra.... Men de har ju så roligt, så jag låter dem hållas! Men till 20 måste de vara inne i alla fall, då ska jag försöka få lilleplutten i säng, och Maja får göra läxan!

Olles medicin

Jag glömde nog nämna, att när vi var hos allergidoktorn, så sa han att Olle skulle medicinera med Pulmecort hela sommaren, eftersom han har haft lite astmabesvär nu ett tag.

Vi var ju mest där för att göra ett test och se om han var allergisk även mot pollen eller gräs, för han hade varit lite snorig, och fått ansträngningsastma, men det var ju ingen större fara.

Sist han medicinerade med Pulmecort blev hans humör helt otroligt! Han var så arg, tjafsig och trött, och vi kände inte igen honom alls... När jag ringde till läkaren så sa han att han aldrig hade hört talas om det förut, att man kunde bli så.... Men nu hände det igen. Efter bara någon dag med medicinen började Olle bli så där tjafsig, det märk så jättetydligt på hans humör! Så vi gav upp redan i förrgår, vi tänkte att vi skiter i medicinen om den gör honom så illa. Han mådde ju inte dåligt så att han ska behöva medicinera hela sommaren. Det är inte värt att få en hel sommar förstörd varken för oss eller Olle. Okej om han hade varit jättesjuk, men det har han verkligen inte varit.

Men vilken tid det tar för medicinen att gå ur kroppen! Han hade ett utbrott både igår och idag, som han aldrig brukar ha annars... Jag vet ju att det beror på medicinen, men det är svårt att ha tålamod ändå... HOPPAS att medicinen snart försvunnit ur hans lilla kropp!

Eftermiddag

Det blir nog bra med nya chefen! Idag hade hon sin 8-månaders dotter med sig, som var ett riktigt charmtroll, så idag blev det lättsamt och bra!

Maja är ju hemma sjuk idag, och i eftermiddag ska min mamma hämta med henne hem till sig efter sitt jobb. Det blir lite länge att vara själv idag, Putte åker ju 13.15, och jag kommer inte hem förrän 17.30. Så då är hon hos mormor en stund.

Efter jobbet ska jag först hämta Olle hos nya kompisen, och sen åker jag till mamma och hämtar min sjuka lilla tjej! Fast det är ingen fara med henne, imorgon får hon antagligen gå i skolan igen.

Tisdag

Godmorgon bloggen!

I morse hade jag bara med mig min lilleplutte, Maja fick vara hemma en dag till och vila. Ovanligt att bara ha ett barn med sig till skolan! På morgonen brukar jag bara släppa av barnen vid parkeringen, om jag lämnar dem vid 8 (då ska de ju inte vara på fritids). Idag visste jag inte om det var okej, eftersom Maja inte var med, men jag frågade Olle och han sa att det gick bra att gå själv. När han hade gått ur bilen, satt jag kvar och tittade på honom hela vägen, tills han var framme.

Min söta lilla plutte! ♥

Seg blogg

Gaah, jag blev vansinnig på bloggen igårkväll! För det mesta kom jag inte in alls, men när jag lyckades och hade skrivit ett långt inlägg, så kunde jag inte publicera det! Och det hamnade inte i utkast heller, så det bara försvann i rymden... Det går verkligen inte så bra på blogg.se just nu... Det är trist! Men vi hoppas att det snart rättar till sig!

Kväll hemma

Min lilla gumma har legat i sängen och myst med film hela tiden sen jag kom hem, så helt pigg är hon nog inte! Vi får se hur det blir imorgon, om hon kan gå eller inte. Olle hade haft det bra i skolan + fritids i alla fall! Han hade bestämt med en kompis att de kanske skulle leka imorgon, så när vi kom hem ringde vi, och nu är det bestämt att han följer med kompisen hem. Det är en kompis som han inte lekt med tidigare (hemma alltså), så det är ju kul när de finner varandra och börjar leka! Nu ska Olle och jag se på FOTBOLL!

Tävla!

Var med och tävla, klicka på bannern här:

Det skulle ju inte vara helt fel att vinna lite respengar....

Tävling hos Prinsessan!

Jag är med och tävlar om presentkort på 600 kr hos SF Bio på Josefines blogg http://www.alltforforaldrar.se/prinsessan/!!

Var med du också! (det går bara om du har en blogg)

Maja sjukis

Ringde hem på lunchen för att höra hur det var med Maja. Hon mådde ganska bra ändå, hon hade legat hela förmiddagen och kollat på film i våra sängar. Skönt med lite mys när man inte är pigg! Men så sa hon att Putte mobbade henne hela tiden, och sa att hon var en liten skolkis! Alltså tycker han inte att hon är så jättesjuk.... ;-)

Måndag igen

Varför går helgerna så sanslöst fort?

Imorse när jag var själv uppe (Putte skulle ta barnen till skolan idag), så kom en liten pojke uppsmygande. Han frågade: Är det söndag idag? När jag sa att det var måndag, så började han gråta, och frågade: Varför går helgerna så fort?? Och jag håller med honom, varför går helgerna så fort??

Min lille plutte, det märks att båda barnen är jättetrötta nu! Tur att sommarlovet är nära...

Min Maja är hemma idag, hon har varit snorig och haft ont i halsen hela helgen. Idag får hon vara hemma och vila. Vi behöver inte ta vab, för Putte jobbar eftermiddag, och jag jobbar bara till 16, de timmarna klarar hon sig själv.

Vilken snygg näsa!

Fasen, jag kollade mig själv i spegeln nu, och upptäckte att jag har fått en hel del färg på näsan idag! Hm, jag har ju haft solglasögon på mig hela dagen (jag måste ha det i solen hela första året efter operationen) så ni kan ju tänka er vad snygg jag är! En illröd näsa, med ett vitt band längst upp!

Eller förresten ni kan få se en bild, så behöver ni inte tänka er det bara:



Fint va?

Jag solar ju inte längre, jag har stor respekt för solen! Men ibland händer det liksom utan att man har tänkt på det; när man är ute och cyklar, fikar på altanen, spelar kubb osv.... Men jaja, det lägger väl sig, hoppas vi!

Vi firar och firar

Nu har vi firat både mormor och farmor, alltså min och Puttes mamma! Mamma blev så glad, så glad när vi kom med rosor till henne och ett fint kort! Vi satt ute på altanen och fikade och myste. Mamma visade upp sin dräkt som hon ska ha på Martins bröllop, hon köpte den igår! Hon kommer bli så fin! ♥

Nu är svärmor och svärfar fortfarande här. Vi har ätit jättegott, Putte var ju hemma medan vi var iväg förut, och lagade till middag med grillat kött. potatissallad och grönsallad! Mums! Efteråt ville Olle spela kubb, så vi gick ut allihop och gjorde det. Jag var med i två omgångar, men det är så jäkla kallt! Man blir jättelurad, det ser ut som att det är sol och varmt ute, men vindarna är iskalla! Så jag gick in igen efter en stund, jag hatar att frysa!

Men nu har Putte också kommit in, så nu ska jag hjälpa honom med fikat!

Mors dag!

Idag är det faktiskt MIN dag, och alla andra fantastiska mammors!

Jag har fått fina teckningar av mina små älsklingar, och också tips (ATG) som jag tror att en större älskling nog hade hjälpt till med! Jag blir så glad, så glad när jag blir ihågkommen! :-)

Nu ska barnen och jag cykla till min älskade mamma, och fika där lite. Sen åker vi hem lagom till att få god mat, som Putte har gjort när hans mamma (och pappa) kommer!

Så idag får vi in alla mammor i familjen!

Cykeltur

När vår kära pappa kommit hem begav vi oss ut på cykeltur. Ingen värme precis, vinden var verkligen jättekall! Men Olle ville så gärna ut och cykla, och det var mysigt trots kylan.

Vi hamnade på idrottsplatsen, där barnen hoppade längdhopp, jättekul tyckte de!

          


Efter det ville barnen fortsätta på skolgården, men jag frös så och min galna näsa rann för fullt, så jag sa att jag cyklade hem så länge. Bara det att jag hade glömt att bara Putte hade nyckel, så när jag kom hem, fick jag ändå sätta mig ute och vänta.... Typiskt. Men vi hade tidningen kvar i brevlådan, och en sittdyna ute, så jag satte mig i solen och läste tidning tills de kom hem. Ganska mysigt, och jag tinade i alla fall upp.


Ska ni se på Melodifestivalen ikväll? Inte vi.... Kanske att jag sätter på ett tag innan tolv för att se om Charlotte vinner. Då lär alla andra i min familj snarka ändå, då kan det vara trevligt att ha nåt att göra. Om jag inte har lyckats somna själv förstås....

Lördag

Härliga helg!

Idag var barnen och jag på tippen med en massa gammalt skit. Man får faktiskt in mer än man tror i en liten Renault Clio! ;-) Skönt att bli av med bråtet, som har legat ett tag i förrådet och tagit upp plats.

Nu i eftermiddag har Charlotte varit här med en av sina söner. Olle och han har lekt, och jag och Charlotte har blarrat järnet! Väldigt trevligt, och alldeles för länge sedan!

Jag har starka misstankar om att jag kanske har blivit allergisk... När jag har varit ute en stund så börjar näsan klia nåt sanslöst och jag nyser och nyser. Halvtäppt är jag hela tiden, så jag går på näsdroppar... Nej, jag vill inte vara allergisk! Hoppas att det bara är en vanlig vårförkylning...

Fredag, underbara fredag!

Äntligen fredagkväll! Den här veckan har gått fort, det kan ju bero på att jag har fått två dagar i sträck ledigt! Först vab med Olle, sen beredskapsledigt idag. Härligt med helg är det, i vilket fall som helst!

Ikväll "tvingar" Maja oss att titta på Talang, hon älskar det! Jag tycker egentligen inte att det är sådär jättekul, men lite rolig förströelse är det ju. Efter Talang ska jag se när Carina Berg flyttar in hos snyggingen Martin Stenmarck, det blir nog roligare!

Statistiken

Fick äntligen svar från blogg.se ang min statistik, som varit skum sen jag bytte bloggplattform. Det visade sig att statistikkoden var borta!! Så det var ju inte så konstigt då, att jag inte kunde mäta statistiken.

Mycket som händer i och med nya plattformen! Men men, nu är statistikkoden också tillbaka! :-)

Skolbesök

Nu är vi hemma från skolan, jag och barnen. Jag var första timmarna hos Olle i förskoleklassen och hälsade på, sen var jag i Majas klass. Det var så klart jätteroligt att få se hur de har det, och vad de gör på dagarna, mina underbara små!

Men jag blev verkligen bekymrad. Vart är alla resurser?? I Majas klass finns en kille som förstör för hela klassen, både när det är lektion och rast. Han är totalt oberäknelig, börjar slåss utan att de andra har gjort något tex. Och på lektionerna förstör han så mycket så att det är omöjligt för läraren att bedriva undervisning.

Hur kan ett barn få förstöra för 19 andra? Alla de andra sitter snällt och stilla, lyssnar på vad läraren säger, och engagerar sig i uppgifterna. Ofta ofta fick de sitta och vänta för att läraren fick fösa/bära/putta ut honom ur klassrummet till ett intilliggande rum, där han fick vara och "vila"  tills han lugnat ner sig.

Det är självklart synd om den här eleven också, han kan ju inte må särskilt bra. Men ännu mer synd tyckte jag om både läraren och de andra eleverna. Skolan behöver ju mer pengar! Såna här barn måste ju få gå i särskild klass, eller i allafall ha en assistent.

Så jag känner mig både beklämd och glad över att ha varit med idag, som ni förstår. OCH jag har än en gång insett att jag valde rätt när jag beslutade mig för att inte jobba som lärare längre! Jag skulle aldrig, aldrig palla med det, det har jag insett ännu mer efter idag.


Läkarkontrollen

Oj, jag har ju glömt berätta hur det gick för Olle hos allergidoktorn!

Han är så duktig min lille kille! Fast pricktestet gjorde lite ont, så klagade han inte, utan bara satt och räckte fram sin lilla arm. Han andades och tog djupa andetag så duktigt, jag är så stolt över honom!

Men konstigt nog visade testet inget annat än det han har haft förut: kvalster och katt. Både jag och doktorn tyckte det var konstigt, eftersom han har haft symtomen... Men men, vi får väl vara tacksamma för att det inte var mer än så. Vi fick både Pulmecort och Bricanyl utskrivet, som vi ska ge honom om han får astma- eller allergibesvär.

Imorgon ska jag hälsa på barnen i skolan, det ska bli jättemysigt! MEN, bäst att sova nu då!

TV-utbud

Ikväll ringde en säljare från Viasat till Putte. Han fick honom att tacka ja till ytterligare två år med Guldabonnemang, dvs 299 i månaden... samt en box till sovrummet också, för 89 i månaden! DYRT tycker jag, jag som knappt inte tittar på tv! Men det som var positivt var att vi nu slipper hålla på med vår överföring mellan tv-apparaterna, den har inte funkat speciellt  bra! Massor med störningar, och irriterande om Putte vill titta på golf, då måste vi ha den kanalen på även på andra tv:n... Nu får vi ett microhuvud även till andra boxen, och så är det en inspelningsbar box med, vilket innebär att vi kan spela in en kanal vi inte tittar på! Så visst fanns det fördelar också. Det blir nog bra detta!



Nu ska jag gå och lägga mig och kolla på Medium!

Headern

Såg ni, min header hade försvunnit! Vad skumt, måste ha haft något att göra med att jag bytte till nya plattformen...

Men nu har jag fixat tillbaka den i allafall!

Vårutflykt

Ikväll cyklade jag och barnen iväg en sväng, vi måste ju ta vara på att vi bor så underbart! Man blir ju lätt hemmablind... Men det är faktiskt väldigt fint här runt där vi bor, eller vad tycker ni?





 

Maja bakar

Maja har varit så duktig idag, och gjort chokladbollar alldeles själv! Jättegoda blev de!

Men, bakningens baksida, vem får ta hand om det, tror ni??



               

Ja, inte var det Maja i alla fall.... ;-)

Förkyld

Tusan också, jag har blivit förkyld... Eller kan det vara allergi på mig också? Man blir ju lite misstänksam... Det kliar i näsan, känns konstigt i halsen, och jag är lite snorig. Ah, det visar sig väl vad det är... Jag får väl försöka snylta till mig ett allergitest jag också, när jag ändå är där med Olle idag! ;-)

Olle och jag är alltså hemma idag, han ska vara hos doktorn 11.30. Då får vi se om han har utvecklat nån mer allergi än mot kvalster och katt.

Imorse cyklade Maja till skolan för första gången! Jag cyklade med henne. Hon vågar ju inte cykla, hon går hellre på fritids och får kliva upp mycket tidigare. Hon tycker det är "pinsamt" att komma fram till skolan... om någon kommenterar eller så. Hon är så söt! Min lilla tjej börjar bli stor! Men idag gick det bra i alla fall, vi hoppas att hon inser nu att det inte är det minsta farligt, bara bekvämt, att kunna ta sig till skolan själv!

Oj han somnade!



Min lille plutte, han somnade i eftermiddags, när jag hade kommit hem! Han blir så trött av allergin! Skönt att vi ska kolla den imorgon.

Jag valde till slut att vab:a hela dagen imorgon. Olle får såklart vara hemma med mig och vila, det behöver han!

Allergidoktorn

Nu har jag ringt allergidoktorn, ang att Olle verkar må dåligt av gräs, pollen eller vad det nu kan vara... Vi fick komma dit redan imorgon!

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra, vi ska dit 1130. Ska jag åka som en liten jojo:

- Till jobbet 830
- Till Olles skola och hämta honom 1045
- Till stan igen, allergidoktorn 1130
- Tillbaka med Olle till fritids
- Jobba sista stunden
- Hem igen

eller ska jag vabba hela dagen?

Och det blev datorn.

Datorn vann ikväll igen! Tv:n är inte ens på, som vanligt.... Det finns verkligen ingenting att titta på vissa kvällar... Men inte gör det mig nåt för jag trivs så bra här! :-)

Nu ska jag nog se till att komma i säng! Imorgon är det tidig morgon som gäller, barnen ska vara på fritids kl sju och jag börjar halv åtta!

Ska bara bära in Olle först, han somnade i vår säng, som oftast... Han gör det för det mesta, men sen bär vi in honom så vi - och kanske han också! - får sova ifred.

Godnatt!




Tisdag kväll

Kvällen har varit lugn och skön... Både Putte och jag är för trötta för att orka riva tag i något. Men jag har i alla fall dammsugit badrum och sovrum, och satt på en tvätt. Får se om jag orkar hänga upp den sen också.... *hehe* Och så har jag lyssnat på hälften av Majas läsläxa. Efter halva blev hon trött, så nu tar hon en duschpaus, så ska vi fortsätta sedan!

Inget att se på tv ikväll, jo, kanske den där dokumentären om försvunna Madeleine? Eller så blir det väl att jag sitter här, som vanligt... ;-)


Olle är allergisk

Jag tror att Olle har blivit allergisk mot även pollen eller gräs... Han är snorig, det kliar i ögonen, och när han kommer in efter att ha lekt ute en stund, har han jobbigt med andningen och vill ha en "puff" (=inandningsmedicinen). Eftersom vi inte har katt längre, och inte har det anmärkningsvärt dammigt, och besvären oftast kommer när han varit ute, så antar jag att han blivit allergisk mot något mer.

Stackars min söta kille! Måste ringa imorgon och boka tid hos allergidoktorn....

Mycket fester

Oj, nu blir det mycket fester ett tag! Men det är ju så kul! Jag är en festprissa som har blivit en trött 2-barnsmamma.... Men ibland lever festprissan upp igen! Och nu ser jag fram emot festerna!

Dels så var det ju fest med jobbet, som jag anmälde mig till idag. Och så har jag fått en inbjudan till en 30-årsfest, också mycket trevligt! Och snart blir det midsommar, sen är det snart dags för det stora bröllopet!!

Mycket fester blir det, och jag ser fram emot det!!

Pension

Åh vad jag får ångest av alla dessa val man måste göra! Då när jag ringde till Folksam och lade över alla försäkringar via facket på Putte istället, då tyckte Folksamkillen att jag borde flytta över min Avtalspension till Folksam. Alltså, jag vet knappt inte vilket det är som är Avtalspension! Och jag har väl redan valt Folksam på nåt? Var inte det Avtalspensionen? Eller det kanske var den där andra, vad heter den då?

Ahhh vad jag blir trött!

Snart hemgång

Den här dagen har gått hyfsat fort, och det har ringt på som tusan!

I eftermiddag spelar Putte en golftävling... så mamma har hämtat mina små kottar. Efter jobbet ska jag dit direkt och hämta dem. Så det blir sen kväll ikväll... Och jag som behöver slänga in en maskin i tvätten och dammsuga lite, egentligen! Men men, det får bli en annan dag.

Nu har jag anmält mig!



Nu har jag anmält mig till ÅRETS personalfest! Det ska bli jättekul!

Synd bara att den är 9 mil bort, att man måste åka buss dit, och att jag är tidernas mest åksjuka person!
Men, men sånt löser sig!

Statistikproblem

Min statistik beter sig verkligen jättekonstigt sen jag bytt plattform... Men men, det rättar väl till sig någon gång...

Barnmorskorna

Nu har jag tittat på två avsnitt till, uj vad spännande! Och vad fantastiskt det är att få barn! Helt underbart.... Barn är det  bästa som finns!

Hej och hå!

Här är jag, har ni saknat mig? Det är inte många dagar jag har gjort första inlägget på kvällen!

Jag har känt mig lite konstig idag, eller det började redan igår. Jag fick jätteont i magen! Jag visste inte om det berodde på något jag ätit, maginfluensa eller om jag drabbat av nåt annat konstigt.... I alla fall blev det bättre idag framåt dagen, så det var ju skönt. Antagligen var det nån magbacill.... och vi får verkligen hoppas att den håller sig borta nu!!

Idag har vi varit på Ikea och ätit, det är ju så gott och bekvämt!!

Nu har just Maja och jag tittat på Barnmorskorna på datorn. Jag har inte sett nåt avsnitt tidigare, eftersom det krockar med nåt annat jag ser på. Men det var ju riktigt bra! Så jag tror att jag ska försöka se avsnitten nu i efterhand, de ligger ju kvar på svt:s sida ett tag i alla fall hoppas jag.

Ingen beredskap har jag behövt rycka in på heller, än så länge. Jag hoppas att de klarar sig i natt och ikväll också, sen är det slut för den här gången!

Lördagskväll!

Jaha, vart tog den här dagen vägen då?

Det var mycket trevligt på stan, och sedan åkte jag till Maxi och handlade lite. När jag kom hem fick jag fläskfilé och potatiskroketter av min make, det var gott!

Fortfarande har jag klarat mig, ingen helgarbetare har ringt, mer än en stackare som inte kom in på jobbet. Porttelefonen var visst också kopplad till min mobil... Men honom kunde jag inte hjälpa, hoppas nån släppte in honom till slut, och annars har det varit lugnt.

Nu ska vi snart se på Adam och Eva, eller Eva och Adam. Jag kommer aldrig ihåg, blandar ihop med den där filmen med Josefin Nilsson och Björn Kjellman... Men nu ska jag se tv-serien med de där två tonåringarna, som Maja tycker är roligt.

Trevlig lördagkväll!

Lugn natt

Godmorgon!

Jag har fått sova inatt, ingen nattjobbare har ringt! Skönt! En natt avklarad, nu är det bara två kvar....

Om en timme ska jag  träffa Elin och A-S för fika på stan. Det blir trevligt! På hemvägen får jag nog handla lite, det är lite tomt hemma. Men det är helt okej, idag har jag ju tid!!

Jag älskar helg!!

Beredskap påbörjad

Nu är jag hemma med min älskade lilla familj + en kompis till Maja. Jag har börjat min beredskap, och jag hoppas innerligt att telefonen inte ringer!

Kompisen som Maja har med sig hem, är den kompis som tog över vår katt när vi inte kunde ha den längre för att Olle blev allergisk. Det knäppa var att när Maja och kompisen kom hem hit efter skolan, så var katten också här! Kände han på sig att Klara hade gått hit? Nu är han i alla fall utanför, och så får Klaras mamma ta hem både dotter och katt när hon kommer.

Hoppas ni får en skön fredagkväll!

Fredagsmys

Helt otroligt, men det verkar som att JAG inte behöver handla till fredagsmyset idag!

Olle ville åka till stan efter skolan och köpa nya kulor, och då lovade Putte att de kunde handla på samma gång. Nu har jag ju då inte fått klart än att de verkligen har varit och handlat (det kan mycket väl hända att Putte ringer och säger: Olle var så trött, det  "gick" inte att handla!), men än så länge lever jag på hoppet!

Tänk vad skönt att bara få åka direkt hem efter jobbet en fredagkväll!

Fredagsfralla

Mm, jag älskar fredagsfrallanpå jobbet! Och snart är det helg!

I helgen ska vi mest bara umgås hela familjen, det ska bli mysigt! Imorgon ska jag och A-S fika med Elin H, det ska bli jättekul att ses igen!

Det enda som inte är jättekul i helgen, är att jag har beredskap! Hela helgen! Jag hoppas verkligen att jag slipper rycka ut....

Nattvandring

Godmorgon alla glada, idag är det fredag!

Maja har kommit in till oss på nätterna hela den här veckan! Det är så jäkla jobbigt, för hon sparkar som en liten häst som galopperar! Hon har sovit i sin säng ganska länge, men den här veckan vet jag inte vad som hänt. Jag vet att hon pratade någon morgon om att hon hade drömt konstigt, så det kanske är nåt som har rört sig i hennes huvud den här veckan.

Inatt vid 4 när hon kom, då hade Olle redan kommit. Det går verkligen inte att ligga 4 i vår dubbelsäng, inte nu när barnen blivit så stora! Så inatt pallade jag inte mer, då tog jag min kudde och gick in i Majas säng, och ställde hennes klocka. Det var så skönt att få sova två timmar till, utan en liten sparkare vid sin sida! :-)

Wii hos morfar

Så, nu är vi hemma igen. Det gick jättefort att lämna tillbaka skorna. Mamma jobbar ju där, så jag kunde ha fått lämna tillbaka dem till henne, men såg bara bakhuvudet på henne när jag kom, hon var på väg till fikarummet.

Jag var hos pappa redan vid 17, och då hade han och barnen precis fått igång det nya Wii-spelet. Så jag kunde ju inte dra med mig dem då, jag fick snällt sitta kvar och kolla på när de spelade. Efter kollade vi på Americas Funniest Home Videos också.

Det var en mysig stund hos morfar, men det dumma var att godisskålen stod framme! Jag kan ju inte låta bli.......

Tack!

Tack, kära lilla pappa, för att du tar hem barnen till dig idag, och spelar lite Wii med dem! Nu hinner jag åka runt Coop på hemvägen, och lämna tillbaka ett par skor som jag kört runt med i tre veckor, tror jag....

Lugnare dag

Idag har det varit mycket lugnare på jobbet. Inga möten, inte ens några oinbokade! :-) Fast det har ringt på ganska mycket, så ganska trött i huvudet är man ändå...

I eftermiddag ska jag bara vara med mina underbara små barn! Kvällarna går så himla snabbt, man hinner aldrig umgås något! Men ikväll ska jag ta mig TID!

Top Model

Nu är det faktiskt lite spännande! Sista reklampausen, innan man får se vem som vinner! Jag hejar på - Chantal!



Update
: Ok, det blev Saleisha, och hon var värd det hon också!

Buggarna

Jag kontaktade Blogg Esse ang buggarna, och fick svar väldigt snabbt! Det kommer att komma en förhandsvisning vid kodmallarna - bra! Och besöksstatistiken hade legat nere igår, men skulle vara riktig nu igen. Bra!, det också!

Buggar

Nu har jag faktiskt upptäckte lite buggar i nya systemet... :-( Min statistik verkar inte fungera särskilt bra, jag tror att fel dag visas, det ser jättekonstigt ut! Och så kan man inte förhandsgranska när man ändrar i kodmallarna? Det tycker jag hade varit en bra funktion... Jag får nog maila Blogg.se om det.

Daniel Breitholtz

Inatt drömde jag att jag blev tillsammans med Daniel Breitholtz. Jag och barnen skulle flytta till honom i Stockholm...

Hm, mycket konstig dröm! Kunde det i alla fall inte ha varit Ola Rapace istället???

Kvällar

Varje kväll när barnen gått och lagt sig, så tänker jag: Vart tog den här dagen vägen? Vad hann jag göra med barnen? Tiden går så fort, så fort, snart är de stora och jag hinner inte meeeed! Jag skulle vilja tillbringa mycket mer tid med dem, men istället sitter jag på den där kontorsstolen på jobbet alldeles för många och långa timmar.... Jag hatar att man måste jobba så mycket!

♥ Jag älskar er, mina små godisungar!!! ♥





Försäkringar

Nu har jag ringt till Folksam, och styrt upp lite försäkringar. Jag kom på att vi hade hemförsäkringen via mitt fackförbund, och nu har jag ju gått ur facket. Och när jag ringde dem så visade det sig att vi har fler försäkringar än hemförsäkringen via facket, så det var ju tur att jag kom på det! Men det gick som tur var lika bra att ta alla försäkringar via Puttes fack, det blev till och med billigare!

Bra jobbat Hanna-panna!

Hemma igen

Sådär, nu har vi varit på Öppet Hus! Vi kollade i böcker som Olle skrivt och ritat i, på konstverk av alla de slag, egenhändigt ihopknåpad faktabok om Småland, samt spelade Black Jack och fikade. Mycket trevligt var det, men man känner att man inte hinner prata med alla man vill... Det är ju så många föräldrar till andra barn som man tycker om och vill hinna prata med, men man liksom bara hälsar på alla, och får gå vidare, eftersom det är så mycket att titta på.

Måste ringa Cilla nån dag, mamma hann prata en kortis med henne, men inte jag. Vi umgick så mycket när barnen gick på dagis, men sen hamnade de i olika klasser och det blir inte alls samma sak, tyvärr. På det sättet kan jag sakna dagistiden, man var mycket mer social med de andra föräldrarna! Men när barnen blir större kan man ju inte tvinga dem att fortsätta leka, precis... Fast vad hindrar oss mammor från att fortsätta umgås? Ingenting egentligen. Man är bara dålig på att hålla kontakten.

Snart åka hem

Om 20 minuter är den här arbetsdagen äntligen slut! Då ska jag åka direkt hem och hämta min Maja hemma, sen ska vi bege oss till fritids och skolan. Olle är kvar där tills vi kommer.

Min mamma jobbar också till 16 idag, så vi ska mötas upp vid skolan.

Jag känner mig allergisk, fast jag inte lider av allergi. Vi har en blomma här på jobbet, som alla tycker luktar väldigt starkt. Jag känner inte lukten, men jag är rädd att det är den jag känner mig allergisk av. Men imorgon får jag sitta på en annan plats, längre bort från blomman, som tur är!

Öppet Hus

I eftermiddag, direkt efter jobbet, ska jag på Öppet Hus på barnens skola! Det ska bli kul, alltid lika mysigt att se vad de håller på med om dagarna! Nu har de blivit så stora, så man följer ju inte med in på samma sätt som tidigare. Majas klassrum ser jag bara om jag är där på utvecklingssamtal, och som nu då, Öppet Hus. Men då är det desto roligare!

Mormor ska också följa med, mysigt!

Premiär!

Nu har jag flyttat min blogg till nya plattformen! Spännande! Allt var sig ganska likt här inne, man märker nog inte så stor skillnad när man gör vanliga inlägg. Men vad jag har hört så kan det vara kodmallar och sådant som ser lite annorlunda ut. Men det får jag kolla på när jag kommer hem, sånt kan jag inte sitta med här på jobbet! :-)

Grattis!

Idag fyller världens bästa Henke-penke år! Grattis till dig!

Just nu är han full och glad efter att ha klarat av sista tentan på första läkar-året, men NÅN gång läser han nog här!

image101

Ingen kontakt med maken

I eftermiddag när vi kom hem, hittade Maja sin pappas mobil hemma! Hm, det var nog inte meningen att den skulle vara där, för han var ju på jobbet. Han jobbar ända till 22.30 ikväll. De här veckorna brukar vi bara kunna prata på telefon, men det blev alltså inget av med det heller då.

Antingen råkade han glömma sin telefon hemma, eller så har han äntligen insett att hans gamla gamla fula Panasonic inte är nåt att ha längre!
                                                                  image37

Maja tar hand om lillebror

Min söta lilla flicka är så snäll! Igår kväll beklagade sig Olle över att han fick vara länge på fritids imorgon (läs idag). Då erbjöd sig hans underbara storasyster att ta hem honom, igen. Hon får göra det allt oftare nu för tiden, men hon har faktiskt erkänt att hon själv tycker det är ganska mysigt att slippa gå hem själv. De har ju sällskap av varandra, mina små tomtar! ♥

Tjohej!

Det blir inte mycket bloggat såna här underbara sommardagar! Detta är faktiskt första gången datorn går på idag, och det, kan jag lova, är ganska unika hemma hos oss!

Vi har varit i stan och köpt sandaler till Putte och barnen, och vita sneakers till mig! Alla glada och nöjda! Fast usch vad jag blev pank... Jag vill ha högre lön! Efter det var vi i alla fall på MacDonalds, sen gick vi i lite fler butiker och småkollade innan vi åkte hem. Mysigt!

Hemma lade vi oss i varsin brassestol en stund, men inte för länge, för jag blir så himla rastlös! Och Putte med, för nu har han åkt iväg till driving rangen! Barnen har sett inspelat Talang 2008, de älskar det programmet! Det var väl 3:e gången sen i fredags de såg det, eller nåt... Nu är de ute och leker, och jag ska nog snart gå ut till dem och kolla vad de gör.

Imorgon är det redan jobb igen! Helgerna går som vanligt alldeles, alldeles för fort... Men den här helgen känns det i alla fall som att vi har hunnit umgås och myst, OCH gjort lite nytta.

Sommarväder

Gud vilket väder det är idag! Verkligen riktig sommar!

Jag har inte hunnit ut än, - mer än att hämta Majas rockring när den hade åkt in i en buske "full med bin", enligt henne -, utan jag tog tag i våra badrum! Jag har låtit det vara så länge nu, så det var riktigt äckligt på en del ställen... Varför är det så svårt att hålla efter hela tiden?? Istället för att behöva ta sån här storrengöring?? Ja det kan man undra.... Men nu är det rent och fint i alla fall. När golvet i stora badrummet har torkat (strax), ska jag ta av pyjamasen... och duscha, sen är det nog med städning, och vi ska njuta ute i det underbara vädret!

Hoppas ni också får en skön lördag!

Fredag!

Ja men det är ju så underbart med fredag! Det finns inget bättre! Jag vet inte vad som är allra bäst: maten, vinet, godiset, familjemyset eller att veta att man är ledig hela helgen! Underbart är det i alla fall!

I helgen har vi inte så mycket planerat. Vi ska försöka träffa Charlotte och hennes små killar, och sen blir det nog en sväng till mamma och pappa. Det ska bli sommarväder i helgen, så det kanske till och med blir shorts-premiär??

Ha en härlig fredag!



Datorn har kapacitetsproblem!

Vår stationära dator (inte den jag sitter vid nu), sa till mig idag att jag inte kunde öppna min mail, för att det fanns för lite minne. Min mail, hur stor är den liksom?? Men jag körde lite upprensningsprogram, tömde cashe, och nu håller den på att defragmentera. Sen ska det förhoppningsvis bli fart på den igen!

Är den nån som vet om det tar mycket kraft i datorn att ha olika användarkonton? Vi fixade det för ett tag sen, för Olle ville ha det, och jag tycker att det är efter det som det har börjat strula och bli dåligt med utrymme.

Top Model

Jäklar, jag måste ha missat ett avsnitt av Top Model, vad besviken jag blev! Tillbakablicken visade att Heather hade åkt ut, och det avsnittet såg jag inte ens! Det var nog på Valborgsmässoafton va? Jag hade ingen tanke på att titta på Top Model då.........

Utbildningen går framåt

I eftermiddags på jobbet fick min kandidat börja ta egna samtal, och det gick jättebra! Det känns alltid skönt när man kommit så långt, snart är hon självständig och jag behövs inte mer.

Vi fick reda på idag vem vi ska få som chef när vår ordinarie går hem på mammaledighet i höst. Jag vet vem den nya är, och det blir nog bra! Alltid spännande att byta, man vet ju inte om det blir bättre eller sämre... Lite nervöst!

Idag har jag haft sååå ont i magen hela dagen på jobbet, riktigt irriterande! Det är fortfarande inte helt bra, men det blir alltid bättre när man kommer hem och slappnar av lite.

Nu ska jag göra hamburgertallrik till mig och mina små söta barn! Jaa, alltså jag har ju en man med, men han är ju självklart och golfar, vad trodde ni??

House

Trist när man inte kan gå in här alls på dagarna! Men Anette som jag utbildar är trevlig och duktig, så jag har det rätt bra ändå! :-) Men visst, det är alltid skönt när man kan sitta för sig själv igen, och surfa, maila och babbla med jobbarkompisar som man vill.

Efter jobbet var jag på ICA och handlade, sen mötte jag upp Putte på verkstaden. Han lämnade in sin bil, nu ska de åtgärda oljeläckaget, och så fick han åka med mig hem.

Efter det  gick kvällen alldeles för fort, som vanligt! Det är så mycket man vill hinna med! Nu sitter jag med laptopen i knät samtidigt som jag kollar på House, snacka om tidsbrist! *haha*

Nu var det kväll

... och så fick jag en stund till vid datorn! Vi har sett Talang 2008 och ätit kvällsmat, barnen har duschat, de har kommit i säng, jag har duschat, alla har somnat utom jag, och nu sitter jag här igen!

Nu har jag min lilla stund för mig själv! Nu ska jag passa på att läsa ikapp vad som har hänt i bloggvärlden idag! Jag utbildar ju nu på jobbet, och kan inte gå in och läsa, som jag brukar. Men nu är det dags!


Update: Det gick visst inte så bra att publicera detta inlägg, blogg.se vill inte som jag vill! Nu har jag suttit nån timme  vid datorn, och ska gå och lägga mig!

Godnatt!

Synkroniseringsstrul

*suck* Nu har jag suttit i 3 timmar och kopplat ihop Olles mobil med datorn... Han fick sin usb-kabel idag, och ville ha hjälp så fort jag kom hem! Men det gick ju inte så bra då.... Jag har suttit ända tills nu! Men nu funkar det äntligen i alla fall!

Flygplatsen!

Barnen tyckte det var sååå spännande att se planet som lyfte! Vi hade en sån jättemysig dag!

image98
Dessan & Olle

Först satt vi inne, och kollade när passagerarna gick på, och när bagaget lastades. Men när planet skulle lyfta gick ut och ställde oss.


image99

Olle & Maja, och andra som också var intresserade. De hade inte barn med sig! Det finns vuxna som också tycker flygplan är spännande!

Mobiltillbehör

Min Olle är för söt! Han har ju ärvt en mobiltelefon från mormor, och nu vill han så gärna kunna föra över bilder till datorn från sin telefon! Mormor hade ingen usb-kabel - jag vet inte ens om det ingick när man köpte K700i? - och på Clas Ohlson skulle det kosta 298 kr!! Men så hittade jag en sida, Skal-man.se, där den kostade 119 :-, fraktfritt! Det var skillnad det, och lite mer skäligt pris! Så nu är den beställd, och Olle är så glad så!

Flygplatsen

Idag har jag lovat Olle att åka till flygplatsen. Han är lite fascinerad av flygplan, men har ju aldrig åkt själv! (Första gången blir nu i höst, när vi åker till Cypern.) Han har tjatat ett tag om att få se när ett flygplan lyfter, så nu har jag varit inne och kollat på tidtabellen, och hittat ett plan idag som ska gå till Stockholm vid 14. Det ska vi passa!

Maja och hennes kompis (tillika granne) Desse följer också med. Efter vi har kollat på planet ska vi åka till Ikea och äta!



Vad Putte gör? Golfar såklart!
image97


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kattbesök

Länge sen vi hade kattbesök nu, men igår kväll var det dags igen! Vi lät honom vara kvar ute, och gick ut allihop och gosade med honom på trappan. Men imorse var han fortfarande kvar, och då fick han komma in och mysa lite medan vi gjorde oss iordning och kunde skjutsa hem honom.

Vår goa lilla älskade kissemisse, det är så tråkigt att vi inte kunde ha dig kvar!

image97


image98

Folkrace!

Idag har hela familjen varit och kollat på folkrace! Vi hade bestämt det för två månader sen, och  barnen såg fram emot det jättemycket! Så att det ösregnade idag när vi gick upp, kunde inte vara nåt hinder... Det var bara att klä på sig regnstället och packa ner paraplyerna.

Det är RIKTIGT roligt att kolla på folkrace faktiskt! Synd bara att vi blev så blöta och kalla... Vi hade nog stannat längre annars. Men alla var glada och nöjda när vi åkte därifrån i alla fall! :-)

image92





Läs även andra bloggares åsikter om ,

Aaaaah

Vilken underbar slappardag! Idag har vi inte gjort många knop; spelat kort, läst Amelia, pratat i telefon, kollat på tv.... Sååå himla skönt! Såna här dagar behöver man ibland!

Ikväll ska min man göra pizza till oss och så blir det väl Majas älsklingsprogram Talang. Kanske nån film också efter det! :-)

Hoppas ni får en härlig fredagkväll!

Underbara lediga fredag!

Fy fasen vad skönt att vara ledig idag! Synd bara att det regnar, jag går omkring här inne och fryser.... Får klä på mig lite mera.

En annan sak som är toppen, är att Puttes oljeläckage på bilen inte var något stort fel. Han har haft den inlämnad idag, och vi var oroligt att det skulle bli jättedyrt, vi såg tusenlapparna segla iväg! Men det slutade på 1500 så det var skönt!

Idag myser vi bara hemma. Putte skulle golfa, men jag tror faktiskt att han hoppar över det i det här vädret, han har inte bestämt sig än. Maja har en kompis här, och Olle går bara runt och fixar med allt möjligt.

Nu ska jag snart laga lite lunch till de tre barnen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

27 dresses

"27 dresses" blev det igår, så det blev nånstans mittemellan våra filmsmaker. Inget svenskt, och ingen amerikansk thriller. Det blev en amerikansk romantisk komedi! Den var riktigt bra tycker jag, klart sevärd!! Men Putte tyckte inte detsamma, han snarkade bredvid mig ungefär 45 minuter in i filmen.........

image91



Läs även andra bloggares åsikter om ,

Filmångest

Putte och jag försöker enas om en film som vi båda vill se... Jobbigt när vi har så olika filmsmak! Jag tycker om svenska filmer och han tycker om amerikansk action eller thriller... Hm, vi får se vad det blir!

Utvecklingssamtalet

Maja och jag var ju på utvecklingssamtal igår! Det gick bra, hon har utvecklats så mycket, min tjej! Man uppskattar det nog inte lika mycket med ett barn som det hela tiden har gått bra för... Maja har ju haft det jobbigt, hon har varit hur blyg, tyst och rädd som helst... Men från att ha varit den lilla tysta tjejen som inte vågar säga ett pip, och som står bredvid fröken och tittar när de andra leker, är hon nu företagsam, glad och sprallig! Visst är det fortfarande lite kvar av det gamla, det dyker upp då och då. Som på gympan tex, när klassen ska göra nåt som hon inte varit med om förut. Då tvekar hon igen.

Men hon är i alla fall på god väg, min underbara tjej! ♥


Vår Valborg

Vår Valborg var hur mysigt som helst! Jag älskar stället vi åker till: Sporrsjö... Det är så himla enkelt ordnat allting, men ändå supermysigt! Barnen som vill får gå fackeltåg (i vår familj ville bara Olle, som vanligt), man kan kasta bollar, köpa lotter och korv, och det sista som händer är GODISREGN! Och det är inte snålt tilltaget, alla barn får typ en stor godispåse var med sig hem!

Här är Olle i fackeltåget:

image88         image89

Och så här fin blev brasan:

image90

Efteråt var Anna och Peter här, och även svärmor och svärfar blev det, för de kom till brasan! Trevligt! Det blev lite sent, lite rödvin och kortspel, men det var jätteroligt!

Idag bär det av till mamma och pappa, och där är min brorsa och hans sambo också, hemma från Stockholm! Kul!

RSS 2.0