Julgran!

Är det inte lite väl sent att ha kvar julgranen nu, med tänd belysning? Det tycker iallafall jag. Det värsta är att på vår gård står julgranen kvar, och lyser så fint! Har vår fastighetsskötare sagt upp sig eller????

Bloggdesign

Har suttit och läst på en superbra bloggdesign-hjälpsida som heter Designa din blogg! Fasen vad kul, tänk om man hade lite mer tid bara....

Det gick jättebra för barnen att vara ensamma hela dagen! Tänk vad duktiga de är, och inte så himla små längre!

Bloggkoll

Nu måste jag slå ett slag för en jättebra sida: bloggkoll.com! Där kan man välja vilka bloggar man vill följa, och se när de uppdaterats. Smart!

Jag tycker nämligen inte om RSS feeds och sånt som finns i datorn, för jag sitter vid åtminstone tre olika datorer, och då blir det lite jobbigt. Så nu har jag hittat min grej!

Duktiga barn

Idag har barnen studiedag, och ska vara själva hemma! Duktiga va? Olle vaknade strax innan jag gick vid 7, och Maja ringde efter 8 och hade vaknat. Nu har Olle just ringt igen, han frågade hur man kom in på eniro.se! :-D Lite samtal blir det nog idag, kan jag tänka mig, om allt möjligt... Men jag kan ju jobba iallafall, och barnen slipper fritids.

Annars så är jag så trött, så trött på morgonen, herregud vad det är tungt att gå upp! Nu är jag nere i att ha 35 min på mig... Det fanns en tid när jag hade 1,5 timme! Men jaja, jag kommer ju i tid till jobbet i allafall, det är ju huvudsaken.

Bruna bönor!

Ikväll är vi bjudna till grannarna på mat, vi ska få hemlagade bruna bönor! Så imorgon kommer vi fisa järnet... sätt er INTE bredvid mig! :-D

Putte berättade för dem att han aldrig hade ätit "riktiga" bruna bönor, bara såna där "korvar"... Och eftersom de tycker det är så kul med mat, pappan är utbildad kock, så var de ju tvungna att se till att Putte fick premiäräta detta!

Usch jag jobbar till 18.30 ikväll! Men det är ju den sista kvällen på mycket länge, förhoppningsvis! Vad jag vet nu, så är det i allafall sex veckor framåt, sen får vi se hur det blir.

Sjukdomen...

Tänk att man kan bli så lättad för att nån annan är sjuk!

Jag har suttit här och beklagat mig, jag fryser som en tok och har ont i kroppen. Jag har läst om sköldkörtelrubbningar och tyckt att allt stämmer in! Men sen säger Angelica här bredvid mig, att hon har precis samma symtom! Vi har både ryggont, är frusna, och har huvudvärk och konstig värk i armbågar och händer... Så då måste det ju vara ett virus vi drabbats av, åh så skönt! Även om det inte är så kul att må kymigt, så är det skönt när man inser att det bara är nåt tillfälligt.... Det är antagligen en släng av influensan eller nåt, det kommer gå över!!

Promenad

Vi har haft en ganska mysig eftermiddag! Jag passade på att hämta Maja med bilen efter skolan, så att hon för en gångs skull slapp gå hem! Hon hade med sig en kompis också. Hennes kompis, Alma, är så skön, vi skrattade åt henne hela familjen när vi satt och fikade. Så himla go!

Sen fick jag äran att åka och handla, och Mattias kom till Putte så de fick "leka" lite (=spela Olles hockeyspel).

På kvällen var barnen och jag ute och gick. Vi hade reflexvästar på oss, och så gick vi genom skogen.. spännande och lite läskigt, tyckte barnen. På hemvägen höll jag dem i händerna och de blundade när de gick. Jag dummade mig och lät dem gå in i reflexpinnar, diken och allt möjligt, och de (och jag!) höll på att skratta ihjäl sig!

Det är nåt fel på min kropp... Jag har ont i axlar, rygg och händer, och nu börjar det komma i huvudet också. Kanske dags att ta tag i träningen igen?


Hemma

Imorse klagade Olle över att han hade ont i halsen, så idag stannade han och jag hemma. Men det verkar inte vara någon större fara med min söta kille, så imorgon får han nog gå igen.

Nu har jag sökt ett jobb som ekonomiassistent, inte för att jag tror att jag får det, eftersom jag inte har utbildning inom ekonomi... Men man kan ju alltid försöka. Jag har läst nånstans att tjejer är mycket fegare än killar när det gäller att söka jobb, vi tror att man måste ha exakt den erfarenhet som beskrivs, medan killar mer tänker: Den delen kan jag väl lära mig! Så har jag bestämt mig för att tänka också! Om man inte försöker, kan man ju heller aldrig vinna något, eller hur?

På tal om att vinna.... Pappa hade köpt en lotto-andel på Coop tills i lördags. Det var 7 rätt och de vann över 100.000, så pappas del blev 14200! Kul!!! Jag ska nog också börja köpa andelar..... ;-)

Och vad har hänt idag då?

Ännu en händelselös dag på jobbet. Och inga andra jobb att söka.

Detta har hänt:
- Hanna K har fått en bebis! En liten kille, 2180 gram!
- Elin J har INTE fått nån bebis, men slutar jobba på torsdag! Hon är beräknad till 6/2.
- Jag har fått 3 mail av Anna där hon beskriver vad de gjort i sommar, höst och vinter... VÄÄÄLDIGT långa och inte så himla intressanta...
- Jag har fått inbjudan till ett rundabordssamtal med divisionschefen från huvudkontoret.
- Skruven har blivit sjuk och gått hem.
- Jag har lyckats bråka med Putte i telefon för att han tycker att Maja ska ta hem Olle från fritids mycket oftare.

Ja det var väl min dag.

Efter jobbet ska jag åka till Rylanders och köpa plektrum till Olle! Det gör så ont med vattenblåsor på fingrarna tycker han... Och man MÅSTE ju spela gitarr hela tiden!

Frontpage

Igår testade jag att ändra lite i designen på bloggen. Ganska kul, men jättesvårt! Det blev inte så himla fint, men detta är bara början! Snart kommer jag vara proffs på bloggdesign, ska ni se! (eller inte)

Simhallen

Idag har jag varit på bättre humör, men jag har skitont i magen! Känns som magkatarr.... Vill inte, orkar inte! Jag vet inte vad det beror på, antingen att jag inte trivs på jobbet, men det kan också vara att jag har börjat dricka mycket mer kaffe på dagarna. Jag har alltid bara druckit två koppar, nu dricker jag 4. Det låter ju inte så mycket, men jag har ändå börjat dricka dubbelt så mycket som innan! Min stackars mage kanske inte tycker om det....

I eftermiddag tog i alla fall jag och Maja med oss granntjejerna och åkte till simhallen. Tjejerna hade verkligen jättekul! Jag badade inte, utan satt vid ett bord och läste i min superspännande bok: Skam av Karin Alvtegen, riktigt bra! Så det var en skön och mysig eftermiddag, om jag bara hade sluppit det magonda.......

Arg!

Idag är jag inte rolig att umgås med! Jag är jätteirriterad! Arg på Putte för att han bara glor på golfkanalen, arg för att han kompis ringer och får honom att ändra tiden vi ska åka till simhallen imorgon (för att de ska hinna golfa innan!), arg för att jag tycker att vuxna människor ger varandra för dyra saker i födelsedagspresent.... Ja, ni fattar va?

Dumma mens.

Fredagskväll

Det var tur att jag beställde revben, för det fanns inga kvar när jag kom! Och kycklingen fick jag vänta i 17 minuter på, de höll på att grillas. Det var högtryck i affären idag! För att inte tala om när jag var på Systemet, först fick jag kryssa runt länge efter parkeringsplats, sedan mycket folk+kö på systemet, sen tog man sig nästan inte ut från parkeringen och alla rondellerna... uj uj uj! Det märktes att den var den 25:e...

Men nu är jag hemma, och har ätit god fredagsmat med familjen, och druckit gott vin: De Bortoli Riesling!

image40

Och strax är det Let´s Dance! Jag älskar fredagsmys!

Sådär,

Nu är det bestämt vad vi ska ha till fredagsmys ikväll! Jag fick uppdraget att köpa grillad kyckling och revbensspjäll! Till det brukar vi ha ananas, paprika, sallad, småtomater, gurka, melon m.m. och potatissallad för mig och pommes pinnes för de andra. Ska bli mumsigt!

Tror jag ska åka förbi systemet också och köpa med mig nåt gott!

Och kanske chips med dipp också när jag ändå håller på?? Mmmmm...

Lön

Nu gick en kollega iväg på lönesamtal. Jag själv var så feg/lat så jag mailade det jag ville säga istället. Jag tror faktiskt inte att det spelar så stor roll, jag tror att de sätter lönerna hur f*n de vill! Förra gången blev jag besviken, även att jag fick en ganska bra höjning i jämförelse med andra. Men jag har så himla dålig lön från början, jag ligger fortfarande långt efter de andra! Det är inte rätt tycker jag!

Fredag

Åh så underbart att det är fredag idag! Mysigt ska det bli att ha Putte hemma hela helgen, det är ju inget vi har varit vana vid!

I helgen ska vi gå på Ming hela familjen, med Puttes föräldrar och syster. De har fyllt år nästan allihopa! I allafall Putte, Anna och farmor, så då ska vi ut och äta med varann. Det blir kanske trevligt.

Ikväll är det fredagsmys till Lets dance, undrar vad vi ska ha för gott att äta??

Trötta barn...

Idag var första morgonen som barnen behövde vara på fritids. Det var inga glada miner kan jag säga.... De behövde inte gå upp tidigare än vanligt, men de fick bara klä på sig och åka till fritids för att äta frukost där istället. Maja muttrade: "Jag vill inte äta deras äckliga frukost!" Men Olle var medgörlig som vanligt, han har mycket bättre morgonhumör!

Precis innan vi skulle åka ringde Dessan och frågade om hon kunde åka med. Det gick ju inte, eftersom vi skulle åka tidigt. När vi kom till bilen så kom istället storasyster Elin gående, och ropade hej. Hon skulle ta bussen in till högstadiet. Då fick hon åka med istället, bussen går från barnens skola! Så vi bytte bara syster, skönt att kunna hjälpa NÅGON i alla fall!


Felanmälan

Vi har stopp i vasken! Hur kul är det då.... Hoppas de kommer snabbt, för det luktar inge gott, och inte är det fräsch heller när det kommer upp vaskvatten i diskhon... Blääää

Pappa kom hit med barbiehästen idag, den som hade fått sin svans lagad. Han passade på att kolla i köket, men det verkar inte vara rören man kan se under diskbänken, utan under huset. Smidigt.


Snart får jag gå hem!

Det är skönt på ett sätt att ha morgon, även om det är jävligt jobbigt att gå upp så tidigt! Men just nu känns det bra, när jag får gå hem om 25 minuter! Men detta är ju min sista morgon på väldigt länge, eftersom jag inte kommer ha morgontider så länge som jag sitter på vip-företaget och svarar. Och för min del får det gärna vara länge, jag trivs bra med både företaget och arbetstiderna.

Vi har haft möte idag på jobbet. Jag fick reda på att det inte blir några utbildningar än på länge, och det var väldigt skönt! Det är så mycket att lära ut nu, så nästa gång jag lär upp tänker jag säga till om att vi måste ha längre utbildning. Men nu slapp jag alltså det på ett tag. Skönt!

Olles nya glugg

image39


Visst är han söt med sina gluggar? Och alldeles strax lär han få en till i överkäken!

Pappas strömavbrott

Igår fick mamma och pappa strömavbrott! Detta på grund av att min älskade pappa försökte få igång mitt våffeljärn... Det blev visst kortslutning! Så ja, han kan fixa mycket, men inte allt. Inte sådant som är helt kört. Bara att köpa nytt alltså!

(undrar om det finns nåt våffeljärn nånstans för 16,25? Nya pengar imorgon. Yes)


Min tandlösing...

Hahaha, Olle tappade en till tand idag! Undrar om det blir en imorgon också, han har en till som är superlös!

Nu ska mamma fé gå och byta ut tanden mot en peng! Sen sova.

Putte fyller år!

Nämen gud så slarvigt, jag har ju glömt att berätta att min man fyller år idag! 35 hela! Fatta att han bara var 20 när vi träffades....

Eftersom han jobbar kväll den här veckan, så ska vi fira honom på lördag. Då ska han få present och så ska vi ut och äta med hans föräldrar och syster med familj. Jag skriver inte vad han ska få, man vet aldrig vem som tjuvläser bloggen!!

Ont i kroppen...

Jag började känna mig konstig idag på jobbet! Jag fick ont i armen, ryggen, huvudet och kände mig nästan yr. Jag tog en Ibumetin, och nu känns det bättre, som tur är. Jag vill INTE ha influensan i år igen, jag hade den förra året tillsammans med resten av familjen, så vi har haft den för några år nu! Tack.

Telefonbytet

Det gick bra att byta telefon igår! Killen på Onoff tog snällt tillbaka telefonen och jag fick 500:- tillbaka. Sen åkte jag till Netonnet och köpte en Philips! Nu sitter den hemma på laddning, den ska ladda tills ikväll. Hoppas att vi blir nöjda med den, för nu orkar jag inte byta fler gånger!

Reparationer!

Barbiehäst-svans och våffeljärn.

Detta är saker som min pappa har fått hem till sig för reparation. Standardfrasen hemma hos oss när något går sönder är: Den får vi  be morfar titta på! Han kan ALLT, jag fattar inte hur man kan klara så mycket som han! Allting fixar han till, om inte han kan så är det liksom bara att slänga.

Min paps, du är helt suverän! Vad skulle vi göra utan dig??

Min tandlösing...

image38

Amelia

Jag fick en prenumeration på Amelia i julklapp av mina snälla föräldrar! Men sen har det inte kommit nån tidning. Idag var jag tvungen att fråga dem.... Jag vet ju att det kommit åtminstone två nummer sen jul.  Pappa sa: Men det har jag inte fått nån faktura på? Så gick han och kollade. Då hittade han lappen som de skulle skickat in! Den låg visst kvar hemma vid hans skrivbord.... Ups så det kan gå!

image37

Tandlös kille!

Jag sitter kvar på jobbet. Olle ringde nyss flera gånger, men jag kunde inte svara för det ringde så mycket. När jag ringde tillbaka, sa han överlycklig: Vet du mamma, min tand var så lös, så att jag tappade den!

Tänk vilken söt kille jag har när jag kommer hem, utan framtand!

Stök i kök

Det gick bra för Olle att vara själv, han blev nästan lite besvärad när jag ringde och hörde mig för hur det gick. Klart att det gick bra, liksom....

Sen ringde Maja och hade kommit hem, och hon var sugen på att baka chokladbollar! Det var klart hon fick, men jag undrar hur det såg ut i köket sen...

Mamma gick i allafall dit till halv fyra-tiden, så nu är de inte ensamma. Bra, för jag ska ju byta ut den där skittelefonen också efter jobbet!

Olle

Nu är han själv hemma, min lille sötepöte! Han fick erbjudandet om att vara hos mormor, men han ville vara hemma. Han tycker det är mysigt. Och snart kommer ju Maja hem.

Jobbsök

Nu har jag registrerat mig på alla möjliga och omöjliga sidor, för att få jobb. Nu ger jag upp. Nu får jobben hitta mig istället, jag kan inte lägga hela dagarna på att leta och leta. Jag ska bara gå in nån gång om dagen, eller kanske två då!, och kolla som en normal människa. Så, nu var det bestämt!

Sjuk kille

Idag är min lilleplutte hemma från skolan. Han har klagat nu i några dagar att han har ont i benen! Antagligen växtvärk bara, men jobbigt är det ju... I morse sa han att det kändes jobbigt att stå, att det gjorde ont i fötterna och att det kändes som att golvet var för hårt att gå på. Jag sa till honom att man inte kan vara hemma för en sån sak, men han var VÄLDIGT envis: Mamma, jag kan inte gå idag! Så efter mycket tjat lät jag honom vara hemma, på villkoret att han fick klara sig själv i en timme efter att Putte åkt, innan Maja kommer hem från skolan. Och det var inga problem.

Jag jobbar ända till 18 idag, så mormor skulle hämtat Olle på fritids. Men nu får hon åka direkt hem till honom istället vid 15.30-tiden. Det blir b'a!

Nu tröttnade jag!

Nu får det vara nog. För 500:- ska man få bättre kvalitet än det här! Jävla skittelefon, helt seg är den. Jag pratar om vår nya trådlösa telefon, som vi köpte i mellandagarna för julklappspengar. En gång tidigare har vi försökt med Doro, och då sa vi aldrig mer. Den fick vi också lämna tillbaka, för att det  blev störningar i den när man tex gick förbi kyl och frys! Men så fick vi för oss att nu när det gått några år, så kanske Doro hade utvecklat sina telefoner. Därför gick vi på det igen. Vi köpte en Doro, som OnOff kallade "bäst", och som påstods vara nedsatt från 995. Tjena, den var skitdålig! Nu är jag trött på den, imorgon får den åka tillbaka till sina kompisar i affären! Och jag ska ha en Philips igen! Så det så.

Mina duktiga små barn!

Jag ringde när de precis kommit hem, allt hade gått bra, fast Olle hade gått långsamt som vanligt! Maja kommer hem MINST 10 minuter senare när hon har med sig Olle.... Sen hörde jag inget från dem förrän två timmar senare! Då ringde Maja och frågade bara när det var jag skulle komma hem. De hade det jättebra och tiden hade gått jättefort sa hon!

Duktiga, underbara små godingar!!

Jaha.

Så var det måndag igen. Helgerna går så fort, så fort! Idag var det dags för skola för två trötta godingar, och i eftermiddag blir det ju fritids en stund för Olle, innan Maja kommer och hämtar honom.

Jag fick mitt nya schema idag, HIMLA skönt att slippa byta efter Puttes arbetstider, och istället bara ha 7.30-, 8- och 8.30-tider!

Ikväll ska jag nog sätta mig och skicka en massa spontanansökningar! På jobbsajterna finns det ju inte ett skit, så jag får väl ta tag i saken själv då! Nånstans kanske man kan få napp??

Söndag

Jag har nog aldrig varit så pank som jag är nu! Jävla januari! Men på fredag kommer det ny lön, och det är tur för mig det!

Idag har barnen och jag varit på Ikea och köpt en fleecefilt till Olle (han betalade den själv), på Ojtoy och bytt ut en julklapp till Maja, och sen tog vi hem MacDonalds som vår pappa bjöd oss på! Han har ju redan fått sin lön, han...

Imorgon börjar Putte jobba 2-skift igen, och barnen på fritids. Fast imorgon blir det bara Olle som får vara kvar i 1,5 timme, sen hämtar Maja honom när hon slutar, och de ska klara sig själva tills jag kommer hem vid 17.20. Duktiga barn va?

Kyrkobesök

Idag har jag varit på Linns examen! Först var det ceremoni i kyrkan, sedan hade hon "mottagning" med smörgåstårta i en lokal. Tänk, nu är hon färdig socionom och har redan fått jobb, min duktiga vän! Trevlig var det att vara där, och träffa hennes familj och så. Jag, Linn och hennes svägerska bestämde att vi snart måste gå på bio igen! Ett tag förut försökte vi gå tillsammans en gång i månaden, vi höll i det ganska länge, men nu är det nog drygt ett halvår sen. Dags att ta upp vanan igen med andra ord!

STORM är det ute också, hoppas att vi får ha kvar strömmen bara! Jag orkar inte med fler strömavbrott nu....

Trevligt att ha Putte hemma i helgen! Han är ju ledig första helgen på 3 månader. Men vi skulle ju hellre velat att han jobbade kvar på skiftet, givetvis...

Ups...

Det blev visst lite liv på jobbet idag, när nyheten släpptes att vi skulle få jobba bara dagtid... Kunde man ju räknat ut. Trist är det, att vissa bara ser till sig själva, och aldrig kan vara glada för nån annans skull....

Idag har jag i alla fall redan börjat sitta på vip-företaget! Det har gått bra, fast det har inte ringt så mycket så jag har haft massor med andra samtal också.

Efter jobbet hämtade jag Maja hos en kompis. Ikväll blir det hämtpizza till Let´s Dance, ska bli mysigt! Jag bad Putte köpa godis idag, det är ju såklart ett måste på fredagskvällen, det var det enda han hade att göra på hela dagen, förutom att hämta Olle. Gissa om det fanns nåt godis när jag kom hem?

Olle och mp3:an...

Gårdagskvällen löste sig genom att vi tog hörlurar med lååång sladd och kopplade till Olles vanliga stereo. Då kunde han fortfarande lyssna på musik när han skulle sova, men det blev ju inte samma mysfaktor, precis!

Men nu i eftermiddag ringde han till jobbet, och frågade om han kunde få ta MIN mp3-spelare, för den tyckte han var enklare. Det fick han, så får JAG ta den som Putte inte använder.

Alla nöjda och glada!

Bättre arbetstider!

I och med att jag ska sitta på den här kunden och svara, och de har öppet dagtid, så kommer jag få ändrat schema, och bara variera mellan tider som ligger mellan 7.30-17. BRA tycker jag, eftersom Putte börjar jobba 2-skift! Då brukar jag ändå få byta bort tidiga morgnar ena veckan, och sena kvällar den andra. Nu slipper jag det!

Katastrofläge!

I eftermiddags gick Olles bärbara cd-spelare sönder! Helt plötsligt ville den inte mer.... Han blev helt knäckt, eftersom han lyssnar så mycket på musik, och somnar till det också i sin säng.

Putte har en mp3-spelare som han inte använder, så den fick Olle låna tills vi kan köpa nytt. Men just nu har han brutit ihop, antagligen för att han är hur trött som helst!, för att han tror att han inte ska kunna med den.... Lille gubben, vad söt han är!

Olles bak och fram-ord

Idag skulle Olle säga till Maja att hon fick vara "själv hemma", istället råkade han säga "hälv sjemma"! Då skrattade han nästan ihjäl sig!

Något roligare...

Idag hände nåt som gjorde att det blev något roligare på jobbet! En av våra stora kunder har klagat på kvalitén på deras samtal i växeln, där jag sitter. Så för att få bättre kvalité fick jag och 2 till börja sitta ensamma och svara för dem. Vi ska också få gå utbildning (fast det ska alla få göra i och för sig), så att vi riktigt lär oss företaget och hur vi ska koppla. Jag kom med lite idéer själv också om vad man kunde göra för att vi skulle få mer kunskap, och det känns lite kul att ta tag i detta.

Depp

Usch, ikväll är det inte så muntert hemma hos oss! Vi har fyllt i fritidsansökan, barnomsorgsschema och konsulterat mormor till barnvakt när det krockar. Nu börjar detta livet igen, det pussliga, som var så himla skönt att slippa! Nu blir det stress till fritids efter jobbet, dåligt samvete att de får långa dagar, och Putte får inte se sina godingar på flera dagar ibland.

Japp, men sånt är livet!

FAN också!

Nu ringde Putte, de ska lägga ner hans helgskift! Jävla, jävla skit! Redan på måndag ska han börja jobba 2-skift igen, och barnen måste börja fritids....

Men vi får vara tacksamma för att vi fick det så lugnt och skönt i NÅGRA månader i alla fall! Och för att han inte blev AV med jobbet....

Tröttsamt

... är det att komma hem från jobbet förkyld, vid 19.30. Ännu mer tröttsamt blir det, om en 9-åring som hatar matte och har jättesvårt för det, inte har gjort sin läxa för att hennes pappa tyckte "det var för svårt att förklara".

Sovmorgon

Börjar sent idag, men nu måste jag lyfta på rumpan och åka till jobbet. Jobbar ända till 19 ikväll, det ska bli så rooooligt!

Egentligen var det ju ingen sovmorgon jag hade, för barnen ska ju upp till skolan trots att jag börjar sent! Så 7.10 pep ändå väckarklockan. Barnen var riktigt trötta idag! För Olle tar det typ 2 minuter att komma igång, men Maja piper om att hon fryser och allt är jättejobbigt! Men nu är hon förhoppningsvis igång!

Dags att åka!

Söndag kväll

Så var det söndag kväll, och jag har inte kommit i säng än. Man gör ju allt för att dra ut på helgen!

Jag har suttit på Facebook, och såg att min epostadress inte visades. Det stod bara visa för: No one. Och då ändrade jag det, men det stod ändå No one. Så ändrade jag igen, igen, igen, kanske sådär 12 ggr men inget hände. Jag var jättearg och tiden gick! Det slutade med att jag bytte epostadress, då funkade allt! Helknasigt......

Maten på Ikea var god som vanligt! 3 maträtter, 4 efterrätter (ja, för Olle tog två!), en kaffe och dricka till alla kostade 105 kronor! Det är  bra pris tycker jag!

Nu får jag väl dra mig mot sängen, för snart är det dags för ännu en jobbvecka. Förkyld är jag också, uhu stackars mig!

Förkyld?

Fasen också, jag tror jag håller på att bli förkyld! Det är ju inte så konstigt, eftersom Maja varit superförkyld över helgen... Men jag orkar inte! Jag vill inte bli så dålig så jag får vara hemma, jag har inte råd med fler karensdagar nu!!

Idag ska barnen och jag äta på Ikea! Inte för att jag har så mycket pengar, men det kostar ju inte särskilt mycket där, och så älskar vi alla tre deras mat! Så det får det vara värt!

Nu är julen slut!

Idag har vi rensat ut julen, det är alltid lika skönt att få det gjort! Nu väntar vi på VÅREN! Även om den här konstiga vintern är ganska lik vår.....

Ikväll/natt jobbar Putte, och barnen och jag har tittat på Rosa, och strax är det Fear Factor. Till det har vi ätit lördagsdelikatessen... hrm... korv med bröd.

Fredagsmys!

Fick ett mail från Putte, han var sugen på pizza ikväll, så det blir det nog. Maja var inte så sugen på det, hon tycker inte om pizza, men hon brukar nöja sig med pommes frites och korv, hennes favoriträtt!

Så på hemvägen får jag nog ta hem lite pizza, tror nog att jag tar en kebab förresten!, och så måste jag handla godis också!

Sen blir det fredagsmys framför Let´s Dance!


Jag är snus-sugen!

I förrgår när jag var och handlade med barnen, tittade jag på snuset och tänkte: Ska jag köpa en? Igår var jag själv och handlade, då tänkte jag samma sak. Men hittills har jag inte gjort det i alla fall. Idag frågade jag Thomas om han hade portion, det hade han inte (som tur var!). Men, jag kan ju inte börja nu igen! Nu måste jag ju hålla ut, nu har jag klarat 12 dagar!

Vi får se vem som vinner, förnuftet eller snus-suget....





image36
                     Mmmmmmmm.......

Sjuka barn

I morse när jag tog upp barnen, så klagade Olle över att han hade "ont i gommen" och Maja var superförkyld. Jag sa att de fick klä på sig och äta frukost och så fick vi se hur det kändes sen. Det slutade med att BÅDA fick vara hemma! Maja var faktiskt riktigt krasslig, men Olle var det nog egentligen inget större fel på! Men han missar ju i och för sig inget i skolan, eftersom han bara går i förskoleklass. Så båda barnen får vara hemma och mysa med sin pappa idag!

Jag däremot, får sitta här till klockan SEX ikväll! Men sen är det faktiskt helg, det ska bli underbart skönt!

Jag hatar mitt jobb!

Jag vill verkligen inte jobba här mer!!!!!!

Jag hatar att vantrivas, jag vill må bra!

Jag mailade platschefen som jag var på intervju hos...  Skrev att jag tyckte det var jättesynd, och att hon gärna fick höra av sig igen om det skulle bli aktuellt. Kanske lite desperat, men nu vet hon att jag är intresserad i alla fall!

Att det ska vara så himla svårt att få jobb i den här stan! Jag vill inte bli fast här i hela mitt liv, då blir jag en bitter gammal käring!

Men det var väl faan!

"Det är väl lika bra att gå rakt på sak. Vi har fastnat för en annan kandidat, som visade sig ha erfarenhet från branschen. Men om det inte hade varit för henne, så var du en av favoriterna!"

Varför ska jag alltid snubbla på målsnöret?

Barnvakt

Det är ju lite typiskt, att just idag skulle Putte jobba extra, kväll dessutom. Så nu fick farfar ställa upp igen... Och inte nog med att jag slutade 16.30, sen blev det ju bestämt att jag skulle på intervjun! Så nu får de vara hos farmor (hon slutar 16) och farfar, ända till kanske 19 ikväll... Om jag känner företaget rätt så blir det en ganska lång intervju! Men vad gör man inte.... Barnen börjar dessutom vänja sig vid att umgås med farfar, han har verkligen hållit sitt löfte: Att hjälpa till mer med barnen när han blev pensionär!

Ögonsalva

Jag köpte en ny Oculentum Simplex igår. Det är ögonsalvan som Jonas på Vårda rekommenderade. Han sa att jag skulle använda den i en månad, och det gjorde jag. Men nu när jag slutade med den, så kände jag direkt att ögonen började bli torra. Och vanliga ögondroppar hjälper inte... Så jag köpte en ny sån tub igår, så får vi hoppas det blir bättre.

4,5 timme till intervjun!

Jobbtankar

Det värsta med att vara nära att få ett jobb, är att man blir så jäkla besviken om man INTE får det! Nu är jag så laddad, och så uppe i varv, och jätteglad! Men om det visar sig att jag inte får jobbet, så bara faller man ner och har inget att se fram emot igen.... Jag har ju varit med om det förut, liksom!

Intervjun

Så har jag varit där. Jag vill bara säga: JAG VILL HA DET JOBBET!! Det verkade så himla kul! Mycket administration, mycket fix, mycket organisera & strukturera upp, och många praktiska sysslor på kontoret. Det verkar SÅ kul!

Chefen som intervjuade mig var hur trevlig som helst, vi fick verkligen bra kontakt!  Jag ska faktiskt dit imorgon igen, och träffa henne och en kille från huvudkontoret. Kl 17.30 imorgon, håll tummarna då!

Trist!

Usch och blä vad det är tråkigt på jobbet... Trots att jag började tidigt, så går tiden så saaaakta! Men snart är det dags för sista fikarasten, äntligen! Och nu är det bara 3 timmar kvar till intervjun, det ska bli så spännande!

Jag vill verkligen ha ett annat jobb, jag vill inte sitta här och klaga! Jag vill ju kunna vara positiv på jobbet, men här är det väldigt svårt... Inga nya utmaningar, och ingen chans till mer ansvar eller mer lön... Pest!

Utan snus i 10 dagar...

Idag är det 10 dagar sen jag snusade, visst är jag duktig! Det känns bra att jag slutat, men jag måste erkänna att jag ofta, eller iallafall nån gång varje dag, längtar efter en snus! Men men, det går väl över.

Pratade med Putte nu, han hade precis lämnat  barnen till första skoldagen efter lovet. Olle hade kommit upp utan så mycket protester, men Maja hade låtit som ett plågat djur... Uj uj, det kommer nog bli tungt ett par dagar nu, innan rutinerna sitter igen!

Klockan 16 är det dags för intervju!!! Jag ser fram emot det så mycket! Jag ska ge allt jag har!

Återbesök

Idag har jag  beställt tid för återbesök på ögonkliniken. Jag ska dit den 27 februari. Undrar om det är det sista besöket? Jag kommer inte ihåg hur många man skulle på... Men nu när jag ser bra så känns det ganska onödigt att åka ända till Malmö för att de ska kolla mig i ca 10 minuter....

Den här gången hoppas jag att jag får intyg till körkortsregistret, så att jag kan beställa nytt körkort UTAN villkor: glasögon. För om polisen skulle stoppa mig nu, så skulle jag ju inte köra enligt villkoren....

Övernattning

Jaha, det gick ju väldigt bra inatt... Återigen fick jag pallra mig upp mitt i natten, och se till att ett ledset  barn kom hem. Jag blir så trött, varför ska de sova över, när de inte fixar det riktigt?? Maja sov som en stock när det hände, och kom in till mig vid 6.40 och blev jättebesviken....

Idag är sista dagen på jullovet! Imorgon börjar allvaret igen... även för barnen!

Jobbet...

Jag vill så gärna ha jobbet! Jag har varit inne på deras hemsida nu och läst. I Kalmar ska det tydligen finnas två rådgivare och en assistent. Jag hoppas att de ska vilja ha mig!!

Dessan sover över här inatt, barnen ska vara ensamma på förmiddagen imorgon. De har studiedag, och Putte jobbar ju nu inatt. Så när han sover får de klara sig själva. Men han är ju hemma om det skulle hända nåt, och så har de ju Dessan här, det kommer gå galant!

Taxi

Idag fick jag köra skytteltrafik till mormor och morfar! Olle väckte mig vid 8 och sa att han ville ringa till dem och fråga om han fick komma. Det fick han, men han fick vänta till 8.45 när jag orkade gå upp. Sen skjutsade jag dit honom. När jag kom hem väckte jag Maja, för att hon skulle komma i säng i någorlunda tid ikväll. Klockan var ändå 9.30... När hon ätit frukost ville hon också åka till mormor och morfar! Så det var bara att åka dit igen, och sen hem igen. Då väntade jag bara på att Putte skulle vakna och vilja bli skjutsad han också, men nej det ville han inte så sen fick jag stanna hemma!

Jag behövde inte hämta dem i alla fall, för de kom in genom dörren själva vid 14. Morfar hade skjutsat hem dem.

Datorexperten...

Idag fick vi middag hos mamma och pappa. Dels för att det är gott med middag, men också för att jag hade lovat att hjälpa dem med datorn. Sedan jag hjälpte dem att uppgradera till 24 Mbit så funkar det inte att logga in på ett forum som mamma brukar vara inne på.

Jag har rebootat modem och router, rensat cache, startat om... och ingenting har hjälpt. Sen testade jag att koppla bort routern, och då funkade det! Så då fattade jag att det var nåt med routern. Då kom jag på att när de hade köpt routern, kom de inte in på msn. Då var jag tvungen att öppna portar och ändra mtu-sizen i routern... Jag googlade mig fram till vilka portar jag öppnade, och vilken size det skulle vara. Så öppnade jag dem och bytte storlek - voila! Visst är jag duktig?

Mamma blev så glad att jag fick pengar också, och det var ju MYCKET välbehövligt! Jag klippte mig på Luddes igår, det kostade 360... Så nu var jag ganska pank.

Nu väntar Maja, nu ska vi spela Airhockey! Ikväll blir det tv-kväll: Livet enligt Rosa, Fear factor, och sen en film på TV1000, kommer inte ihåg just nu vad den hette. Hepp!

Glad!

Vad lätt det är att bli lite upplivad! Intervjusamtalet idag gjorde mig så glad! Det kommer hålla humöret uppe ett tag, i alla fall tills jag får besked om att jag INTE fått jobbet... ;-)

Wihoo, wihuu!

Jag ska på intervju!!!! Jag är så glad! De ringde för nån timme sen, från ett investmentbolag där jag sökt tjänst som administratör/assistent! Nu ska jag f*n visa vad jag går för, jag VILL ha det jobbet! På tisdag är det dags, klockan 16!

Nej nej nej

Jag vill INTE sitta här. Speciellt inte ända till klockan sex.... Och ringer gör det som fan också, blääää....

Farfar hade faktiskt skött sig igår, han somnade inte! Han hade underhållit barnen istället, så de hade haft jättekul! Idag är han där igen, stackars farfar... Jag kommer ju inte hem förrän 1830.

Jag tycker faktiskt att Putte får ta det lite lugnt med övertidsjobb i fortsättningen, det är ju inte meningen att farfar ska behöva ställa upp flera gånger i veckan... Jag ska bara få Putte att fatta det också! Han är ju "lite" snäll också, och har svårt att säga nej när de ringer!

Jobbe och jobbe

Ja, nu är man här igen. Känns som om man aldrig hade ledigt....

Idag och imorgon jobbar Putte extra. Eftersom barnen har jullov så fick han fixa barnvakt. Farfar kommer. Vad nu det gör för nytta... Sist sov han ju bara i soffan när han var hos dem! Men jaja, de är ju inte helt ensamma i alla fall.

Jobb

Imorgon ska jag jobba igen, åh fy fan!! Det värsta med att vara ledig länge är att ledigheten alltid tar slut till sist... Blä.

Nyårslöfte!

SLUTA SNUSA.


Så var det nytt år!

En riktigt rolig nyårsafton var det, med väldigt blandade åldrar! Från 6 till 57 år... Alla hade nog lika kul: vi spelade Quackle (jag tror jag kissade på mig av skratt), lekte packa kappsäck, dansade till Rix FM-musik i köket, spelade Wii, sjöng karaoke (så att mitt gamla rekord slogs med hästlängder), åt, drack och sköt raketer! Olle var den första som somnade, då var klockan 1. Sen gick Maja och jag hem, till de andras protester: Men ska ni REDAN gå hem, så här TIIIDIGT?? (=1.30...). Vid 3.15 droppade Putte in, efter att ha slagit världsrekord i karaoke ihop med Dennis, 16 år. Tilläggas bör att Putte aldrig sjunger karaoke: "Om ni börjar sjunga karaoke ikväll går jag hem!" Men nästa gång kanske jag kan få med honom på det....

RSS 2.0