Sevärd film!

Nu har vi varit på bion! Den var helt klart sevärd! Linn och jag hann gå på MaCDonalds också innan filmen började, så det var perfekt!

När vi skulle köpa biljetter träffade jag Caroline, som min bror var tillsammans med för sådär 8 år sen! De var tillsammans i 4 år, förlovade och sambo. Det var sååå kul att träffa henne, det var så länge sedan! Jag tycker så mycket om henne! Visst är det trist att man så ofta förlorar kontakten med såna man tycker om, bara för att man inte träffar dem på det "naturliga" sättet längre?

Barnfilm

Idag var mina små söta hemma själva på förmiddagen, och sen kom farfar till dem vid 11-tiden. Han skulle steka plättar till dem och hålla dem sällskap lite. Det brukar gå jättebra! Fast ibland somnar han i soffan förstås... Tur att barnen är stora...

På tal om det, igår blev Olle sugen på att kolla på "Maja & Olle". Det är filmen på dem när de var små. Vi har faktiskt flera stycken... Och det är så himla kul att kolla på, man blir fast inne på deras rum när de lägger sig och kollar på de filmerna! Jag är så glad att vi har så mycket film med barnen, det är så mycket roliga och fina minnen! Man skulle aldrig kommit ihåg alla härliga stunder annars...

Sex and the city

Imorgon ska jag och Linn gå och se filmen som alla pratar om, och det verkar som att varenda kotte ska eller redan har sett den! Vissa har redan sett den två gånger!

Det kan ju vara dumt att ha hört så här mycket bra om den, man kanske får för höga förväntningar?! Men det ska bli kul, i vilket fall!

Nattugglor

Mina små godisar ligger fortfarande vakna och kollar på film i sina sängar! Fatta vilka vanor de har kommit in i! Men de har ju sommarlov, och inga tider att passa, och då kan det få vara så.

Veckan som kommer är Puttes och min sista innan semestern! Putte jobbar dag, och vi har återigen löst barnens dagar med mamma och svärfar, så att barnen inte behöver vara på fritids. De är själva några timmar på förmiddagarna, sen kommer mormor eller farfar hit och gör mat och är hos dem tills Putte kommer hem vid 14.30.

Det blev inget av med Majas sjuka, det var ju tur det! Hon var strax piggare igen, så hon var nog bara lite trött.

Nu måste jag i säng och försöka sova, det är inte det lättaste när man varit vaken mycket längre än så här ganska många kvällar i rad... Men imorgon är det jobb igen, och nedräkning!!!

Söndag

Istället för att åka till simhallen, åkte vi till mormor och morfar en stund. Pappa var snäll och lagade nåt på min bil, som visst var sönder. Jag  visste inte ens det, men det var nåt han hade lagt märke till när han fixade till det där andra, när vi fick tvåa på besiktningen. Och så "avfettade" han bort alla mina asfaltsfläckar som jag fick när de asfalterade om vägen här utanför... Snäll pappa jag har!

När vi kom hem hade Maja jätteont i magen! Vi åt mat, och det blev lite bättre, men nu verkar det som att hon blir sjuk. Hon har lite feber, fast bara 37,7, men hon ligger på soffan och är trött och fryser och svettas om vartannat. I så fall får Putte vara hemma med henne imorgon.

Imorgon är det jobb igen, och det är min sista vecka innan semestern! Det ska bli så underbart att vara ledig i fyra veckor!!!!

Besvikelse

Attans! Vi skulle ju åka till simhallen idag, hade vi bestämt... Tur att man kollar innan...

SOMMARÖPPETTIDER, VECKA 23-30
Äventyrsbad
Mån-fre, kl 09.00-19.00

Så nu får vi hitta på nåt annat!

Mina små älsklingar

Mina barn trivs verkligen inte i stora folksamlingar! När vi kom till idrottsplatsen idag, där det var en "massa" roliga aktiviteter, så fick jag nästan tvinga dem att göra saker. Vi gick en tipsrunda med mormor, och Maja bad Olle (som är lite tuffare än hon) att fiska fiskdamm åt henne. Sen köpte Olle en glass och Maja en klubba, och efter det ville de bara cykla hem. "Det finns ju inget att göra här!", sa Maja... Trots att de kände massor med barn, som de inte ens hälsade på...

Det är mina ungar det. Men alla kan ju inte vara sociala, och älska att vara ute och träffa folk! Lite synd bara att jag själv tycker det är kul, jag missar ju mycket sånt, eftersom barnen tycker det är otroligt tråkigt. Annars skulle vi vara iväg på mycket mer aktiviteter...

Jag försökte också övertala dem att vi skulle gå på festen ikväll, men det blev inget napp där! Nej sa båda barnen, bestämt! Så vi fick snällt vara hemma.

Men jag ÄLSKAR mina barn, precis som de är! ♥ Och jag accepterar också att de inte tycker om såna har saker. Mina barn är ju de bästa som finns, för mig!

Istället var vi ute på en cykeltur ikväll, och stannade vid en äng och lekte lite. Vi var hemma vid 20. Mysigt!






Lördag

Idag är det idrottsdag här i vår by! Fotbollsturneringar, lotterier, försäljning, fiskdamm m.m.! Och på kvällen är det fest. Vi ska gå dit på dagen en stund, jag och barnen, men festen hoppar vi över. Jag tror inte barnen kommer tycka det är roligt, och jag kan ju inte lämna dem hemma, för Putte är i Kristianstad och spelar golf idag och imorgon.

Vi har i alla fall bestämt träff med mormor där vid 14, så då ska vi gå dit och titta! Jag skulle vara glad om vi slapp regn....

Piggare

Nu känner jag mig faktiskt piggare! Härligt! Putte har skjutsat Maja till en kompis, och jag har gjort äppelkaka som Olle, Putte och jag strax ska mumsa på!

Putte skulle ombesiktiga min bil förut, de har öppet mellan 12-15 för sånt. När han kom dit var det ca 15 bilar i kö innan honom... Då gav han upp. Vi får försöka lösa det på semestern istället, vår första vecka är det fortfarande inte för sent...

Nu är det dags för kaffe och äppelkaka!

Hemma idag med

Jag är hemma från jobbet idag med, men idag tycker jag att förkylningen i alla fall sitter "bara" i näsan, och inte i hela kroppen som den gjort tidigare! Positivt ju! :-)

Jag har sovit jättedåligt inatt! Kunde först inte somna, låg nog vaken till halv två... Sen vaknade jag ändå redan vid halv åtta... Barnen har verkligen kommit in i sommarlovsrutiner! Igår var det vakna till tolv båda två, och på morgnarna sover de till nästan 10... Men det är ju så härligt att få vara ledig och göra precis som man vill!

Vilodag

Jag har mest vilat idag också, inget särskilt att rapportera! :-) Trist är det, jäkla förkylning, men det som är positivt är att jag får träffa barnen hela dagen! ♥ Jag hatar att man behöver jobba så mycket, jag skulle vilja ha mycket, mycket mera tid med dem!

Men snart är det semester, det ska bli så underbart! Gud vad jag längtar!

Sjöjungfrun

Nu har jag sträckläst Camilla Läckbergs senaste deckare - Sjöjungfrun! Den var riktigt riktigt bra! För er som inte läst hennes böcker så rekommenderar jag dem varmt! Och så blir jag avundsjuk också, för jag hade gärna haft dem kvar att läsa! :-)

Hela dagen har jag mest legat och vilat, och läst. Som tur är har jag inte sovit något, så förhoppningsvis kommer jag sova gott inatt! Förkylningen är inte så farlig, men jag är totalt slut i kroppen! Jag ska vara hemma imorgon med, så kanske jag går på fredag sen.

Duktiga barn

Vilken tur jag har som har två så duktiga barn! ♥ De sysselsätter sig själva, så att jag kan ligga och vila bort förkylningen... Olle bygger lego, och Maja pysslar ihop ett litet rum med hjälp av kartong, papper, lim, och tyger! Jag är glad att de har blivit så här stora, tänk med en bebis/1/2/3-åring hade det ju aldrig gått.... Men samtidigt vill jag inte att de ska bli större nu! Den här åldern är perfekt! Så underbara, fortfarande kramiga och gosiga, men ändå ganska självständiga.

Fast man tycker nog alltid att sina egna barn är i den perfekta åldern... När jag hade bebis, så tyckte jag det verkade tråkigt med stora barn.... ;-)

Hemma sjuk

Jag stannade hemma från jobbet idag. Förkylningen verkligen bara flög på mig! Men precis så var det ju för Putte förra veckan, han var ju hemma onsdag och torsdag, med precis samma förkylning... Så idag ska jag bara VILA, ta det jäkligt lugnt!

Igår kväll tog jag förresten både Rinexin och två Alvedon, och tänkte att jag kunde kurera mig över natten, men det kändes inte dett dugg bättre idag för det... Ibland har jag fått tips om det där på hälsokost, de där tabletterna man kan ta? Kommer inte ihåg vad de heter, men man kanske skulle testa dem, så att man slipper förkylningar?

Förkylning

Min förkylning känns värre, tänk att det bara kan flyga på en sådär! Nästan så jag funderar på om jag ska jobba imorgon, jag känner mig helt slut!

Men jag ska känna efter lite till, så får vi se hur det går.

Nu ska jag hoppa in i duschen, det kanske hjälper?

Förkyld?

Attans, jag börjar känna mig förkyld! :-( Jag orkar inte... Jag vill vara frisk nu, det är ju snart semester! Men det är ju inte konstigt att man blir förkyld, vi har ju världens höstväder ute... *uscha*

Tidig morgon

Idag har jag varit på jobbet sen 6.45, de' ni! Jag brukar ju alltid börja mellan 7.30 och 8.30 egentligen, men i eftermiddag ska jag ju på intervju! Då var Mia snäll och bytte med mig, så att jag inte behöver gå sååå mycket tidigare. Nu får jag kompa en halvtimme bara, det är ju helt okej.

Får se vad jag tycker i eftermiddag och hur det verkar. Jag har bestämt mig för att inte oroa mig för det på dagen, det löser nog sig när jag kommer dit.

Men håll tummarna för mig, är ni snälla! :-)

Sommar?

Åh vilken härlig sommar vi har!

        
Detta är utsikten från vårt fönster just nu.....

Hemma!

Äntligen är jag hemma hos mina små godingar! Usch, vilken lång dag det var på jobbet...

Nu bara myser vi och kollar på tv! Barnen ska strax få lite kvällsmat framför tv:n, sen blir det duschen för deras del!

Mina söta små

Jag ringde hem nu till mina barn, de är ju själva hemma nu efter kl 13.15. Maja spelade Sims, så hon var inte så talför. Olle var på dagisgården som vi bor granne med, och lekte lite med barnen där. Medan jag pratade med Maja, kom han in, och då ville jag prata med honom också. Han berättade vad han gjort, och att dagis skulle äta mellanmål ute, och sen fick det vara nog: "Jag orkar inte prata längre!"

Skönt, de verkar ju re´ sig hemma i allafall! ;-)

Slö dag

Idag har vi mest bara myst och slöat! Fast jag har tvättat några maskiner och moppat i kök, badrum och hall, så lite har jag fått gjort med!

Maja leker med en kompis, jag ska åka och hämta henne om en liten stund.

Igår ringde min bror, han hade fått reda på att jag sökt jobb som säljare. Han avrådde mig nästan, eller han berättade i alla fall alla baksidor som han hört talas om... Jag blev jättetveksam efter det... Vill jag verkligen jobba som säljare? Fixar jag pressen, alla "nej", och att man aldrig är välkommen till dem man ringer? Vill jag vara en sån där "jobbig människa" som alla suckar när de får samtal från? Samtidigt så är jag så himla trött på mitt nuvarande jobb, och det känns så orättvist att tjäna så lite pengar på alla de timmarna jag är på jobbet... Jag vill få upp min lön! Men säljare kanske inte är bästa alternativet??

Svårt, det där....

Midsommar

Midsommarafton blev jättelyckad, resten av dagen också!

Precis som jag skrev innan, så åt vi midsommarlunch (sill, potatis och nubbe med tillhörande sånger), dansade, lekte, åt jordgubbstårta, lekte ännu mera, gick tipsrunda, grillade och hade trevligt. Vi cyklade hem kl 23, då var Olle helt färdig och det kan man ju förstå. Eftersom han skulle cykla hem själv, så drog vi direkt när vi märkte att han var trött. Lite jobbigt om han inte hade klarat att cykla hem... Men det var alldeles lagom, för vi har inte varit farligt trötta, och inte alls bakfulla, idag!


Det dansades...


... åts jordgubbstårta....


.... spelades...


... och lektes knasiga lekar!

Plockat blommor

Trevlig midsommar allihop!

Nu har vi varit iväg och plockat blommor till midsommarstången! Vi var ett gäng på 13 stycken, så en del blommor blev det, och björkris med så klart! Och så lite fika på det.


Det är tradition på midsommarafton att barnen får åka i bagaget!



Maja och Elin plockar för fullt



Olle på blomjakt



Nu har vi lite paus här hemma, och vid 13 ska vi till min moster Annica och fortsätta fira! Dagen börjar med sill och potatis (och nubbe såklart!), sedan midsommarstångklädning och dans, därefter jordgubbstårta, lekar, tipsrunda m.m., och på kvällen grillar vi. Ska bli så mysigt!




Olle med världens bästa morbror ♥


Midsommar

Midsommar är nästan lika kul som julafton, tycker barnen! De ÄLSKAR midsommarafton!

Min bror med sambo kommer hem från Stockholm, och vi ska vara hos min moster med familj. Dit kommer också min andra moster och mina föräldrar. Det kan inte bli bättre, man har alla man tycker om hos sig! Och vi brukar ha så himla kul, och mysigt!

Alla ser fram emot imorgon, nu hoppas vi bara att vädret är med oss också....

Anti

Idag på jobbet har jag känt mig totalt anti, ingenting är roligt! Jag vill bara vara ifred i nån liten koja i skogen, känns det som! Och det fortsätter hemma med..... Vet inte om det är för att jag oroar mig för att det ska bli problem om jag nu får det nya jobbet... Det kommer bli bråk eftersom jag inte kan gå hela uppsägningstiden ut. Jag har två månader och det är inte många arbetsgivare som väntar så länge.... Och så hatar jag att visa för min chef att jag söker andra jobb, jag vill ju inte att hon ska få reda på att jag inte trivs på mitt jobb, liksom... Usch!

Jag ska försöka rycka upp mig nu, om knappt två timmar är det FOTBOLL!!! Nu ska jag mysa lite med mina underbara små barn!

Slingor

Igår var jag hos min kära Linn och gjorde slingor! Mycket mycket billigare med slingor köpta på Maxi och en vän som fixar det!

Jag  blev ganska så ljus, det känns ovant! I ett år nu har jag ju "mörkat" mig istället, så det var länge sen jag hade ljusa slingor! Men det kan vara roligt nu på sommaren!

Underbara föräldrar!

Idag har vi ju haft farfar här, han passade barnen lite, även om de klarar sig ganska bra själva! Imorgon tar mormor över, de är återigen själva en stund på förmiddagen, sen hämtar hon dem och tar med dem hem till sig. Onsdag och torsdag tar farfar igen, och så var veckan slut! Härligt med mor- och farföräldrarna ställer upp! På det här sättet slipper Maja och Olle fritids hela veckan, och ni må tro att de är jätteglada!!

Måndag igen

Måndag igen, och jag får jobba som vilken dag som helst. Men barnen är i alla fall hemma och har sommarlov, härligt! De har klarat sig själva hemma på förmiddagen, sen kom farfar vid 11 och är hos dem tills Putte kommer hem. Bra med en farfar som är pensionär! :-) Vi får bestämma en dag i taget, om de klarar sig själva, eller om det är bättre att vara på fritids.

Idag kanske jag får höra nåt från dem på säljjobbet, jag hoppas det! Men det skulle vara i början av veckan, så det kan ju lika gärna bli imorgon, eller onsdag...

Fira Nationaldagen

I eftermiddag ska vi på middag hos Puttes syster. Hon har en grej som hon hittat på, som hon egentligen ska köra på Nationaldagen. Men eftersom hon ofta jobbar då, så tar vi det en annan gång istället.

Hon har delat in Sverige i olika delar, och om det tex handlar om Norrland det året, så får vi typiskt norrländsk mat (förrätt, varmrätt och efterrätt). Emellan rätterna är det frågesport, med tema Norrland, tex pricka ut landskap på kartan, binda rätt landskapsblomma och -djur till rätt landskap, historiefrågor osv.

Det låter ganska kul, men det är så himla uuuuutdraaaaget! Vi sitter typ runt hennes bord i 4 timmar! Barnen har skittråkigt där, de börjar klaga redan efter nån timme, och jag förstår dem! Men vi får ta med mycket filmer, det brukar sluta med att de hamnar framför tv:n i stora kusinens (17 år) rum.

Jaja, det blir säkert trevligt! ;-)

Vilken kväll!

Gud vad de kostar på personalfesterna! Det var jättekul att få vara med! Men, dock tyckte jag inte att det är värt att åka så långt, för såå kul var det inte... Men nu har jag varit med på en i alla fall, så jag vet hur det är! Nu ska jag hålla mig till vårt lokala kontors fester istället.

Det som var kul var det som hände uppe på scenen! Först kom Adam Alsing, och var konferencier! Därefter kom 6 proffsdansare från Let´s Dance, bla Carin da Silva, Cissi Ehrling och Tobias Vallin! Coolt! De hade försökt lära 4 personer ur vår ledningsgrupp att dansa, och vi fick se resultatet. Det gick väl sådär, måste jag säga!

Senare på kvällen kom Charlotte Perelli!! Hon sjöng 4 låtar, däribland Hero såklart! Det var jättehäftigt att få se henne!

Vi åkte hem från 0.15 med bussen, och så var jag hemma igen vid 2. Idag är jag lite trött, trots att jag var så gott som nykter igår. Det var säkert för att det blev så sent... Men men, jag piggnar väl till!

Sovmorgon

Oj, vad länge jag sov! Till 10! Men det var välbehövligt, jag hade längtat efter den här sovmorgonen, och sagt till familjen att de INTE fick väcka mig! De höll sitt löfte....

Idag blir det nog bara mys på dagen. Kanske att jag åker till pappa med min bil, för på besiktningen i veckan fick vi 2:a på att två bultar behövde bytas ut! Men som tur är, var det ett lätt åtgärdat fel. Kanske inte för mig och Putte då, men vi behöver inte lämna in bilen, utan det räcker med att åka till pappa och få hjälp. Skönt! Inte så farligt dyrt heller.

Utöver det ska vi nog bara vara hemma idag och fixa lite. Det finns ju alltid lite tvätt och disk och sånt som väntar på en.... Och vid halv fem blir jag hämtad av min jobbarkompis Angelica, till FESTEN! Det ska bli jättekul!! Jag ska sätta dit ett åksjukeplåster nu efter att jag har duschat, så klarar jag förhoppningsvis bussfärden....

Sjungande präst

Haha, vad jag skriver slarvigt ibland! Jag såg nu att jag skrivit i det här inlägget att rektorn och prästen SJÖNG! Näe, jag menade att de höll tal! Jag ska ändra nu meddetsamma!



Så tokigt det kan bli!

Trött

Nu gick luften helt ur mig. Inte så konstigt, efter en sån här vecka... Nu är allt gjort, utom personalfesten som bara ska bli rolig! Men jag känner att det är först nu som jag verkligen kan se fram emot den, nu har jag kläder och nu är alla andra happenings i veckan klara!


Snart blir det fredagsmys,  grillad kyckling med frukter, sallad och potatissallad! Mmmmm... och kanske en cider och GODIS förstås!



Putte är iväg och golfar, men snart är det nog dags att sätta igång med maten!

Storhandling

Nu har Maja och jag varit och handlat upp nästan alla pengar på ICA-kortet! ;-) Det behövdes verkligen storhandlas, nästan allt var slut! Det känns alltid skönt när det är gjort, nu klarar vi oss ett tag igen!

Innan vi gick in på Maxi var vi också inne på Lindex, och äntligen hittade jag en top att ha till kjolen imorgon på festen. Och strumpbyxor är inköpta på Maxi, så nu känner jag mig klar inför imorgon!

Avslutning

Underbara små barn som går ut skolan, vad mysigt det är att få vara med!

Först var vi i kyrkan, dit kom alla barn intågandes på rad. Alla klasser sjöng, rektor och präst höll tal och så sjöngs "Den blomstertid nu kommer" förstås!



Efteråt gick barnen tillbaka till klassrummen. Jag hängde med till Olles, och Putte och morfar gick till Majas. Maja slutade ju 3:an, hennes fröken hade gråtit och det hade varit ganska känslosamt. Olle fortsätter ju fritids nästa vecka, med samma fröknar, så det kändes inte så dramatiskt. Vi fick fika ute, bakom skolan, och efter det gick vi hem.



Morfar följde med hem till oss, och vi åt jordgubbstårta och firade att sommarlovet är här!




Vi var ju också tvungna att kolla igenom alla böcker, teckningar och andra prylar som barnen haft med sig hem.

När vi satt här och åt jordgubbstårta (inomhus...) så började det åska och det kom världens regnskur! Men nu har det klarnat upp igen!

Jag bara undrar...

Hur kan det finnas så mycket att plocka, plocka och plocka i en barnfamilj? Det känns ibland som att det är saker precis överallt! Nu ger jag nog upp plocket för ikväll....

Nu är avslutningskläderna framplockade och strukna, kameran laddad och barnen i säng. Nu ska jag bara inte glömma att lägga mig själv också.... ;-)

Nu börjar helgen!

Underbart med för tidig helg! Imorgon har jag ju semester, och det ska bli underbart! Skolavslutningen är slut vid 10 ungefär, sedan har vi hela dagen att mysa på, härligt!

Jag vet inte vad jag ska ha på mig på lördag, på företagsfesten! Jag har en kjol, men inget upptill. Får väl åka in en vända till stan på lördag, då måste jag ändå lämna tillbaka klänningen jag köpte till Martin & Marias bröllop. Den var inte bra, bara att leta vidare.

Vi är ett gäng på 10-15 stycken från vår avdelning som ska gå på företagsfesten, och vi kommer bli bussade till huvudkontoret, 10 mil bort. När vi kommer fram kommer vi kunna se matchen, Sverige - Spanien, innan festen börjar, på en pub! Helt perfekt, vilken förfest va?? Det ska bli jättekul!!

Nu har jag två barn i duschen som måste komma ut därifrån, få kvällsmat och sedan komma i säng så att de orkar med skolavslutningen!

Sista skoldagen på lääänge

Idag gick barnen iväg till sista skoldagen innan sommarlovet! Maja slutar 3:an imorgon, och Olle förskoleklassen! Tänk vad tiden går....

Men det ska bli skönt för dem att ha 10 veckors sommarlov nu, (även om det blir lite fritids), det behövs verkligen!

Imorgon är det skolavslutning! Och jag har tagit semester den dagen, härligt!

Hipp hipp hurra!

Idag fyller min blogg 1 år! Grattis till den!



För ett år sedan tänkte jag först ha bloggen hemlig, sen bestämde jag mig för att berätta om den för Henning, min bästaste jobbarkompis som jag nu bara träffar sådär 2 gånger om året.... Och sen blev det Hanna Bj. Men sen släppte jag lite på det och berättade för lite flera. Nu är det kul att det är många som följer!

Fotbollsfeber!

Åh vad härligt att Sverige vann igår! 2-0!! Nästa gång det är match, mot Spanien, sitter vi på förfest för att gå på personalfesten i Karlskrona. Nu är det tal om att bussen dit kanske kan gå tidigare, så att vi kommer ner till matchstart och kan se matchen innan festen! Vi får se hur det blir. Men det skulle vara riktigt roligt att få se den!!!

Kväll hos Vardagsmamman

Vi flyttade på vår After work, det blev en restaurang inne i stan istället. Där fick vi ett långbord till alla 20, så det var perfekt! God mat och trevligt sällskap! 

Vid 19.30 var jag hos mamma och pappa för att hämta barnen. Jag bad pappa om hjälp att kolla lamporna på bilen, och tur var väl det! Putte ska  besiktiga min bil imorgon, och en halvljuslampa var faktiskt trasig! Men min fantastiska pappa hade ju en i reserv, ganska otroligt eftersom han inte ens har såna lampor till sina egna bilar! Men min pappa kan man lita på, han har allt! ♥

Sen åkte vi hem, barnen och jag. Snabb kvällsmat till barnen, blixtsnabbt in i duschen för mig, och sen fotbollen på!

Jag har hängt fram barnens kläder inför imorgon, då de ska få följa med mormor och morfar på min kusin Jimmys student. Och ringt Majas fröken och bett om lov att hon ska få gå tidigare imorgon för att hinna. Och så har jag lagt fram mina kläder, både till jobbet, och sen de jag ska ha på intervjun och Jimmys studentmottagning. Planering, planering...! Och snart får jag sova!


After work

Snart slut på jobbdagen, då ska vi dra till Stadsparken på After work och äta lite gott! Företaget bjuder! Sånt gillar vi!

Vi skulle suttit ute på en servering, men nu har det helt plötsligt blivit kallare ute... Typiskt, när det har varit så fint i så många dagar innan! Vi får se om det är för kallt där, då får vi väl helt enkelt leta upp nåt annat ställe. Det ska bli kul, i alla fall!

Efter afterworken är det FOTBOLL som gäller! Ska bli riktigt kul att se Sveriges första match i EM! Tyvärr får jag sitta i min ensamhet och glo, Putte jobbar ju kväll, och det är svårt att dra iväg nånstans, för barnen behöver komma i säng. Men jag klarar mig nog! :-)

Glöm inte tävlingen!

Ni har väl tävlat? Om inte, klicka här nedan (på bannern):




Genom att klicka in er i tävlingen härifrån min blogg, så hjälper ni först mig att få mera poäng, och sedan kan ni vara med i tävlingen själva! Kom igen nu, klicka på!!

Snart sommarlov

Uj vad barnen är trötta nu, nu behövs det sommarlov för mina söta små knoddar! Bara tre skoldagar kvar nu, sen stundar sommarlov!

Visserligen får barnen vara på fritids några veckor till, men det blir ju inte riktigt samma sak. De kommer vara hemma mycket själva, de är så duktiga och fixar det. Vi kommer pussla med våra tider, och får säkert hjälp av mormor, morfar och farfar också, om jag känner dem rätt!

På avslutningen på fredag ska Putte, jag och morfar gå och titta, det kommer bli mysigt!


Tidsbrist

Nu har jag skjutit på intervjun och tar den imorgon istället. Så nu blir eftermiddagen lite lugnare, "bara" after work! Sånt är ju jättetrevligt, men jag hatar när jag har för mycket inbokat... Men nu ska jag försöka att njuta av dagen och after worken.

Imorgon tar vi jobb, intervju och student! En dag i taget! ;-)

Stress

Jag trivs inte att ha det så här!  Tusen saker att hålla reda på, och hjärnan går på högvarv och funderar på utflyktsfikor, pengar till klassblommor, festkläder, intervjuer, intervjukläder, presenter, after work.... Just nu känns det som att jag vill hoppa av tåget!

Men nästa vecka blir lugnare, förhoppningsvis....

Nu ska jag dricka upp téet här framför datorn, sen hoppa in i duschen, så att jag kan få SOVA!

Glass-tur

Direkt när jag kom innanför dörren, så fick jag vända. Jag hade nämligen lovat mina små söta underbara barn att cykla till affären och köpa glass när jag kom hem. Så sagt och gjort. Vi cyklade dit, barnen fick varsin glass, och så satt vi på trappan utanför affären och åt. Mys!!

Jävla måndag

Usch, idag är jag inte alls på g! Det är alltid lika tungt att gå tillbaka till jobbet när man har varit ledig, blääääääää! Idag är jag sur, jag vill ha sommarlov och semester nu!!

Barnen var också trötta och lite tjuriga i morse. Olle hittade inte sin kepa och Majas långshorts var smutsiga. Hon tog byxor istället, fast det är så varmt. Jag orkar inte bråka med henne, det är ju hon som blir varm.... Och Olle kunde inte ta nån annan kepa, för den andra var så "jävla ful", sa han!

Trots en sån morgon så längtar jag ihjäl mig efter mina två godingar! Jag vill inte vara här på jobbet, jag vill vara hemma och mysa med min familj!! ♥

Söndag kväll

Så var helgen slut igen... Men tack vare att det var tre dagar man var ledig, så har det känts som att vi har hunnit med mycket mera än en vanlig helg! Vi har framförallt hunnit umgås!! Ibland känns det som att man bara går runt och förbi varandra på en massa inplanerade aktiviteter, och det är ju inte riktigt rätt....

Veckan som kommer är också full med planerade grejer. På tisdag ska jag på After work med jobbet, onsdag tar min kusin studenten, på fredag är det skolavslutning, på lördag personalfest, och söndag är vi bjudna till Puttes syster på middag. Usch, jag tycker faktiskt inte om såna här veckor! Jag vill kunna vara hemma och bara mysa och ta det lugnt! Men jag vet att det är väldigt intensivt nu sista veckorna innan sommarlov, semestrar osv. Det går ju över snart. Bara att stå ut ett tag till....

Första strandbesöket

Idag har vi varit vid stranden, första gången i år! Det var underbart! Alla mina familjemedlemmar tog också första doppet, men inte jag... Alltså, jag badar inte för att jag ska ha det gjort, nej, det ska vara skönt när jag badar! Så jag väntar nog ett tag till.....

I bilen hem somnade alla utom jag, jag körde så det var väl tur. Sen har vi bara slappat hemma. Strax ska vi äta lite korv med bröd, det är bra mat när det är så här varmt... Ingen orkar varken laga eller äta något mer än så.

Såå himla SKÖNT med värme och solsken, jag vill att sommaren ska stanna!!!

Soooligt!

Åh vilket underbart sommarväder vi har! Nu vill man bara vara ute och njuta, ligga i hängmattan eller en brassestol och ha det gott!

Imorgon ska vi åka till stranden, första gången i år! Det ska bli jättemysigt!

30-årsfesten igår var jättetrevlig! God mat och mycket alkohol... Roligt att träffa alla gamla godingar igen! Jag glömde såklart ta nåt kort på presenten vi fixade med, men det var i alla fall en tröja vi tryckte till henne! Min kusin Henrik jobbar på tryckeri, så där var vi igår. Vi tryckte en bild på henne på framsidan, och bak "30" och hennes namn. Jättefin blev den! Maja och Olle var också med och fick varsin tröja med sina namn på. Kul!

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sen steka kycklingen som jag ska ha i salladen imorgon vid stranden. Undrar om det blir premiärdopp imorgon? 

Presentfix

Nu är jag och barnen på väg till min kusin Henrik, vi ska fixa med presenten tills ikväll. Berättar mer om den imorgon, när presenten är överlämnad!

Natt-taxi

Ja, gissa vem som ringde inatt vid ca halv fyra?? Maja förstås. Så det var bara att ge sig ut i natta och hämta hem henne. Hon frös som bara den, skakade som en hel skallerorm! Det är verkligen inte varmt på nätterna ännu! Tjejen de sov hos hade gått in för hon var ledsen och frös, och jag frågade Maja varför hon inte bara hängde med henne, men det vågade hon förstås inte. Lättare att ringa hem till mamma mitt i natten!

Shopping

Phu, hemma från en shoppingrunda efter jobbet!

Egentligen skulle jag ju ha ett par vita långshorts, men det hittade jag inga bra, trots att jag provade flera stycken.... :-(  Men jag köpte en kjol och en klänning till mig, short till Olle och en klänning till Maja.

Klänningarna kanske Maja och jag kan ha på bröllopet! Min är jag jätteosäker på, jag provade den igen när jag kom hem, och nä, jag tror faktiskt inte jag ska ha den...

Maja är ju inte hemma så hon har inte varken sett eller provat sin. Vi får se vad hon säger när hon kommer hem imorgon. Hoppas den duger! Fasen, det är mycket svårare till tjejer tycker jag! Killar de har sin kostym och skjorta att ta på, men vi har så mycket att välja på så det blir jättesvårt!

Jaja, som tur är, är det ju nästan två månader kvar.....

Nu ska jag duka, för Putte är och hämtar pizza och kebab till oss!

Ha en bra torsdagkväll!

Frusna Hanna

Faen vad tråkigt det är, att jag är så sanslöst frusen av mig! Jag skulle så gärna vilja ha lite fina sommarkläder på mig nu; klänningar, långa shorts osv. Men jag skulle verkligen frysa ihjäl då! Speciellt här på jobbet, här är det svinkallt! Men det är inte mycket bättre ute i sommarvärmen heller, jag får liksom alltid ha kofta och långa byxor på mig, när alla andra kan ha kjol och ett fint linne.

SUCK!

Men idag ska jag i alla fall in till H&M efter jobbet, och köpa ett par vita capribyxor! Dem tänkte jag ha på festen imorgon. Hoppas det inte blir för kallt bara, hahahhaha!

"Fredag?"

Snart är det dags för underbar helg igen, en dag för tidigt! Sånt kallar jag lyx! För bara något år sedan var ju Sveriges Nationaldag en vanlig jobbdag, men just i eftermiddag känns det härligt att det har blivit ändrat! :-) Speciellt när man har månadslön, och får betalt för den dagen ändå!

Ikväll har vi ju som sagt bara ett barn hemma, om nu inte Maja får för sig att få hemlängtan... Det blir torsdagsmys istället för fredagsmys den här veckan, eftersom jag ska iväg på fest imorgon. Skulle vara gott med ett glas vin också, men man kanske måste kunna köra, om Maja får för sig att ringa och vilja bli hämtad?

Övernattning

I eftermiddag ska Maja följa med sin bästa kompis hem, hon ska ha tjejparty! Alla tjejerna i klassen ska med, och de ska sova över där. Om det är tillräckligt varmt ska de ligga ute i tält, men om jag känner de här tjejerna rätt, så lär de nog springa in när det blir mörkt.... ;-)

Näsblod

Imorse vaknade jag vid 5, av att jag försökte torka bort snor som bara rann och rann. Det tar ju en stund innan man vaknar och fattar... Men när jag vaknade till lite mer, så var det blod! Jag hade näsblod, sådär bara mitt i natten! Jag fattar ingenting...

Det gick över snabbt i alla fall, när jag väl gått upp och tagit hand om det. Så det var ju skönt.

Fest på fredag

På fredag ska jag ju på 30-årsfest, det ska bli jättekul! Jag ser fram emot det! Nu ringde min kusin Henrik, som är lika gammal som jag och som jag också gått i samma klass som lekis till 9:an. Vi ska gå dit ihop, och han sa att jag kunde vara med på deras present de skulle ge. Jag tänkte egentligen ha köpt nåt själv imorgon, men det är ju alltid roligare att vara ihop med andra och dela, så det blir kanon! Jag ska inte skriva vad vi ska ge, för man vet aldrig vem som läser bloggen, men det kommer bli bra, i alla fall!

                                                           


Min mage...

Min mage är inte särskilt glad just nu. Jag har haft ont hela dagen, och mått lite illa med jämna mellanrum. Om jag bara visste vad det är jag har ätit/gjort! Då skulle det vara mycket enklare att ändra på det....

Jobbig morgon...

Imorse höll jag på att inte ta mig upp ur sängen, jag var så trött och ville bara ligga kvar! Usch! När jag gick upp mådde jag illa, så trött var jag...

När jag lämnade av barnen i skolan, så sa Olle: Var är min väska? Då hade han glömt den hemma... Så det var bara att släppa av barnen och köra hem igen och hämta väskan. Jag hade bett Olle att passa när jag kom tillbaka, så jag inte skulle behöva leta reda på honom på skolgården. Tror ni han kom ihåg det? Näe. Men Maja som har lite mer ansvarskänsla, stod där snällt och passade på sin mamma. Så jag lämnade väskan till henne, så fick hon ge den till Olle. Sen körde jag racerfart in till jobbet!

Idag skulle Majas klass ha "Talang 2008" och en massa andra lekar, de skulle iväg till en annan lokal direkt på morgonen. Roligt när de hittar på lite annat, barnen är trötta nu och behöver lite annat än skolarbete. Bra initiativ! :-)

Den nya digitalboxen

Ikväll försökte jag spela in på vår nya "superbra" inspelningsbara digitalbox. Det gick bra att spela in, men man kunde fortfarande bara titta på den kanalen man spelade in! När jag försökte byta kanal, så hängde allt sig, så det enda jag kunde göra var att gå tillbaka till samma kanal. Det stör mig massor att vi betalat för en box som man skulle kunna spela in en annan kanal än den man ser på, och så funkar det inte! *grrr*

Jag ska testa en gång till imorgon, sen får jag väl kontakta Viasat och be dem byta ut den, eller nåt.... *suck*

Kvalitetstid

Idag hade jag en timmes "hål" mellan jobb och jobbmöte, så då åkte jag in till stan. Jag var ute efter ett par vita kortare byxor, och kanske äntligen en klänning till bröllopet? På vägen till stan ringde jag hem, men ingen svarade. Då ringde jag Puttes mobil, och han sa att de var på väg in till stan! Helt ovetande om varandra, var vi på väg åt samma håll! Så jag mötte upp min söta lilla familj, och kunde umgås med dem i ca en halvtimme! Urmysigt! :-) En halvtimme att slå ihjäl blev istället kvalitetstid med familjen!

Efter det var jag ju på möte, och det gick helt okej. Bra stämning och bra information.

Nu är jag hemma igen! Vi har "slängt in" barnen i duschen, och själv ska jag nog ta mig nåt att äta. Inget att se på tv ikväll, heller!! Men som tur var låg det en ny Amelia i brevlådan idag, så jag får väl läsa lite istället!

Utbildning

Idag har jag hållit utbildning i datasalen för två nya kollegor. Jag behöver inte utbilda mer än så den här omgången, vilket är jätteskönt! Nu har jag gjort mitt, och sen lämnar jag över till andra som får utbilda mera!

Efter jobbet ska jag vara kvar i stan, för det är möte ikväll mellan 17-19.  Ska väl bli ganska intressant, men trist att vara ifrån familjen så mycket...

Repris!

Nu skulle jag sätta mig och kolla på Lyxfällan, men det var ju för fasen gamla avsnitt! Vad jag blir trött på alla repriser..... *suck*

Titanic

Nu har jag sett Titanic med barnen! Vi började i lördags kväll, och har sedan tittat på den i tre delar. Idag såg vi slutet. Barnen tyckte filmen var såå spännande, nästan läskig! Men den är ju så bra!

Olle är väldigt fascinerad av olyckor som hänt, tex ser han på klipp från 11:e september på Youtube jätteofta. Därför trodde jag att Titanic var en film för honom, och det var det ju, även om han stundtals tyckte det var läskigt.

Jag förklarade hela tiden för honom, både vad som hände, och vad de sa på filmen, eftersom han inte läser så snabbt än. Maja hängde nog med på ett annat sätt, hon är ju duktigare på att läsa.

Vilken bra film det är alltså, och vilken otrolig kärlekshistoria! Jag blir lika berörd varje gång jag ser på den.........

Tävla med mig!

Ni glömmer väl inte tävla??

När ni klickar här, så ger ni först mig större chans att vinna, jag får poäng för att du tävlar. När du sedan tävlar själv, så får du 200 poäng av mig, i och med att du klickade in dig härifrån min blogg! Bra va?

klicka på nu! ↓




Vi ska till SOLEN!

Måndag igen

Nu var den härliga helgen redan slut, igen! Denna vecka är i alla fall kort, det är ju röd dag på fredag!

Igår var vi på shoppingtur, för att hitta kläder till bröllopet. Putte hittade skjorta och slips, och Olle blev så fin i chinos och kortärmad skjorta. Men för Maja och mig blev det inget... Vi får fortsätta leta. Men nu har vi tagit första steget i alla fall!

Efter shoppingen hann vi hem och äta, sen var Olle på kalas hos Albin. Maja och jag gick ner i förrådet , och gick igenom alla hennes arvekläder i jakt på en klänning till bröllopet! Det var många säckar! Tyvärr hittade vi ingen klänning, men vi fick iallafall rensat rejält! Så nu har vi några säckar till tippen igen.....

RSS 2.0