Lite shopping

Efter jobbet var jag och A-S på Gina Tricot, vi tänkte vi skulle hitta nåt att ha på oss tills imorgon. Jag köpte en top och örhängen, men jag är inte helt säker på att jag kommer ha det imorgon. Jag får prova lite, så får vi se vad det  blir.

Efter shoppingen köpte jag mat till vårt fredagsmys, och nu har vi ätit, och kollar på Lets Dance. Myyyyyyysfredag, jag älskar det!!

Helg snart

Snart är det helg, uuunderbart! Ikväll blir det Let´s Dance förstås! Det vinner över "Så ska det låta" hemma hos oss... Jag tycker att det är ganska bra, men jag får se nån repris i helgen.

Imorgon blir det fest hos Carro, det ska bli jättekul! Länge sen jag var på fest nu, så det ser jag fram emot!

Ny telefon!

Nu är den beställd! Det blev en T650i, och jag fick ett riktigt bra pris! Jippi! Snart är den min!!

Tjäna in lite pengar

Nu har Carro och jag luskat fram nåt bra! Vi ska byta a-kassa! Nu när jag är medlem i Unionen, både akassa och facket så betalar jag hutlösa 488 kronor i månaden! Om jag byter till Akademikernas a-kassa, och bara är med i a-kassan, så kommer det istället kosta 170! Alltså får jag 300 över i månaden, vilket är helt suveränt!

Kravet är att man har minst 120 högskolepoäng, men det klarar vi ju båda två. Så idag har vi skrivit ut papper, skickat, kopierat och allt vad man nu behövde göra. Nästan ett heltidsjobb bara det! :-)

Ny telefon?

Jag är sugen på  en ny telefon!!! Nu har jag haft denna i 15 månader ungefär, så det är ju hög tid! ;-) Jag tycker det är så kul att byta telefon, det är så roligt att ha en ny fiiin!

Jag tror att jag vill ha denna. Men först måste jag kolla upp om min lilla kontakt kan fixa mig ett bra pris! Och så måste jag kolla med mamma, om jag får förlänga hennes abonnemang ännu en gång. Kanske med löfte om att hon kan få min gamla telefon? ;-)

Återbesök

Idag har jag  varit i Malmö på återbesök! Allt gick jättebra, jag ser nu perfekt på höger öga, och det är helt läkt, och på vänster är jag fortfarande något översynt, och har lite läkning kvar. Men jag kunde ändå läsa den allra nedersta raden på syntavlan med båda ögonen. Ögonsjuksköterskan var mycket nöjd! Nästa återbesök är i oktober, då har det gått ett år sedan operationen. Det är sista besöket, och då kommer jag även få intyg till körkortet, så att jag kan skaffa ett nytt som det inte står "Villkor: glasögon" på.

Putte och Mattias var med till Malmö, de passade ju på att åka till Dormy förstås! Det var trevligt med lite sällskap. Barnen blev hämtade av farfar idag, så vi hämtade dem nu när vi körde hem. Det hade gått jättebra där.

Gud vad skönt det är att vara hemma! Man blir faktiskt ganska mör av att sitta i en bil sammanlagt drygt sex timmar.........

Min underbara mamma

Maja ringde idag när hon kom hem, och det var ovanligt tidigt. Då sa hon att det regnade när hon skulle gå hem, och då hade mormor kommit och hämtat upp henne! Hon blev så glad, min lilla tjej!

Vilken guldmamma jag har, som tänkte på min lilla sötnostjej!

Ny dag

Idag känns det bättre! Dels har jag fått sova gott -underbart- och dels köpte jag rosenrot igår, som jag har tagit idag.

Bion igår var jättebra, vi var på PS I love you. En mycket söt, rolig, snyftig och mysig film! Klart sevärd!

Måste bara berätta också, att jag var ca 2 sekunder från att få parkeringsböter igår! När jag varit och köpt min rosenrot, gick jag mot parkeringen och såg en vakt stå framför min bil! Fan, tänkte jag, jag kommer inte hinna fram... Då kom två kvinnor och började prata med honom, och då skyndade jag mig fram! Jag trodde ändå det var kört, jag sa: Jag kommer nu!! till honom, men var ändå säker på att han skulle säga typ Jaha, men du stod ju på fel plats. Men då sa han. Jaha, det var på håret! och så strök han boten! Så himla schysst! Tydligen så fick man stå där i 10 minuter, och han hade tagit tiden på min bil. Och när jag kom, så hade det ju precis gått 10 minuter. Snacka om tur...... Annars hade det blivit dyr rosenrot!


Dags för hälsokost

Nää, så här vill jag faktiskt inte må! Jag är så trött, så trött! Tänk att få gå hem och sova nu.... *ahhhh*

Efter jobbet ska jag gå till en hälsokostbutik, och köpa Rosenrot! Och kanske insomningstabletter med, för jag sover så jäkla dåligt. Så, imorgon är jag nog en ny människa! (eller inte.)

Ikväll ska jag också på bio med min Linn, det ska bli väldigt trevligt! Då kollar vi på bio, och sedan sitter vi kvar där inne på en soffa i entrén i typ en timme efter filmen och pratar, ända till personalen börjar kolla konstigt på oss. Sånt behöver man, speciellt en dag som denna! :-)


Måndag igen

Jag är så otroligt trött idag! Jag tycker jag har varit sån ett tag nu, jag vaknar liksom aldrig... ;-) Kanske beror det på att det är så omotiverande att gå till jobbet, men jag tycker att jag är så trött på helgerna också..... så det stämmer ju inte riktigt.... Det kanske är årstiden, eller så har jag drabbats av sömnsjuka bara.

Slingor som inte syns

Nu har jag gjort slingor, men som vanligt var jag för feg, så de syns inte särskilt mycket. Ingen kommer nog märka något. Jag blir lite arg på att mitt hår får nån konstig nyans ibland när jag färgar det! Lite rödlätt, jag vill inte vara rödlätt!!! Men det brukar ta ett par dagar innan färgen "sätter sig" så jag hoppas det ändrar sig.

Idag bestämde jag och barnen att vi skulle ha en "lekdag". Och med det menas ha massa tävlingar och annat skoj. Så vi har haft memorytävling (få ett par på kortast tid, Maja vann), Steka ägg-tävling (spelet Steka ägg, få ut 5 ägg ur sin korg på kortast tid, Maja vann), sugrörstävling (suga upp smörpappersbitar och förflytta till en skål, 20 st på kortast tid, Olle vann), bingo (Olle vann) och Dominotorn-tävling (högst torn på 30 sek, Maja vann). Så Maja var alltså segrare idag! Lägg märke till att jag inte vann nånting. Som tur är, är jag lika glad för det.

Bäst i kväll!

Bäst enligt mig var Patrik Isaksson och BWO.

Sex-blogg

Den här bloggen har halkat in på 2:a plats över mest aktiva! Jag tycker faktiskt att den är lite för mycket... Senaste inlägget heter "Nyslickad".... Hur frispråkig ska man egentligen vara i en blogg? Sånt vill i alla fall inte jag att hela världen ska veta....

Cykeltur

Nu har barnen och jag varit ute och cyklat lite! Mysigt, och skönt med lite luft!

Om en timme ska jag hämta Anna, min svägerska, hon ska komma hit och kolla på Melodifestivalen med oss. Putte ska göra pizza! Vi älskar hans pizza! Stackarn, han får göra pizza hela tiden till oss..... ;-)

Vi har i alla fall lovat Anna vin också ikväll, så därför ska jag hämta henne. Sen får hon ta bussen hem, och då får Putte föja henne för hon är mörkrädd (och 38 år....).

Jag återkommer när jag hört alla låtar ikväll! Det är ju så kul att sia om vem som kommer vinna! Fast jag brukar ju ha helt fel...........

Vår festande "granne"

Vi bor granne med ett dagis. Så nära granne att man hör när barnen springer där inne. Det är inget som stör oss, vi var ju medvetna om detta när vi flyttade in. Våra egna barn har ju också gått där.

Men (som Tony Irving säger), det där dagiset hyrs ofta ut på lördagskvällar! I lördags hade föräldrarna till dagisbarnen världens party där inne, de hade dragit dit stereo med stora högtalare som dunkade ut musik. Och ikväll var det visst en tonårsson till en dagisfröken som skulle ha fest, det hör ni ju själva, det kan ju bli rena fylleslaget.... Skönt att vi inte har ingången häråt, så vi slipper se dem.... Det räcker med att höra ljudet.

Och tur också att vi inte har bebisar längre, som inte hade kunnat sova!

Shopping

Jag måste ta tag i att beställa från La Redoute, innan den där rabatten går ut! Igår kväll kollade Maja och jag efter kläder till henne, men hon hittade bara två par leggings som hon ville ha. Sen ska jag kolla kläder till Olle också, han behöver verkligen nya sommarkläder! Han har ju växt så mycket, så han kommer behöva ALLT nytt till sommaren tror jag....


Fredagskväll

Nu är jag hemma, efter en liten tur till Maxi och Systemet. Eftersom Maja är på kalas, så känns det mest som vi andra väntar in henne nu, innan det riktiga fredagsmyset börjar. Innan jag hämtar henne ska jag åka till Pizzerian och hämta kebab och pizza.

Det stormar nåt helt otroligt ute, fantastiskt att vi får ha strömmen kvar... Men man ska väl inte säga för mycket....

Det händer mycket i bloggvärlden!

Haha, vad roligt det är att sitta och läsa bloggar! Tänk vilken egen värld det är, vilken dramatik som utspelar sig bakom kulisserna! ;-)

Bloggkommentatorerna är roliga, de har full koll, och bloggar roligt om vad som händer och sker! Många har svårt för Katrin, Blondinbella och Kissie, och skriver massa elaka kommentarer. Stina-Lee och Kenza verkar vara mer omtyckta. Om man börjar följa alla intriger så blir man lätt fast!

Och det är lätt gjort att sitta och läsa, och bli fast, om man har det jobbet som jag har... Så ja, jag är fast! :-)

Strax helg!

Fredagar är alltid lika underbart! Speciellt skönt är det när man vet att man inte har så mycket planerat, bara en massa mys! Och den här helgen blir en sådan.

Ikväll ska Maja på kalas hos en kompis. Det är egentligen övernattningskalas, men när Maja kom på att det är Let´s Dance ikväll, och vi har fredagsmys, så ville hon inte sova över! *söt hon är* Så vi har bestämt att hon ska vara med en stund och hämtas 19.30.

Imorgon är det Olles tur att gå på kalas, i gympasalen i skolan! Det låter som att det blir hela klassen, med andra ord... Skönt att man inte behöver vara med.... ;-)

Nya kategorier

Nu har jag gjort kategorier i bloggen! Fyra olika till att börja med, får se om jag gör flera sen.

Jag har sorterat in nästan alla inlägg, men nu började det sega här, som det brukar göra på kvällarna. Fortsätter imorgon istället!

Favoritprogram

Barnen och jag har ett nytt favorit-tvprogram: Americas Funniest Home Videos på 5:an! Vi håller på att garva ihjäl oss alla tre... Jätteroligt ju!

Nu står det rätt på skyltarna!

Japp, nu har Vägverket ändrat!

Tänk, att man ska behöva göra allting själv! 

Snurrig dag!

Usch, såna här dagar på jobbet är det svårt att blogga! Vi har typ 15 besökare här idag, som har sprungit omkring, och har medlyssnat hos oss lite då och då under dagen. Själv har jag haft två tekniker hos mig, den ena satt så nära att jag kände hans andedräkt! *uäsch*

Men nu börjar äntligen dagen ta slut, snart ska jag hem till mina godingar! Putte jobbar kväll, och barnen är själva i eftermiddag. När jag ringde hem på sista rasten så höll de på med en "klubb" (??) och hade jättekul!

När jag kommer hem ska vi kolla hur våra gipsfigurer mår. Det var lite dåligt med gipspulver kvar, så om vi har otur har det inte stelnat! Och sen kanske jag ska ta tag i det där med La Redoute också, och beställa lite.

40 minuter kvar!

Dagis-kommentarer

Olle fick för sig att han ville kolla på alla sina dagisgrejer, så vi plockade ner den lådan från hans hylla. Vi hittade en massa söta kort på en liten liten Olle, utflykter de gjort osv, och också pyssel, sånger och ramsor. Det roligaste var att kolla på sådant barnen sagt; små intervjuer och andra pratstunder.

Hösten -04 hade de ett tema som handlade om kroppen. Olles grupp var 3 år, och gud vad vi skrattade när vi läste vad barnen hade sagt om sina kroppsdelar! Jag delar med mig av lite:

Näsan:
- Man har snoret i den
- Man kan lukta på sig
- Man kan trycka ihop den och låta

Huvudet:
-
Allt sitter fast så det inte ramlar ner
- Man kan inte ta bort det
- Man har ansiktet på det

Örat:
- Man lyssnar på radio och klipper gräset
- Man ska ta håret där bakom

Munnen:
-
Man kan spela på den, och hosta
- Man har tänderna i den

Håret:
-
Man kan klippa sig
- Man kan kasta sand i det
- Man kan inte se håret


Barn är underbara!

Sportlovsaktivitet

Nånting ska väl mina stackars barn få göra, trots att vi jobbar och har varit sjuka... De har ju faktiskt sportlov. Så ikväll har barnen och jag gjort gipsfigurer. Får se om det blir något av dem, vad tror ni?

image54

Rabatt!

Hihi, ibland har man tur! När jag kom hem låg denna i brevlådan, från La Redoute:

image53

Så nu är det bara att beställa järnet!

Beställa kläder

Eftersom jag är så himla rik, så tror jag att ska beställa lite ifrån La Redoute! Jag har inte beställt från dem tidigare, men för ett tag sen skickade jag efter deras katalog, och det fanns ju en hel del där. Så det ska jag nog ta tag i när jag kommer hem! Kul!

Och så ska jag se Top Model också, tillsammans med Maja om hon orkar! Hon har ju sportlov, och då brukar hon vara en riktig nattuggla... Och jag tycker det är okej också, när hon är ledig. Ganska mysigt att sitta uppe med henne och mysa!

Snurrig i bollen

Idag känner jag mig yr och konstig, men jag är på jobbet i alla fall! Samtidigt så är det skönt att komma igång igen....

Jag har haft ett litet möte med chefen, med anledning av att jag hoppade av vik:et. Hon förstod, samtidigt som hon säkert tyckte det var konstigt också. Men nu har jag bestämt mig, och det känns bra.

Kvällsmys

Nu har jag och mina underbara barn kollat på tv ända sen 18.30! Vi har sett Americas Funniest home videos, Cops, 500-kilosklubben.... Och haft jättemysigt! Jag älskar att slappa med mina barn, det är det bästa som finns att vara med dem!

Imorgon ska jag jobba igen, det blir nog bra. Jag känner mig piggare nu, så det fixar jag nog! :-)

Besök hos mammis

I förmiddags blev Olle sugen på att låna mormor och morfars videokamera. Han brukar låna den med jämna mellanrum, han tycker det är jättekul att springa omkring och filma med den. Så efter lunch åkte vi till mormor och hälsade på, hon blev jätteglad när vi kom. Vi fikade, spelade Wii, och pratade. Sen åkte vi ut till Malkars. Jag visade henne träningslokalen, för hon skulle ta över mitt träningskort om hon tyckte det verkade bra. Hon får inte gå på sjukgymnastik längre, utan måste börja på vanligt träningscenter. Hon tyckte det verkade jättebra där, så nu har hon redan ringt och bokat provtid. Och jag får mitt kort sålt, det är ju superbra! Jag har ju liksom ändå inte varit där och tränat på 3-4 månader...

Men gud vad trött jag blev sen! Det märks verkligen att man inte är riktigt pigg! Nu ligger jag här i soffan och vilar, jag är helt slut! Men imorgon ska jag jobba igen i alla fall, jag känner ändå att jag behöver komma igång. Fast jag lär nog vara rätt mör imorgon kväll......

Ont i magen!

Nää, nu vill jag faktiskt må bra! Jag hatar att må konstigt, då är det bättre att det bryter ut och att man blir riktigt sjuk! Idag har jag ont i magen och huvudet, men har ingen feber och är bara trött. Pratade med pappa, han sa att det var så han mådde förra veckan. Jag trodde han hade maginfluensa, men det var visst inte så, utan han mådde typ som jag gör nu. Fast han var sämre, han fick bara ligga i sängen. Jag orkar ju vara uppe, men mår inte alls bra. Bläääääää!

Trist eftermiddag och kväll...

Usch vad det är tråkigt att vara sjuk! Jag har legat i soffan mest hela dagen, och sen suttit här lite ibland.

Olles feber är lägre nu ikväll, så vi hoppas den är på väg bort! Nyss hade han "bara" 38,2, så det går ju åt rätt håll i alla fall.

Och inget finns det att se på tv heller, när man har tråkigt en måndagkväll! Maja och Olle tittar just nu på "Mannen som talar med hundar", men det är inget favoritprogram för mig, så därför hamnade jag här istället...

Nu ska jag surfa vidare!


Fryser

Usch, jag mår inte bra! Jag har nästan ingen feber, men ändå fryser jag trots att jag har en munktröja och en vindfleece på mig! Brrrr.... Jag stannar nog hemma imorgon också, det är lika bra.

Fortfarande inget svar på mailen.... Undrar varför?

Olle såg i syne

Inatt vaknade min söta lilla gubbe vid 2, och bara skrek: Mamma! Mamma! Kom! Mamma! i panik. Jag sprang in till honom, och då sa han att han såg i "syne". Han tyckte att någon ryckte i hans kudde hela tiden. Han var stekhet... Jag tog med honom in till mig, gav honom Alvedon, och sen somnade han gott. Idag är febern nere i 38,7, skönt.

Med min feber är det ingen fara, det verkar som att jag kanske klarar mig från att få Olles sjuka. Det skulle vara skönt att slippa!

Igår kväll mailade jag min chef och skrev att jag inte ville ha nån intervju, men jag har inte fått nåt svar från henne än. Konstigt, hon brukar vara snabb med att svara. Men hon kanske tänker att vi ska prata om det när jag kommer tillbaka istället.

Ska vara hemma imorgon...

Jag har bara knappt 38 i feber, men jag känner ändå att jag har nåt i kroppen. Jag är jättetrött och fryser. Ollestackaren har nästan 40 hela tiden....

Jag har i alla fall bestämt mig för att vara hemma imorgon. Även om det svider med karensdagen, så är det nog lika bra att vila. När jag sms:ade min chef så var hon så snäll och skrev: "Vi skjuter på intervjun. Krya på dig!". Då kände jag mig skitdum, jag har ju bestämt mig för att inte gå på intervjun. Men jag får maila henne om det imorgon, hemifrån.

Jag har också feber nu....

Fasen också, jag kände det på mig! Är det så att vi alla 4 ska bli sjuka nu, precis som förra året? Då låg vi alla 4 i dubbelsängen och var ynkliga, med hög feber och ont i kroppen....

Nu har Olle 39,8, och jag har också börjat få feber! 38,0 hade jag nyss, ööööh, jag orkar inte! :-(

Sjukdomar

Olle vaknade inatt, och sa att det kändes som han hade feber. Och mycket riktigt, det hade han. Inte så mycket, men över 38... Så nu ligger han i sin säng och myser och kollar på musikvideos. Min lilla gubbe! Vi får se vad som händer tills imorgon, om nån av oss får vara hemma. De skulle ju klarat sig själva egentligen i några timmar på eftermiddagen, de har ju sportlov.

Putte skulle golfat, men hans golfkompis ringde och hade åkt på maginfluensa.... Och Putte själv har ont i huvudet.
Vart ska detta sluta?


Yes yes, HAHA Carola!

Fasen vad gött, hon kom INTE direkt vidare till finalen! Det var jätteroligt tycker jag! :-D

Utlåtande

Så kommer då mitt betyg på Melodifestivalen!

Jag tycker att Ola och Lasse Lind ska gå vidare, eller möjligen Sanna Nielsen.

Pizza till Rosa

Så, då var vi hemma igen efter besök hos farmor och farmor, och deras två katter. Den nya katten var bra mycket trevligare än den gamla, henne fick man klappa och leka med. Hoppas nu att den gamla katten smittas av den nyas sinne, och inte tvärtom... Själv kan jag inte förstå hur man vill ha två katter instängda i en trea, men det är ju deras sak. Jag har aldrig tyckt att man ska ha innekatter, katter ska få vara ute och springa och trivas. Det är min åsikt.

Min älskling ska göra pizza till oss ikväll, igen! Jag börjar bli alldeles bortskämd! Tror att vi äter den till Livet enligt Rosa, det brukar vi alltid se tillsammans med Maja!

Sen är det Melodifestival, och jag skulle göra vad som helst för att Carola inte ska vinna! Det skulle vara så himla härligt att ge henne en rejäl knäpp på näsan, efter alla konstiga uttalanden hon gör....

Hälsa på det nya monstret

Nu har vi gjort vår plikt, och dammsugit. Det är inget kul, men det behövdes väldigt mycket! Jag har tvättat en tvätt också, och har en tvätt i maskinen. Vanligt lördagstråk! Men det måste ju göras!

Om nån halvtimme ska vi bege oss till Ikea för att äta mat - mums! Vi älskar Ikea-mat och idag är det jag som bjuder!

Sen ska vi åka till farmor och farfar, och titta på den nya kissen. Mango är hennes namn, och jag hoppas verkligen att deras hemska katt behandlar henne väl! Svärfar säger att man får klappa den nya katten, visst är det fantastiskt! Det har vi aldrig fått med den andra, hon bara fräser åt oss...


Godmorgon

Fasen vad jag har sovit dåligt, och det  berodde på att jag var törstig! Men man är så knäpp när man sover, jag drömde istället att jag drack, men jag vaknade inte tillräckligt för att gå upp och dricka. Jag är nog inte så imla smart.....


Tur vid charkdisken!

Jag vet inte hur jag lyckades, men på något sätt blev det ändå till slut jag som skulle handla fredagsmaten. Men nu får ju Putte laga den, så det känns helt okej. I allafall nu, när jag väl kommit hem från affären.

Det var världens fredagsrusning när jag kom till affären! ALLA skulle ha grillad kyckling till fredagsmys verkade det som, eller så kanske de skulle ha nån annan charkvara, vad vet jag, men det var iallafall 16 nummer före mig, och jag beredde mig på att en lååång väntan. Då hörde jag plötsligt en välbekant röst, Mats på jobbet! Han hade numret som stod på tur i charken, och erbjöd sig att ta en kyckling åt mig också. Tack Mats, du räddade mitt humör denna fredagkväll!

Det dummaste jag hört idag!

Maja ringde med en så dum nyhet, jag blev så irriterad! Mina svärföräldrar har tagit sig an ännu en katt! Ägaren hade tydligen blivit allergisk, och de förbarmade sig över den.

So far, so good. Men tilläggas bör att de dels bor i en trång liten trea, och dels, den största anledningen till att detta var en otroligt dum idé, att de har en väldigt egensinnig honkatt sen tidigare. Hon tycker inte om någon annan än svärföräldrarna, hon bara fräser och spottar, eller går iväg och gömmer sig.

Hur tusan ska detta gå? Jag är glad att inte jag är den nya katten........

En vanlig fredag

Ja, inte har det hänt så mycket spännande här idag! Men det var inget jag precis förväntade mig heller.

Följande har hänt här på jobbet idag:

- Anton har nästan blivit övertalad av mig att göra en ögonoperation!
- Marcus har jobbat halvdag, sen skulle köra 30 mil träffa nya "svärfamiljen" för första gången"!
- Ulrika har jobbat sin sista dag hos oss idag.
- Anna, Emma och jag har försökt ha lite kontorsgympa.
- Thomas, fick sluta en timme tidigare, för han skulle jobba IMORGON också!
(han måste vara helt snurrig...)

Ja, det var väl allt. Om 1,5 timme slutar jag, då ska jag åka direkt hem till barnen, för Putte drog nitlotten att få åka och handla idag!

Sen blir det FREDAGSMYS!!

Äntligen fredag!

Gud vad härligt, den här veckan har varit så lååång! Känns som att det borde varit fredag redan i tisdags, eller nåt....

I eftermiddag ska barnen gå hem själva, för både Putte och jag jobbar ända till 16.30. Maja hämtar Olle när hon slutar skolan, så får de fredag lite tidigare än om vi skulle hämtat dem.

Nästa vecka har de sportlov, så himla härligt! Vi har sagt till på fritids att de ska vara helt lediga, eftersom Putte jobbar kväll nästa vecka. Då får de klara sig själva vissa eftermiddagar, och andra hjälper mormor till. Skönt för dem att få lite ledigt, det hade jag också velat ha... ;-)

Överväldigad

Alltså, så här firad har jag nog aldrig blivit på Alla hjärtans dag!
Jag är så glad!

När jag kom hem fick jag världens sötaste lapp av min son:

image51


Och sen fick jag pizza av min make,
och inte vilken pizza som helst,
kolla här:

image52

Hjärtpizza!
Och Maja hade skrivit en fin lapp också.



En sån dag känner man sig älskad! :-)

Putte Trött

Putte gick och la sig 19.30 ikväll. Visst, jag hade kanske inte heller varit så pigg om jag började vid 6 varje dag en hel vecka, och behövde gå upp halv fem. Men 19.30????

Hemma

(fasen vilka intelligenta rubriker jag har!)

Nu är jag hemma hos min lilla sötfamilj. Maja har en kompis här, Olle spelar trummor på sitt rum, och Putte och jag slappar i soffan. Jag förstår inte, jag kom hem och satte på Kanal 5 för den har vi ju from idag, jag fick kolla i 10 minuter, men nu är det lik förbannat Viasat Golf som är på! Hm... hur kan det bli så hela tiden?

Ikväll är det i alla fall jag som kollar på Greys Anatomy, för första gången i mitt liv! :-)

Piggare

Åh vad skönt det var att gå och lägga sig tidigt igår! Jag såg Brottet, sen gjorde jag mig iordning och la mig i sängen tills House började. Efter det släckte jag och stoppade in mp3:an i öronen (alltså inte DEN, utan hörlurarna till den, men det kanske ni fattade) och somnade till lugn musik. Härligt! Och idag var jag faktiskt NÅGOT piggare, inte mycket, men lite i alla fall.

Idag har jag ett möte på eftermiddagen, bra, det gör att dagen går lite fortare!

Idag är sista dagen för ansökan till det där vikariatet här på avdelningen. Undrar när/om det blir någon intervju sen?

Jag har sökt en annan tjänst också idag, som handläggare på Försäkringskassan. Men jag har nästan gett upp andra tjänster, jag blir säkert kvar här och hamnar på det där vik:et...

Trött

Öööh, vad trött jag är! Helt sanslöst! Nu får det bli VÅR snart, så vi blir lite pigga!

Jag har fortfarande inte sett torsdagens avsnitt av "Brottet", ska nog se det ikväll, eftersom det snart är torsdag igen! Innan jag lägger mig och kollar på det ska jag lyssna på Maja när hon läser läsläxa, och duscha. Det kommer bli en tidig kväll, som det känns nu i alla fall.

Skam den som ger sig!

Jag visste väl att jag skulle få rätt! Nu fick jag svar:

Jag har kollat upp dina synpunkter och de stämmer. Vägverket kommer inom de närmaste dagarna åtgärda bristerna.

HA!

Trååååkigt!

Usch vad jag har tråkigt på jobbet, jag blir knäpp av att sitta här! Efter det Big mama sa så känner jag mig så otroligt omotiverad! Jag vill någon annanstans istället, snälla ta mig härifrån!!

Jäkla skitkväll.

Så dumt det blir när man är trött och inte orkar ta att någon säger emot.

Men imorgon är en annan dag, som sagt! ska vi vara pigga och glada!

Rymdtant

Men hallå, vart har jag varit senaste tiden? På en annan planet? Jag har ju två jobbarkompisar som har flyttat ihop med varandra! Och jag har inte fattat nåt förrän idag! Faen vad trög jag är.

Trötthet med bråk

Åh vad jag blir trött på den Putte jag har nu! När han jobbade helgskift var han glad, tillfreds och pratig, nu är han trött, tjurig och tyst. Ibland känns det som att vårt liv försvann med det där helgskiftet.... Är det så här vi ska ha det nu? Gå och vara arga på varandra, och tjura?

Jaja, imorgon är en annan dag...

Smita hem

Nu funderar Carro och jag på att smita hem. Vi vill faktiskt inte vara här längre! Det är peeeeest-tråkigt på jobbet! Undrar om nån märker om vi smyger ut?

Jaa, kanske.

Mailsvar

Nu fick jag svar från Majas fröken, ang att hon hade haft Maja kvar längre i skolan utan att meddela oss.

Hon bad så hemskt mycket om ursäkt, och skrev att hon inte visste/tänkte på att vi kanske ringde henne för att se om hon kommit hem. Hon hade ju frågat Maja, som sagt att ingen var hemma.

Jag tycker fortfarande att det är konstigt, klart att man har koll på sina barn även om man själv är på jobbet?? Men bra att jag fick en ursäkt i alla fall. Jag svarade henne att det inte var nån fara.

En hemsk mamma

Ja, det kände jag mig faktiskt som, idag när jag drog upp barnen 6.40... De skulle ju vara på fritids kl 7 idag. De var skittrötta! Maja var som vanligt tröttast, sa nästan inte ett ord till någon av oss. Olle kommer igång ganska fort, när han bara tagit klivet över sängkanten, så börjar han blarra ganska fort.

När vi parkerade vid fritids, kom vi samtidigt som Tim i Olles klass. Han lämnas alltid klockan 7, har gjort det sen han började på dagis när han var 1 år.

När man tänker på det så kanske mina barn har det ganska bra ändå?

Varför!

Varför, varför ska helgen ta slut? Imorgon är det jobbtråk igen. Börjar redan 7.30, och Putte jobbar morgon, så barnen får börja på fritids kl 7. Det är inte poppis, men som tur är blir det enda dagen den veckan som de behöver börja så tidigt. Veckan efter är det SPORTLOV! Just det, jag måste meddela fritids att barnen kommer vara lediga då! Eftersom Putte jobbar kväll så kan de vara själva tre timmar några dagar, och några dagar har mormor lovat att ställa upp. Härligt för dem att vara lediga! Tänk den som ändå fick ha sportlov! ;-)

Upp till kamp!

image47


Den här gången ska jag fan i mig vinna! Jag lyckades ju
med snuset, så den här gången ska jag fixa detta också!

Chicko

Här är han, den lilla skiten som gör att vi har så mycket att rengöra:

image45



Och så här fin blev hans bur, efter borttagning av diverse äckligheter:

image46

Sköna söndag

Idag har jag faktiskt varit effektiv! Jag har dammsugit, gjort rent toaletterna, och hjälp Maja att rengöra hamsterburen. Det sistnämnda var ingen trevlig syssla! Jag rekommenderar inte att vänta i tre veckor innan man gör rent! Då luktar det hyfsat mycket kiss och bajs, kan jag lova.....

Idag hade vi första veckopengsutbetalningen, med det nya systemet. Barnen får ju själva "jobba ihop" sin veckopeng. Maja hade fattat det där systemet, och fick 37 kronor i veckopeng! Olle fick 21. Men tidigare har de fått 20, så båda tjänade ju på detta i alla fall. Och vi med, för barnen sköter sig ju bättre. En win-win-situation alltså! :-D

Nu håller Putte på med mat, sen kommer C och hennes två killar, 4 och 2 år, hit. Vi ska fika, umgås, snacka skit osv. Ska bli trevligt!

Natt

... och här sitter jag, fortfarande! Fast jag är iallafall i sängen. Men datorn kunde jag inte låta bli! Barnen sover i sina sängar, och nu hörde jag att Putte kom hem från bion. Han och Peter har varit på "I´m legend", eller heter den "I´m a legend"? Jag vet inte, jag ville inte gå med och se den iallafall.

Putte stack just in huvudet här och sa att Ricke är här! Vår katt, ni vet.... Han har inte varit här på superlänge, och vi trodde verkligen att han vant sig vid sin nya familj! Men nu var det alltså dags igen. Vi kan inte göra så mycket åt det nu ikväll, vi får låta honom vara ute inatt, så får vi se om han är kvar imorgon eller om han har gått tillbaka.

Godnatt!

Jaha.

Det var ju inte riktigt så jag hade tänkt med Melodifestivalen... Christer Sjögren var pinsamt dålig, jag fick nästan blunda när han sjöng! Och så går HAN vidare, fy och usch! Men Amy är ju så proffsig och charmig, så hon är värd att gå vidare. Bara det att jag inte tyckte hennes låt var så bra... Men det får gå.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på Brottskod försvunnen!

Melodifestival

Nu har vi kollat på alla bidragen, och jag tycker att E-type och The Poodles var klart bäst! De och Michael Michailoff är de som ska gå vidare, tycker Maja och jag, det är vi som är lite intresserade i familjen. Till andra chansen kan Suzzie Tapper och Amy Diamond komma.

LYCKA!

Fasen vad gutt! Äntligen!

image44

Shopping!

Japp, Olle blev tre par byxor och två tröjor rikare, och mamma många hundralappar fattigare.... Men det behövdes verkligen. Jag hittade också en kofta och en scarf till mig, och så fick barnen varsitt par med innetofflor! Maja har tjatat om det länge, och idag när vi hittade till henne, så blev Olle också sugen på att ha såna. Inte för jag tror att han kommer använda dem särskilt mycket, men båda paren var på rea och kostade bara 40 resp 25 kr.

Sen mötte Putte upp oss, och då åt vi på restaurang. Jag tog pizzabuffén de hade där, och den var verkligen inget vidare! Inte värd sina 75 kr! Nåja, jag blev mätt i alla fall.



Godmorgon!

Fredagskvällen igår blev mysig! Pirogerna var mest omtyckta av Maja och Putte, Olle åt dem inte alls, och jag tyckte bara att de funkade. Men mätta blev vi i alla fall (ja Olle fick såklart annat att äta), och en flaska vin tog också slut. Barnen var vakna jättelänge, det är första gången de har sett när utröstningen i Let´s Dance! Men efter det somnade de gott.

Idag måste vi åka och shoppa! Olles alla byxor är nämligen för korta igen! Han växer hur mycket som helst just nu! Han är lång och smal, vår kille.... Och det innebär att det är väldigt svårt att hitta byxor som sitter uppe. Han tycker inte om skärp heller, så helst ska det vara bra resår. Men oftast får han ha skärp i alla fall.

Maja behöver också nåt nytt par av byxor, hon lyckas alltid få hål på ena knäet! Jag vet inte riktigt vad hon sysslar med?

Kanske hittar jag något till mamma också?????

Putte är iväg och golfar, men han åkte tidigt, så han ska möta oss på Köpstaden sen. Så äter vi där och har en mysig lördag!

Underbara fredagskväll....

Så, nu är jag hemma efter att ha storhandlat på ett överfullt Maxi, och sen handlat lite vin på Systemet. Kassarna är upplockade, och Putte har börjat med piroger, som vi ska äta ikväll!

Fredagskvällen har börjat!

Hanna Polis

Eftersom det  bor en liten ordningspolis i mig, så kunde jag inte vara tyst när vi fick vår trafikplats omgjord. Trafikplatsen blev så fin så, med en ny rondell när man kört av från motorvägen. Men när man ska av motorvägen, och ska köra till min by, så står det fel på skyltarna!

1000 m innan avfarten står det X-hult och Y-by.
500 m innan avfarten står det X-hult och Y-by.
Precis VID avfarten står det helt plötsligt X-hult och Z-dal! Vart tog Y-by vägen? Det är ju där jag bor! Och om man inte kan vägen hem till mig, så kör man ju rakt fram där, och letar efter skylten där det står att man ska svänga upp mot Y-by. Men den kommer ju aldrig, eftersom de har skrivit FEL!

Så jag mailade till Vägverket. Rätt ska vara rätt, eller hur?

Idag fick jag svar: Vi skall titta på dina synpunkter men enligt vårt kartmaterial skall vägvisningen stämma.  Pyttsan, det tror jag inte! Vi ska nog se vem som får rätt till slut!

Ordningspolisen har talat.

Fredag!

Uj uj uj vad jag var trött imorse, jag tog mig nästan inte upp överhuvudtaget! När väl lakanen släppte loss mig, så hade jag bara strax över en halvtimme på mig att göra mig iordning... Stressigt, stressigt!

OM jag skulle få det där vikariatet här, så skulle jag börja vid 7 en till två dagar i veckan! Uscha!! Det är alldeles för tidigt för min kropp, men vad gör man inte för lite roligare arbetsuppgifter? Idag går ansökningstiden ut, sen får vi se vad som händer. Kan nog ta ett tag om jag känner min chef rätt.

Brottet

Men vad trött jag blir! Det var ju hockey, så Brottet började inte förrän 21.30! Så länge åååååårkar jag inte sitta uppe! Så nu spelar jag in det på hårddisken istället, så får jag se det en annan dag.

Trevligt att ha sånt kvar, det är så många kvällar när det INTE finns nåt kul att titta på. Då kan man plocka fram det!

Jag funderar på om jag ska avsluta Facebook? Jag är aldrig där längre, och när jag loggar in så har jag bara fått en massa trista förfrågningar och inbjudningar om allt möjligt, som jag direkt ignorerar. Inte sätter jag in bilder heller längre. Mja, det får nog bli ett avslut. Fast inte ikväll.

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och läsa min thriller: Box 21! Godnatt!

Brors ögon

Pappa ringde förut, han berättade att efter den operationen min brorsa gjorde, så skulle man helst blunda hela kvällen! Han hade ju tänkt att han kunde åka kommunalt hem, men det är ju inte så lätt när man blundar! Hans sambo fick komma och hämta honom, och typ leda honom hem.... Han hade fått en massa sms, men han kunde inte svara på dem. Så han ringde bara till pappa, som lovade att vidarebefordra till mig att operationen hade gått bra och vi fick höras mer imorgon.

Snart börjar min tv-kväll! Vanligtvis sitter jag nästan aldrig vid tv:n, men på torsdagar är det först "Du är vad du äter", och sen "Brottet", två program som jag gillar skarpt!

Nu ska jag hoppa in i duschen, så att jag är klar tills tv-kvällen börjar!

Imorgon är det FREDAG!

Ögonoperationen

Jag har inte hört något från min bror än! Jag vet faktiskt inte vilken tid det var han skulle opereras. Men han lär väl höra av sig...

När jag gjorde min operation, så glömde jag att ringa honom när jag, mamma och pappa var på hemväg från Malmö. Han var lite sur för det då... Idag sms:ade jag honom, att han skulle höra av sig ikväll när allt var klart. Till svar fick jag: Ja, jag tänker meddela hur det har gått, även om du glömde göra det till mig. Hahha, jag känner mig lite taskig! :-) Tur att vi vet var vi har varandra....

Lång dag!

Ännu en lång dag på jobbet. Men snart är den slut i alla fall, skönt!

Det mest spännande som hänt idag, är att en kollega berättade att hon sagt upp sig. Roligare än så har vi inte haft idag!

Snart ska jag hem och hämta min lillplutt på fritids. Får se om jag hinner innan de går över till dagishuset, de gör det strax innan 17, och har alla sena barn på ett och samma ställe. Jag brukar komma precis i glappet när jag slutar 16.30, antingen är de här eller där, eller mitt emellan.

Majagumsan är själv hemma, hon fixar det så bra! Hon är så duktig min lilla stora tjej!

Segt!

Herregud vad segt det var här igårkväll! Jag försökte greja lite med bloggen, men det var nästan kört.... Jag trodde det var nåt fel hos mig, men nu har jag läst att det tydligen var likadant för andra också.

Idag är det dags för Martin att operera ögonen! Spännande, spännande! På eftermiddagen var det, men jag vet inte vilken tid. Hoppas allt går bra!

Idag skulle Putte golfa på förmiddagen, så vi bestämde igår att han kunde lämna barnen, eftersom han ändå skulle gå upp. På det sättet slapp de äta frukost på fritids, och kunde göra det hemma med honom. Så jag kunde åka själv idag, men jag hann träffa familjen eftersom de gick upp 10 min innan jag behövde åka.

I eftermiddag går Maja hem själv, som vanligt, och Olle får vara på fritids till 17. Jag känner att jag inte kan pracka på honom på Maja varje dag... Hon kommer bara tycka det är jobbigt till slut. Och han har det ju bra på fritids, det är bara vi föräldrar som tycker det är så himla synd om dem när de ska vara där! ;-)

Datorstrul... eller inte?

Pappa kom inte in på sin vpn-klient hemifrån, efter att JAG grejat lite med hans router i söndags. Han har varit borta ett par dagar, och idag kände jag mig skyldig att åka till honom och försöka fixa det... Sagt och gjort. Direkt när jag kom hem till mina duktiga barn - som varit ensamma hemma hela eftermiddagen - sa jag till dem att vi skulle åka en sväng till mormor och morfar. Jag hade sagt till mamma att jag fixade datorn om hon lagade plättar till oss, man får väl va lite smart va?

När vi kom hit, säger pappa direkt: "Vet du? Nu funkar det..... " Haha! Så jag behövde inte fixa med något, det hade helt plötsligt ordnat sig av sig själv! Konstigt i och för sig, men nu funkar det i alla fall. Och så fick vi ju plättar här! Och lite Wii-spelande blir det efteråt!

Jäkla fröken!

Nu är barnen hemma. Det var Majas fröken som låtit henne vara kvar ett tag efter skolan, för extra matte-hjälp. Och det är väl jättebra att hon tar sig tid till det, men man måste ju alltid meddela hemmet! Hon frågade på utvecklingsssamtalet om det var okej att hon höll kvar Maja ibland, och jag sa att det gick bra, förutsatt att de meddelade oss, så vi visste var hon var.

Det är ju inte meningen att man ska sitta på jobbet och vara helt darrig, och undra vad som hänt... Riktigt dålig stil, tycker jag!

Jag har försökt ringa henne, men ingen svarade, så nu har jag mailat henne istället. Får se vad hon svarar.

Barnen inte hemma än!

Jag sitter här och väntar på ett telefonsamtal. Maja och Olle skulle gå själva hem idag när Maja slutade, 13.50. Olle tar väldigt lång tid på sig att gå, så de brukar inte vara hemma förrän ca 14.15. Men nu, 14:37, har fortfarande ingen ringt!

Jag har ringt hem och ingen svarar. Men jag har bestämt mig för att INTE bli orolig. Igår sa Maja att de kom lite sent hem, för att de hade så roligt på hemvägen! Och om det är det det beror på idag också, så är det ju helt ok... Nu ska jag ringa hem igen!

Usch,

jag mår inte bra idag. Mår nästan lite illa och har ont i axeln! Konstigt ställe att ha ont på... Jag känner inte för att få influensa! Orkar inte!!

Känner mig på dåligt humör också, och det har nog att göra med att jag är så otroligt less på mitt jobb! Jag måste försöka rycka upp mig!! Ändå så gör jag ju vad jag kan, söker andra jobb för fullt och har till och med sökt en annan tjänst här, på jobbet. Något måste hända snart, annars blir jag nog tokig!

Nya ögon

Imorgon ska min bror operera ögonen! Han har funderat typ lika länge som mig, och nu har han också tagit tag i det. Imorgon är det dags! Han ska göra det i Stockholm, och det är en annan slags operation: Lasak. Tydligen så kan man jobba dagen efter, efter den operationen! Men han har ändå tagit fredagen ledigt, för säkerhets skull. Spännande!!!!

Det här betalar vi dyrt för:

image43

Detta är vår tv-bild! Playhouse Disney är slut för över en timme sen, slutbilden står kvar, och ingen bryr sig. Jag ska inte se nåt förrän det är House, och barnen har gått därifrån. Vad är det licensen till Radiotjänst kostar?? 500 i kvartalet eller nåt? Inte mycket man får för pengarna hemma hos oss, vill jag lova....

Diagnos

En släkting till mig har en pojke som fyller 10 snart. Han har just fått en diagnos: Aspergers. Usch så jobbigt! :-( Fast samtidigt kanske det är skönt för dem att ha ett namn på sjukdomen, de har ju vetat att något är fel.

Jag känner honom inte jätteväl, men det jag känner när jag träffar honom är att jag inte får nån bra kontakt med honom. Det är svårt att lära känna honom, han vill liksom inte. Inte tjurig eller så, bara ointresserad. Han svarar ofta konstigt och kort.

Men nu vet de i alla fall, och nu får han antagligen assistent i skolan, eller får han kanske till och med gå på särskola. Nu kan allting bara bli bättre!

Sökt jobb!

Helt plötsligt, medan jag var på möte, hade det dykt upp ett intressant jobb på ams! Självklart var jag tvungen att söka det! Det var som administratör på en fastighetsförvaltning, genom en bemanningsfirma. Som tur var, var jag redan registrerad i deras kandidatbank, så jag behövde inte fylla i så mycket, bara trycka på en knapp! Skönt, jag är hyfsat trött på alla databaser som alla företag envisas med att ha...


Morgon

Uh, is på rutan idag, och alldeles dimmigt. Jag vill ha vår, nu!

Barnen var supertrötta, de skulle vara på fritids vid 7.30. Maja blir så himla arg när hon är trött, allt är fel, och Olle råkar illa ut bara han rör sig....

Mina små sötnosar, vad hemskt det känns med fritids igen! De hade det så himla bra när Putte var hemma, det känns så tungt att börja ta upp dem tidigt igen. Det dåliga mammasamvetet gnager....

The book from hell

image42  













Usch, Maja hatar verkligen matte! Vi har kämpat och kämpat nu ikväll, med två ynka sidor. Själv tycker man det är så enkla, så enkla tal, men man ska ju kunna förklara hur man räknar ut dem också, så att hon förstår.... Det är inte lätt kan jag säga! Och speciellt inte för en liten 9-åring som undrar vad man ska ha matte till, vad det ska vara bra för? Hon hatar det, och hennes mamma kommer få sitta många timmar till med The book from hell....

Sökt jobb!

Idag har jag sökt vikariatet här på min avdelning. Nu får vi se hur det går. Nu är det bara att vänta.

Jag är inte så säker på att jag är den de vill ha. Det skulle inte förvåna mig om jag inte skulle få det bara för att chefen vill sätta mig på plats.... Jag ska inte tro att jag är nåt, liksom... Nåja, den som lever får se.

Phu x 2

Puh! # 1

Putte och alla hans kollegor hade ett tråkigt informationsmöte idag. De fick reda på att ca 70 anställda måste lämna företaget. Som tur är kommer inte det beröra Putte, eftersom han varit där så länge. Skönt! Men tråkigt för så många andra.....

Puh! # 2

Vilken dag på jobbet, skönt att den är slut! Systemet lade ner flera gånger och var skitsegt hela dagen! Vet inte hur många gånger jag fick säga till kunderna: "Ursäkta, mitt system är lite segt, men om du väntar lite så kan jag snart koppla dig.... " Usch, såna dagar vill jag inte ha fler av!

Morgonradio

Idag blev jag nästan kvar i bilen när jag kom till jobbet! Jag lyssnade på Mix Megapol, Henrik Schyffert var där. De pratade om att han och Alex Schulman var ovänner, så ringde de upp Alex och de fick prata med varann. Och var jag framme vid jobbet, visst är det typiskt?

Jobbtankar, igen

Uh, jag vet inte hur jag ska göra med det där vikariatet på jobbet... Men det lutar nog åt att jag söker det. Alla säger åt mig att göra det, såväl jobbarkompisar, föräldrar och familj... Och jag vet ju att jag behöver nya utmaningar, jag klarar inte av att sitta som jag gör nu. Då dör jag nog snart av tristess....

Förresten så lovade jag mig själv att jag inte skulle tänka på jobb i helgen! Se nu hur det blev!

Tvätt

Så, nu har jag äntligen vikt all tvätt som har legat i typ 3 veckor! Helt otroligt! Men nu är det gjort, det är helt tomt i badrummet! Men det känns som att det inte kommer gå så lång tid innan det är dags igen, torktumlaren är ju redan på...........

Snart ska vi till mamma och pappa och äta, det ska bli trevligt! "Vi" ska bara se vem som vinner i Europatouren i golf först...

MSN klockan 7?

Jag blev väckt i morse klockan 7, av Olle som tyckte att jag skulle logga in på MSN! :-D Han har verkligen fått det på hjärnan! Jag ville inte, jag ville faktiskt få sova lite till, så då frågade han ifall han fick sätta på datorn och kolla om nån annan var inloggad.... Visst fick han, men det kanske inte är så stor chans klockan 7?

Nu har Maja och jag satt ihop ett "poängsystem" för barnens veckopeng! Vissa saker, som att städa sitt rum, gå ut med sopor osv får man pengar för, och andra, som att inte hänga upp sin ryggsäck, glömma släcka lampan på toa m.m. blir det avdrag för. Hoppas de ger dem en sporre, och att jag inte blir utfattig!

MSN

Titta här vad min söta pojke skriver!

olle b säger:
(skickar en bild)
Hanna säger:

FIN

olle b säger:

JA JETEFIN

Hanna säger:

VET DU?

olle b säger:

NAE

Hanna säger:

DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA KILLE

olle b säger:

DUEVÄRLDENS BESTA MAMMA


MSN

Jag sitter på msn och pratar med Olle! Han har laptopen, och jag sitter vid den stationära datorn och grejar med bloggen. Vi sitter sådär 3 meter från varandra.... Haha, vad roligt man kan ha va?

Det blåser storm här! Olle ville ut och cykla, men jag tror faktiskt vi tar det en annan dag... Hua, det blir ju svinkallt när det blåser så här!

Bloggar jag kollar varje dag!

Denize

Fitness för mammor

Engla´s showroom

Katrin Schulman

Kenza

Martina Haag

Och så finns det ett gäng andra, som jag också kollar nån gång då och då.... Jag har  blivit fast i bloggvärlden! :-)

Slö lördag

Åh vilken härligt slö lördag! Jag har mest suttit här och försökt lära mig mer om bloggdesign, det är ju jättekul! Men jag har mycket kvar att lära! Så ni får ha lite överseende med att min blogg ser lite kocko ut ibland.... ;-)

Helg

Fredagskvällen blev inte så mysig som vi tänkt, alla var trötta och lite griniga, i alla fall vi vuxna. Det blir väl lätt så efter en arbetsvecka, och när ingen tycker det är särskilt kul på jobbet. Men vi åt i alla fall tacos, såg Let's dance, och myste!

Idag har dagen börjat mycket bättre, som tur är! Det är så himla skönt med helg! Jag ska ta tag i tvätt och städning nu, Putte ser på Europatouren i golf, och snart kommer det en kompis till Maja hit. Så idag blir en "göra vad man vill-dag!" Putte och Olle funderade först på att åka in till en bilfirma och se Markoolio, men det verkar som att Olle har ångrat sig, så det blir nog inget.

Fredagsmyset

Fredagsmyset ikväll blir tacos! Det var en önskan från Maja, hon fick bestämma idag. Mmm, det ska bli gott! Och så underbart skönt med helg!

Alla dessa jobbfunderingar gör mig tokig...... Ska bli så skönt att vara hemma i två dagar och bara koppla bort allt vad jobb heter! JAG ÄLSKAR HELG!

En tjänst att söka

Nu finns det ett vikariat här på min avdelning på jobbet. Annonsen kom ut idag, man ska söka senast på fredag om en vecka. Frågan är om jag ska söka den? Jag vet inte, jag får nog väga för- och nackdelar och se vart jag hamnar.

Sen kan man ju i och för sig alltid söka, för det är ju inte säkert att man får den bara för det, liksom.... Eftersom den har gått ut på HELA företaget, så kan det ju komma in massor av ansökningar....

Hm, svårt det där!

Tandutdragning

Jag vet att det inte är så mysigt att prata om lösa tänder, men ni som tycker det är äckligt får väl hoppa över detta inlägg...

Olle har i alla fall haft en framtand som hängt på sne hela veckan. Han har tyckt att det har varit jättejobbigt, eftersom han inte kan äta, borsta tänderna eller prata ordentligt. En del kvällar har han varit ledsen, och sagt att "jag måste få ut den!", och så ligger han och håller på med tungan, men lyckas inte. Och med fingrarna vågar han inte ta den.

I morse klagade han till och med över att det gjorde ont i tanden! Vi hade lite bråttom, jag skulle lämna barnen på fritids vid 7... så jag sa att det inte fanns så mycket att göra: antingen får han gå till skolan med den så, eller så hjälper jag honom att ta ut den! Han tänkte i två sekunder, och sa sedan: Ta ut den. Jag blev jätteförvånad, jag har sagt det förut, och jag har inte ens fått peta honom i munnen. Är det säkert? frågade jag, och han ville det. Så då tog jag tag om tanden, och gjorde typ ingenting, jag bara fick den mellan fingrarna! Den måste suttit i luften... Olle blev också förvånad, han trodde ju det skulle göra ont, men innan han hunnit blinka var den ute!

Så: Nu har jag en riktig 6-åring hemma, med en STOR glugg i munnen! Så himla söööt! <3

RSS 2.0