Idag är det fredag!

Dagen på jobbet har återigen gått jättefort! Roligt när det är så!

Och nu är det äntligen helg, det är såå underbart! Ikväll unnar jag mig vin och godis för första gången på väldigt länge. Men det ska bara bli ikväll! *lovar*

Efter jobbet var jag förresten på Resia igen, och kollade massa resor till Kreta. Så nu blir det till 90% Kreta istället, den 2:a oktober. Vi ska boka på nätet imorgon!

Nu är det slut på pausen i Let's Dance! Hoppas Tina vinner!


Torsdag kväll

Ännu en hetsig dag på jobbet! Tiden har gått fort, och det är positivt! Jag har blivit medlyssnad av min chef (som gav mig bra betyg), och sedan fått sitta väldigt mycket på adm, och uppdatera allt som vi fick reda på igår. Roligt!

Efter jobbet åkte jag till Resia! Där förbokade jag en resa till Cypern den 15:e september! Det är inte klokt, det är bara mars, och vi var redan lite sent ute! Egentligen hade vi velat ha lite senare i september eller början på oktober, men där var det redan fullt!

När jag kom hem pratade vi om resan och kollade lite mer i katalogen jag tagit hem. Vi blev nästan lite sugna på Kreta istället! Dels så är det inte lika dyrt, och sedan har både mamma & pappa och Maria rekommenderat Kreta framför Cypern! Så imorgon får det bli en tur in till Resia igen, och så ska jag be dem kolla resor till Kreta istället.

Vi blåste ur vår laptop igår! Vi orkade inte med Vista längre.... Så vi installerade XP i den. Ett äldre, men ack så mycket bättre program! Mycket snabbare blir det också, eftersom Vista är så stort och kräver så stor kapacitet. Problemet nu är att vi inte kan använda vårt trådlösa nätverkskort? Det funkar att surfa med usb-överföringen trådlöst, men nätverkskorten är inte installerat. Och eftersom vi inte fick några skivor till Vista så har vi ingen installations-CD. Nu tror jag Putte håller på och letar efter drivrutiner på nätet, vi får se hur det går.

Imorgon kommer nog inbjudan till Martin & Marias bröllop! OCH det är fredag!!

Phu, vilken dag!

Nu är jag riktigt trött!

Idag har jag varit på möte hela dagen med en av våra stora kunder som vi sitter i växeln för. Mycket intressant och givande!! Men man blir ändå ganska trött av en sån dag. Uppe på detta har jag ju också haft "konflikten" ang tidningen, men jag tror nog att det reder ut sig till slut.

Direkt efter jobbet åkte jag till barnens kusin som fyllde 17 idag! Resten av familjen var redan där, så jag fick snabbt mat jag också, och sedan fika efter.

Vi var hemma strax efter 19, och då var Vardagsmamman mycket mycket trött!!! Så nu har jag duschat och gjort allt iordning inför imorgon, och nu blir det sängen med den nya Amelia som kom igår!

Godnatt!

Små barn

Idag skulle ju barnen vara själva hemma, men Olle ångrade sig igår kväll och ville gå på fritids. Så honom tog jag med mig imorse, medan Maja var kvar hemma. Hon ville INTE gå på fritids! Och jag kan förstå henne, de flesta av hennes kompisar har slutat där, hon tycker det är pest att vara där.... Anledningen till att inte hon slutar också, är att hon inte riktigt vågar komma till skolan själv... Hon tycker det känns läskigt. Egentligen skulle hon klara sig hemma; att äta frukost, göra sig iordning och gå hemifrån i tid skulle hon fixa galant. MEN sen var det ju den här lilla detaljen, med att KOMMA till skolan.... ;-)

Racerkvällar

Det är inte klokt vad kvällarna går FORT! Jag förstår inte hur alla hinner titta på tv hela kvällarna... Jag har fortfarande inte satt mig i soffan! Och nu ska jag gå och lägga mig med Olle och läsa en saga. Det hör inte till vanligheterna, han brukar alltid vilja kolla på film, så när han ber om det är det lika bra att passa på! Det är ju så gosigt!

Efter jobbet fick jag i uppdrag att handla snus och en ny jostick till pc:n. Jag sprang in på Coop och köpte snuset, och då passade jag på att handla ny brun utan sol på Apoteket, och ta ut pengar till Spring break-biljetterna. Jag ska betala dem imorgon.

Sen bar det av till Netonnet, där träffade jag Tobbe som skulle öppna deras vagngarage... Lite sent, men de hade visst glömt det idag. Han hade förresten fått nytt jobb!! Kul!

Sen åkte jag hem, och eftersom det var Våffeldagen och Putte inte hade tänkt på det, så ställde jag mig och gjorde våfflor. Två olika sorter, eftersom jag skulle ha råg-våfflor... De var goda! Till åt jag mosade jordgubbar blandat med keso, mums!

Och sen när man har diskat undan, hjälpt Maja att stryka pärlplattor som hon gjort, kollat på mobilvideoklipp på Olle när han låtsas att han är full, gjort iordning matlåda för imorgon och gett barnen kvällsmat, ja då ÄR ju klockan så här mycket!

Nu är det sagodags!

"Måndag" igen....

... men det är ju som tur är redan tisdag idag! :-)

Idag har jag ont i huvudet!!! Vad skulle det vara bra för? Trots Alvedon och Rosenrot, så känner jag av det.... Fan också! Nu har jag inte råd att vara hemma mera........

Barnen var hur pigga som helst idag! När jag gick upp 7.10, halvdöd, så var båda barnen redan uppe! Olle satt vid datorn och Maja myste i soffan framför tv:n.

De är så duktiga mina små älsklingar, imorgon ska de antagligen vara hemma själva hela dagen istället för att gå till fritids på påsklovet! Inte dåligt!


Bakfylla?

Idag kände jag mig nästan bakfull på morgonen... Fast jag inte drack en droppe igår! Men det var nog för att jag var så ovan vid socker, och smäckte i mig massor av godis igår! Som tur var gick det över framåt förmiddagen.

Sen bestämde jag mig för att åka och storhandla på Citygross. V brukar alltid handla på Ica, men jag tänkte jag skulle prova, eftersom det ska vara såå billigt där! Det gick bra, men jag saknade alla Ica-märken som vi är vana vid... Så det blir nog inget mer Citygross för oss, vi kommer fortsätta sätta in pengar på Ica-kortet. Jag vill ha mitt ICA och Euroshopper! :-) Bra grejer! Och förresten hade de inte ens Old El Paso, till tacosen vi gjorde idag. *hrmpf*

Uj uj uj....

Idag har jag verkligen fuskat för fullt! Med maten menar jag. Jag bestämde mig ju för att det var okej idag, eftersom vi skulle till mamma och pappa på middag. Så jag åt allt som bjöds till maten - gott var det! Fast mamma och pappa är ganska nyttiga själva, så det var nog mest att jag åt potatis och så, annars inte så stor skillnad. Men, allt detta godis som jag åt! Herregud! Det var jättegott! Men nu efteråt känner jag mig lite yr, säkert för att jag inte är van vid allt socker.... nästan som att ha baksmälla!

Så nu är det slut med fusket, nu kör vi hårt igen!

Annars var dagen trevlig! Vi fick höra om allt bröllopsbestyr som Martin och Maria har, oj vad det är mycket att tänka på! Och så spelade vi Geni, Maja vann för hon får lättast frågor (barnfrågor, och om man ser att hennes fråga i rätt kategori blir för svår, så tar man en i en annan kategori i stället, annars tycker hon det är trist!), och den riktiga mästaren blev Martin, men vi var tätt efter allihop!

Vid 19.15 skulle bilen gå till Stockholm igen, tiden var så exakt eftersom de hade kompisar som skulle åka med! Fy tusan vad jobbigt att bila fram och tillbaka sådär, jag är glad att det inte är jag! De vill flytta hem hit, men det är inte så lätt med jobb precis.... Så det lär nog dröja. Men jag hoppas att de bor här den dagen de får barn i alla fall! Och det hoppas nog de också.

Uppe med tuppen!

Vad konstigt det är, när man väl är ledig kan man inte sova länge på morgonen! Eller förresten, det brukade jag ju kunna... Men nu sedan jag börjat med dieten så behövs det inte längre: Jag vaknar och är pigg och utsövd! Det känns underbart! Jag är så glad för att jag började med detta! Jag kunde väl aldrig tro att jag skulle bli pigg av det, jag tänkte nog bara på att jag kanske kunde få lite mindre mage.... ;-)

Påskaftons kväll!

Så, nu var vi hemma från Charlotte! Det blev lite GI-snack, hon hade också försökt börja men inte riktigt kommit igång. Men nu blev hon lite sporrad, och det är ju kul! Jag fick tips av henne också, bla på en hemsida med massa recept, som jag hade missat helt.

Vi fick god fruktsallad (första gången på nästan 2 veckor som jag åt nån annan frukt än äpple, men jag tyckte jag kommit så långt att det var okej att fuska lite!), pratade av oss om allt möjligt medan barnen lekte. Mysigt!

Tiden går så himla fort, nu var det kväll igen, och snart mys framför tv:n! Undrar vad man ska se ikväll, man har ju blivit van vid Melodifestivalen nu ju....... Men det ska nog gå att hitta nåt! :-)

Påskleeeedigt!

Aaah, det är så underbart att vara ledig! Det kan inte sägas för många gånger!

Idag var Maja och jag uppe hyfsat tidigt och åt äggfrukost, så klart! Maja målade sitt ägg med, men jag hoppade över det. Sedan ringde Olle och ville bli hämtad, så då begav jag mig till mormor och morfar. Där var min älskade  bror också, han är ju hemma från Stockholm och bor i deras extrasäng. Jag hjälpte mamma med lite saker på datorn (ny e-legitimation, beställa hem bilder i ett nytt program) och hon var tacksam!

När vi kom hem höll Maja och Putte på med en snögubbe, vi har ju fått så himla fina snögubbekit på jobbet som de var tvungna att använda! Olle stannade kvar ute och hjälpte till. Titta vad fint det blev:

image67




Sedan sms:ade Charlotte och undrade ifall vi ville komma dit i eftermiddag, jag och Olle. Så vi ska dit vid 14 nån gång, efter att vi ätit.

Så kan en påskafton se ut hemma hos oss! :-)

Långfredag

Snart fredagkväll med Let´s Dance! Härligt, även om det känns lite ovanligt eftersom vi har varit lediga idag. Skönt att känna en fredagkväll att man inte är helt slut!

Idag har vi haft svärmor och svärfar här på middag, det gick helt okej. När de åkt, skjutsade jag Ollis till mormor och morfar, för han ville sova där inatt. Så för tillfället är vi bara tre i familjen! Men vi får mysa på så gott det går! :-)

Vi har börjat kolla också på vår resa till Cypern, alldeles strax dags att boka! Det lutar åt Fig tree bay på Cypern, jag tror det blir där vi hamnar. Vi kommer nog resa med Fritidsresor, Blue Village. Men jag ska gå in på Resia på måndag efter jobbet, så får de hjälpa mig lite där!


Galenpanna

Igår kväll bestämde jag mig för att jag skulle gå ut på en powerwalk innan frukosten idag. Jag har helt inställd på det, det är så härligt att göra sånt när man är ledig! Jag la också in en ny talbok i mobilen, och gjorde allt klart.

Så när morgonen kom, tog jag på mig träningskläder, mössa och mobil och drog iväg. Men hm, det var nog inte så skönt som jag hade tänkt mig... Det snöade småspik ute! Det var inte alls skönt! Men jag gick min runda som hade bestämt! När jag kom in var jag totalt blöt och iskall... Men vad gör man inte för lite motion?

Skärtorsdag

Sååå, nu var jag då äntligen hemma och ledig i fyra underbara dagar! Det ska bli så skönt! Imorgon kommer svärmor och svärfar på middag, och på söndag ska vi till mamma och pappa och äta, tillsammans med Martin och Maria som är hemma från Stockholm. Ska bli så mysigt att träffa dem igen!

Att vara ledig så länge från jobbet, gör mig så lyyyyyycklig!

Snart påsk!

Aaah, vad härligt, snart ledigt i 4 dagar! Jag har lagt in om komp också idag, så om jag har tur så får jag sluta 15.30 istället för 17!

Som sagt, idag bjuds det på både fralla, som jag älskar, och påskgodis! Men jag SKA klara det! Känner mig inte sugen än, så än är det lugnt.

En underbart  bra nyhet fick jag idag när jag kollade lönespecen! Jag har fått bonus, är inte det  härligt, så säg? Precis vad min ekonomi behövde nu!

Snart kommer utmaningen...

Vilken helg jag har framför mig! Och då tänker jag inte bara på att den kommer bli helt underbar, eftersom jag har ledigt i fyra dagar! Jag tänker också på att detta blir en riktig utmaning, med tanke på min diet! Mycket godis kommer det bjudas på, till exempel... Det börjar redan imorgon på jobbet, och kommer sedan fortsätta hela påsken, både hemma, och hos mina föräldrar!

Därför har jag bestämt att jag får fuska nästan hur mycket jag vill på söndag, hemma hos mamma och pappa! Då ska jag äta ALLT på deras middagsbord, äta efterrätt, och äta godis!

Både före och efter denna dag är det vanlig diet som gäller! Håll tummarna för att jag klarar det! :-)

Sällskap på morgonen

Idag började jag 7.30, och fick gå upp svintidigt, enligt mig! Klockan ringde vid 6. Men vem tror ni inte var uppe då? Olle. Han är helt otrolig på morgonen, han var skitpigg! Han ville att jag skulle hjälpa honom med saker på hans mobil, lägga in en påminnelse i min mobil om att vi måste gå ner och hämta en sak till honom i förrådet ikväll, ville fixa frukten han skulle ha med sig (eller grönsaken, och det var morotsslantar han ville ha, vilket tog en stund att göra!) osv.... Haha, jag fattar inte riktigt hur han kan gå direkt ur sängen och vara så pigg! Men det var trevligt att ha sällskap på morgonen av min lille sötepöte!

När jag får pengar...

Att köpa när mer pengar kommer in:

- Nytt Cover stick, det andra gick av igår!
- Ny brun utan sol - den jag har pruttar väldigt mycket nu!
- Kalsonger till Olle - han har typ 2 par, nej inte riktigt, men de tar nästan slut innan jag hinner tvätta!
- En klippning skulle inte heller vara helt fel.....

Varför har man alltid så lite pengar!?? Förutom detta, så fyller två små kusiner år, den ena mitt gudbarn så det måste ju bli nån fin present, plus att jag har fått faktura från Laredoute, och med min tur så lär väl även kostnaden för nya mobilen hinna komma med på den här månaden...... *aaaaahhhh* vad jag blir trött!

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig och sova lite på saken!

Lång dag

Idag har det varit fullt upp på jobbet! Jag och A-S har börjat ringa kvalitetsundersökningen, och det var ganska kul! Sen har det ringt som tusan, och så har jag gjort lite andra uppgifter mellan samtalen, så dagen har gått fort!

Efter jobbet fick jag en halvtimme ledigt, sedan hade vi möte med de som är affärsansvariga för vår tjänst, typ "ledningsgruppen". Det bjöds på macka och mineralvatten, och det var roligt att få reda på en massa nytt.

Putte jobbar kväll, så mamma och pappa var hos barnen medan jag var på mötet. Det skulle hålla på till 19, men slutade redan 18.20, så jag var hemma långt tidigare än vad de räknat med! Alla blev glada, och jag med! :-)

Nu har jag, mogen som jag är, äntligen tagit tag i och loggat in på PPM - Premiepensionsmyndigheten och bytt lite fonder! De andra som jag valde var typ 5 år gamla, och alla gick inte så bra längre. Skönt att få det gjort! Jag har haft det på påminnelse i mobilen i typ en vecka, och bara snoozat det....... ;-)

Bilder

Lite bilder från i söndags, när vi var på skolgården hela familjen.

Barnen tyckte det var så mysigt! Och vi med förstås! :-)


 




GI är GOTT!

Jag skulle ju inte skriva så mycket om min GI-diet, men jag är så lyrisk så jag kan inte riktigt låta bli! Jag är redan mycket piggare och sover bättre på nätterna, och detta efter bara en vecka! Dessutom så är maten jag äter nu RIKTIGT GOD!!

En bild på min middag idag:

image64

Hemmagjorde köttbullar med coleslaw, tomat och gurka..... sååå gott!

Ledsen pöjk

I morse var Olle ledsen igen... Han sa att han inte ville till skolan, för han har inget att göra där. De andra gör  bara tråkiga saker, och han kan inte komma på nåt att göra! Fattar ni hur många gånger jag hörde det från Maja när hon gick i förskoleklassen?? Varje dag! Förskoleklassen var verkligen asjobbig för henne, och jag vill inte att det ska bli likadant med Olle!

Olle har alltid varit så nöjd, han liksom finner sig i det mesta. Aldrig något problem med dagis, fritids eller något. Det enda har varit att han inte vill vara med på fritidsaktiviteter, och det är ju inget man måste. Jag hoppas att detta bara är tillfälligt, att han snart blir vanliga trygga mys-Olle igen!

Min underbara son

Min lille kille mår bättre nu, i alla fall i sinnet. Det känns så himla skönt! Idag har han faktiskt inte brutit ihop en enda gång, och han har varit go och glad! Underbart!

Hostan är det i och för sig värre med.... Han har en sån hemsk skrällhosta.... Han hostar i och för sig inte så mycket på natten, men han blir ändå väldigt trött av hostan. Han ska gå i skolan imorgon ändå, så får vi se hur det går.

Min underbara myskille!

Min vanliga otur

Skit, jag räknade just ut att vi kommer få lön precis efter påsken! Jag hade gärna tagit den innan..............

Söndag

Idag har vi haft en jättemysig dag! Vi har varit ute och cyklat i det soliga fast kalla vädret, och umgåtts en massa inne. Så har vi rensat hallgarderoberna, och så fortsatte jag med mina också.... Så nu har jag två fulla säckar till tippen! Jag älskar att få rensat, varför samlar man alltid på sig en massa skit?? Jag är ganska duktig på att rensa och rensa, men det är konstigt vad mycket man har ändå!

Lördag

Det blev träff med Elin idag, jag kände mig inte så värst sjuk, så vid elva bar det iväg in till stan. Lisa var också med. Supertrevligt  var det! Och gott fika som alltid på Kullzénska!

På eftermiddagen cyklade vi iväg hela familjen till skolgården, barnen tyckte det var SÅÅ kul att visa oss allt de brukar göra på rasterna osv. Härligt väder var det, soligt!

Och så avslutades kvällen på bästa sätt: Charlotte Perelli vann, precis som jag hoppats! Hon var helt klart bäst, och så jäkla proffsig!

Nu ska jag lägga mig bredvid min söta lilla son och kolla på "Bilar" (- hans önskemål.......) Godnatt!


Uhuuuuu

Danny åkte ut. image62

Sånt här är ju lite typiskt!

Min gottegris till man kom hem med fredagsgott, bla skumtoppar... Men det är ju no no för mig just nu!

Vilket ser godast ut, tycker ni?



Puttes kaffe och skumtopp




eller mitt röda te med cashewnötter?



Hm, själv tyckte jag nog skumtopparna, men säg inget....... ;-)

Hemma från jobbet

Idag är jag hemma från jobbet, känner mig ungefär lika kocko som igår.... Men det blir ingen feber av det, så  jag är väl inte så sjuk då....

Min underbare lille kille är också hemma. Han är jätteförkyld och hostig. Jag håller stenkoll på honom och låter honom inte gå undan och vara ledsen. Det har gått bättre nu idag och igår, han har bara blivit ledsen ett par gånger. Men jobbigt är det, vi vill att han ska bli vanliga glada Olle snart igen!

Nu ska jag dricka jordgubbs-smoothie!

Sjuk?

Det blev så att jag gick hem från jobbet, tre timmar för tidigt. Men som vanligt med mina konstiga "sjukdomar" så verkar detta vara något som inte bryter ut!

Jag känner mig ungefär likadan som på jobbet, men har ingen feber. Konstig i magen bara.

Familjen blev i alla fall förvånad när jag kom hem flera timmar för tidigt! De hade ju inte räknat med mig än på ett tag, så det var mysigt! I eftermiddag har vi mest myst, legat framför tv:n. Jag har också hjälpt mina granntjejer, eftersom den äldsta har fått ny mobil! Hon ville ha hjälp med att flytta över kontakterna på simkortet, och sen skulle hennes syster få hennes gamla mobil (som faktiskt var min en gång i tiden, min förförra!), så då hjälpte jag henne också.

På lördag är det bestämt fika med Elin Hilda, och det skulle vara så himla roligt att träffa henne!! Jag hoppas att det blir av, att jag inte blir sjukare än så här. Vi får se vad som händer imorgon!

Trött och snurrig

Idag känner jag mig hel-kocko! Det känns som om jag har öronlock, och det ringer i öronen! Och ögonen känns jätteknasiga, torra och svidiga! Jag känner mig lite sjuk, faktiskt.... Jag har tagit Ibumetin, men det hjälpte inte så värst mycket... Vet inte om jag ska jobba kvar hela dagen, får se hur det känns efter lunchen. Uhu, stackars mig! ;-)

Olle är hemma från skolan idag, Putte vabbar. Han har världens skrällhosta, och är supersupertrött! Jag vet inte om tröttheten beror på hostan och infektionen eller på att han är lite ledsen och nere. Men lika bra att han får vara hemma och vila lite!

Han har i alla fall världens bästa pappa! Han ägnar sig helhjärtat åt honom nu; läser, myser, pratar, leker... Så om det var  brist på uppmärksamhet det berodde på, så är han snart frisk igen! :-)



Min ledsna pojke

Stackars min gubbe, vad jobbigt det är att se honom deppig! Han har ju förkylning i kroppen, så jag hoppas att det har med den att  göra! Man kan ju bli trött av virus, då kan man säkert bli deppig också?

Men Putte och jag känner oss lite skyldiga också. Olle har alltid varit så duktig på att hitta på grejer själv, och vi har inte behövt "aktivera" honom. Han har mer varit sån att han stänger in sig på sitt rum, och grejar med sånt han är jätteintresserad av, och vill vara ifred.

Han brinner lätt för saker, som han gör HELA tiden! Och just nu verkar det som att han har tröttnat på det han har gjort tidigare, och inte hittat nåt nytt att ägna sig åt. Och vi har bara trott att han inte behöver oss, som vanligt.. Alltså klart han behöver oss, men vi har liksom inte behövt aktivera honom med en massa lekar, eller sett till att han har att göra! Men nu känner vi att vi nog måste ta tag i det här, och ägna oss massor åt honom! Han behöver det just nu!

Klart vi ska ändra på detta, klart att vår kille snart mår bra igen!

Ledsen Olle

Min lille kille har en "ledsenperiod" just nu! Jag vet inte riktigt vad det är med honom, han har inte varit sån här förut... Han kan komma ut ur sitt rum och vara jätteledsen och säga "Jag vill inte ha den här xxx på mitt rum mer"! Och jag säger till honom att han inte behöver bli ledsen för det, att vi bara kan ta ner saken i förrådet. Men då blir han ledsen för att han inte vet säkert om han vill ta undan den. Sådär håller han på med massor av olika saker, liksom lite beslutsångest! Och varför håller han på att rensa hela tiden? Jag fattar ingenting.....

Han kanske håller på att bli sjuk? Han är väldigt väldigt hostig, så det kan vara nåt sånt på g. Eller så är han inne i en väldigt känslig ålder just nu... Jag hoppas i alla fall att det går över, inte vill man att ens lilla 6-åring ska vara deppig heller!

Nya kläder

Ursäkta mitt lilla utbrott tidigare idag... Men jag blir så trött när folk säger saker bara för att trycka ner en. Jag är inte sån alls själv, jag är rädd för att säga något så att nån annan tar illa upp! Därför blir man så ledsen när andra är sådana. Om man säger något bara för att göra nån annan ledsen, då är det nog bättre att vara tyst.

Nog om det!

Ikväll hann jag i alla fall öppna mitt paket från Laredoute! Åh vad kul, det var jättemycket fint! Storlekarna var bra också, jag visste ju inte riktigt eftersom jag inte har beställt därifrån förut. Jag fick skicka tillbaka skorna, och ett par shorts till Olle, men annars kunde jag behålla allt. Kul med lite nytt!!

Nu ska jag hjälpa min dotter att stryka (?), sen ska jag plocka in kläderna i garderoben!

Rockringen

För en stund sen ringde min egna sötepöte, från sin egna mobil. Han sa att jag inte behövde köpa nån rockring på hemvägen för Putte och han skulle åka och köpa den nu! Så bra!

Min lilla sötis! <3


Första påhoppet

Tänk att det alltid ska finnas folk som retar sig när försöker ta tag i sitt liv! Om jag känner att jag vill gå ner ett par kilon och må lite bättre, då är väl det mitt beslut? Jag fattar inte  varför man alltid måste förklara sig, det är verkligen ingen annan som har med mina beslut att göra.

Jag får höra att "jag som är så smal behöver väl inte...." eller "man behöver ju inte vara så fanatisk!" (vadå fanatisk, jag började IGÅR, vad vet du om hur fanatisk jag är???)

Jag blir så trött...

Konstig kväll

Det blev en konstig kväll igår, jag vet inte vad jag sysslade med!

Först handlade jag efter jobbet, och där hämtade jag också ut paketet från Laredoute. Sen skulle Maja hämtas hos en kompis. Jag var där 17.30. Sen åkte vi direkt till vår post, och hämtade min telefon!!! Sen kom jag hem, med massor av kassar, nya grejer och skithungrig. Och så måste jag ju laga GI och inte bara slänga i mig nåt skit, så jag började greja med coleslaw och allt  vad det var. Gott var det i alla fall! Under tiden jag lagade mat så försökte jag packa upp varorna med...

När jag ätit skulle jag röja undan efter mig i köket, samtidigt som jag helst av allt ville kolla på telefonen och kläderna. Men jag hann ju ingenting! När det var hyfsat fint i köket, var det dags att få barnen i säng, och sen hann jag bara byta simkortet till min nya fina telefon, duscha och gå och lägga mig, typ!

Så hemma står en oöppnad kartong från Laredoute, en ouppblåst ny pilatesboll (som A var så snäll och köpte till mig i fredags), och en oöppnad manual för Sony Ericsson T650.

Idag ska jag bara köpa en rockring på Citygross till Olle innan jag åker hem (bara det inte är massa folk för då blir jag galen!), så ikväll hoppas jag att det blir en lugnare och mysigare kväll!


Mitt nya liv

Från och med idag ska jag börja köra GI-metoden! Jag vet inte hur det kommer att gå, jag har verkligen aldrig ägnat mig åt sånt förut! Men nu kände jag att det var dags, kilona smyger sig på, jag är trött och dricker för mycket kaffe...

Jag ska föra en separat kost och träningsdagbok, så jag kommer inte skriva så mycket om detta i bloggen. Men om ni undrar något så är det bara att fråga! :-)

Kväll

Nej, det verkar inte som att jag blir sjuk ändå, skönt! Den konstiga yrseln är borta, och det blev ingen feber, det var ju bra.

Nu har jag suttit här och rensat min mobil, eftersom jag får den nya imorgon! Jag har lagt över bilderna på datorn, kopierat kontakter till simkort, raderat alla meddelanden osv. Nu tar det ju visserligen ett tag innan jag kan ge mamma min, eftersom hon blev sjuk idag, men det känns bra att i allafall ha den klar till henne. Jag kommer ju ändå inte se åt den efter imorgon.... *hehe*

Dags att krypa i säng, imorgon börjar jag vid 8, och mina godingar ska vara på fritids 7.30.

Godnatt!

Städdag

Om igår var en "ta hand om mig själv-dag" så har det här varit en städdag. Jag har gjort ordentligt rent i barnens rum bland annat, från golv till tak! Så nu känns det fräscht! Det behövdes verkligen, vi är verkligen inte såna som byter lakan och moppar golven varje vecka! Men än så länge har jag, som C, inte hittat en hel spindelfamilj i mina gardiner! ;-) Men jag är ändå glad att det finns fler som är som vi!

Min pappa är fortfarande sjuk, febern vill inte försvinna. Men den är nere på runt 38, så det är ju skönt. Men idag åkte mamma dit istället.... Nu är det hennes tur att få hög feber och ligga helt utslagen i en vecka!

Efter att jag städat idag så blev jag så himla yr! Bara inte jag också ska bli sjuk! Jag känner mig jättekonstig... Jag är snurrig och så domnar det liksom i läpparna och ansiktet! Mycket mystiskt! Vi får se vad det blir av det......

Min dröm i uppfyllelse

Andra chansen i Kiruna. Ingen kan vara gladare än jag just nu! Carola gick inte vidare! Det var det enda som var viktigt med Andra chansen enligt mig. Sen gjorde det inget att Nordman, som hade klart bästa låten gick vidare till Globen.


Världskriget Maja

Min 9-åring måste ha en väldigt väldigt jobbig period med sig själv just nu! Innan jag fick en 9-åring i huset, så hade jag inte hört att det skulle vara något speciellt med den åldern. Men NU, efter att vi börjat få vredesutbrott, svordomar osv var och varannan dag, så hör man fler och fler som säger att 9 år ÄR jobbigt att vara! Och jag kan lova att det är jobbigt att vara mamma till en också!

Maja kan INTE ta kritik. Allt man säger till henne om blir hon vansinnig för! Och jag vägrar acceptera att hon blir så arg och säger fula saker till oss, så då blir jag arg på henne. Och sen är kriget i full gång.

Det tär verkligen på en, jag känner att jag inte orkar vara den mamman jag vill vara! Jag blir så ledsen, när man vet att man gör det bästa man bara kan och så är det ändå inte nog, liksom! Putte säger att jag tar åt mig alldeles för mycket, men jag har så svårt för att släppa det....

Som tur är så är hon ju samma underbart gosiga Maja MELLAN dessa världskrig. Det är väl därför man orkar, antar jag.......

Shopping

Idag bestämde jag att Pu skulle bjuda på mat på Ikea! Han sa inte emot, han tyckte att 160 för hela familjen (mat, kaffe och efterrätt) var ganska överkomligt. Men det var helt sanslöst på Ikeas restaurang idag! ALLT var slut, den som fyllde på saker måste varit sjuk eller nåt.... Det fanns inga brickor, inga gafflar, ingen chokladmousse, inga färdiga köttbullar.... Det är första gången jag varit med om det där faktiskt! De brukar vara väldigt duktiga på att fylla på! Men de hade väl haft hur mycket kunder som helst säkert, vi var ju där en lördag kl 14.

Självklart blev det lite shopping också! Det är ju sååå kul, men varför ska det vara så dyrt? Alltså, Ikea är ju inte dyrt, men om man handlar väldigt mycket där, så blir det ganska dyrt i allafall... Jag handlade taklampa till Olles rum, två nya badlakan, 5 nya handdukar (3 kronor styck!), blockljus och pastaslevar. Sen gick vi över till Citygross, där handlade vi nya tvålpumpar till båda badrummen och en massa andra nyttiga saker.

Så nu är man typ pank igen! Tur att både Laredoute och mobiltelefonen är på faktura, så att jag kan betala nästa månad!

Hemmaspa

I morse tog jag hand om mig själv lite, så nu känner jag mig som en ny människa!

Jag rakade benen, torrborstade kroppen, scrubbade ansiktet, smörjde in med både bus och vanlig lotion... Sånt behöver man ibland! Härligt!

Synd bara att vi inte har nåt badkar, gud vad jag kan sakna det ibland!

Nu återstår bara att bli lika fit som Charlotte Perelli! För att se hela den artikeln som jag länkade till, måste man ha Aftonbladet Plus, och som tur är får jag ju låna världens bästa M:s login när jag vill, så nu har jag skrivit ut hennes träningsschema. Hon tränar på en pilatesboll, och en sådan kommer jag få måndag, eftersom min kollega A har handlat en åt mig, som jag får då! :-) Perfekt! Snart är jag på g.......

Faen

Äh, den hade ju inte kommit. När jag gick in i vår affär sa säljaren: AH, du såg det på Internet? Där står det alldeles för tidigt, när det står att den är här, så är den bara i stan! Den kommer hit på måndag!

Så tji fick jag!

Och så skulle jag till C imorgon med barnen och hälsa på, men hennes killar hade fått vattkoppor! Så nu får vi hitta på nåt annat kul imorgon....

Kanske åka in till stan till den stora postterminalen? Undrar om man kan få ut paketet där? Näe, de tycker nog bara att jag är patetisk och galen............... De fattar säkert inte hur det är att vänta på en telefon! ;-)

Min telefon har kommit!

Nu är telefonen framme! Tjihoooo! Jag ska åka direkt efter jobbet och hämta den, så klart! Eller förresten, först ska jag som  vanligt åka runt Systemet (jamen klart man måste ha lite vin på fredagskvällen!), och sen till Maxi och köpa godis.

Putte har handlat maten vi ska ha, på Citygross. De var där idag, och lyckades bättre med att handla än vad vad vi gjorde på premiärdagen........ ;-) Det blir i alla fall räkor, sallad, vitlöksbröd och allt vad det var, till fredagsmys idag! Mm, gott!

Min nya telefon

Nu har jag fått ett kolli-id på mitt telefonpaket! Men det har inte kommit så långt,
så om jag har otur får jag vänta tills måndag.... En hel evighet ju! :-(

image55

Samtal från Majas fröken

För en stund sen ringde Majas fröken mig, mest för att tala om att Maja blev lite sen hem, för de hade haft lite matte efter skolan. Bra att hon inte glömde den här gången! Men när hon ändå ringde, så pratade vi lite om Maja. Hon sa att hon har börjat få grepp om matten nu, och det känns jättebra! Det märks att det klickar till och att hon fattar. Det är en lång väg kvar så klart, men det går i allafall åt rätt håll.

Hon ska ändå göra en liten test hos specialläraren snart. Hon ska kolla vilka "luckor" hon har, och om det är så pass att hon behöver ha specialundervisning i matten till hösten. Det tycker jag är jättepositivt att de kollar!

Jag fick också reda på vilken fröken de ska få i 4:an, och jag blev jätteglad, för den läraren har jag hört mycket positivt om!

Och så pratade hon om att Maja fortfarande behöver "tuffa till sig" mer och framförallt börja lita mer på sig själv. Det är sånt vi alltid har fått höra när det gäller Maja.... Det tar lång tid för henne, men det har ändå blivit mycket bättre än det var innan! Tänk, när hon började förskoleklassen, och hon krampaktigt höll fast i mig för att få slippa gå in till skolan! Eller när hon ständigt grät när jag lämnade henne... Uscha! Det har hänt VÄLDIGT mycket sen dess, hon har utvecklats så mycket! Min underbara lilla tjej....

Från mötesstinn dag, till mötesfri dag

Först skulle jag ha både en utbildning på arbetstid och ett infomöte på övertid (kvällstid). Nu har båda blivit inställda, hur stor sannolikhet är det?

Det första blev inställt pga att all information inte hade tankats in i våra system ännu. Det andra blev inställt pga divisionschefen som skulle hålla i det, blev sjuk.

Men jag måste säga att jag blev så lättad, fy fasen vad skönt att slippa mötet ikväll!! Jag hade fixat barnvakt till godingarna, mamma skulle hämta och sedan vara hos dem ikväll. Nu slapp hon det, och jag kan åka hem till dem kl 16 istället. Det passade mig perfekt, eftersom jag inte känner mig helt pigg heller.

Nya Citygross

Igår åkte barnen och jag till Citygross. Det kanske inte var ett så smart drag, eftersom Citygross kom till vår stad igår, och öppnade kl 17 för första gången.

Först fanns det ingen parkering. Jag fick köra runt 10 varv, innan jag hittade en som precis gick in i sin bil och skulle köra därifrån. Sen fanns det inga kundvagnar. Vi gick in och ut tre-fyra gånger och letade vagngaraget. Orsaken till att vi inte hittade det, var att det inte fanns något. Vagnarna skulle stå precis vid entrén fastlåsta i kedjor, men de var slut. Jag som tänkte handla back och sånt! Korgarna var också slut... Men vi "snodde" en tom som stod inne i affären. Sen var vi runt och kollade på lite av varje. Det verkade vara en jättebra affär: stort sortiment och mycket prisvärt! Men vi kunde ju inte precis storhandla, eftersom vi bara hade fått tag på en korg. Tur var väl det, för när vi kom till kassorna var det gigantiska köer! Jag skojar inte om jag säger att det var 200 meter kö i varje kassa! Herregud!

Vi försökte stå där en stund, men efter en kvart gav vi upp. Efter en snabb beräkning insåg jag att vi skulle fått stå minst en timme till i kö, och det var inte aktuellt för oss... Så det slutade med att vi ställde vår lilla korg och gick ut.

Bättre lycka nästa gång!

Av detta har jag lärt mig: Gå aldrig till en affär på premiärdagen! Alltså, det visste jag ju redan, men varför lär man sig aldrig....?

Torsdag

Usch, jag har nåt i kroppen... I morse hade jag ont i magen, halsen och huvudet... Men jag har en utbildning idag på jobbet som jag gärna vill gå på, så jag åkte hit i alla fall. Nu ,efter en kopp kaffe, en Ibumetin och en rosenrot, känns det lite bättre. Hoppas det går över, jag vill inte bli sjuk! Jag har inte råd med karensdag heller nu igen....


Min pappa är sjuk

Min pappa har influensan, stackars honom! Han har haft över 39 graders feber sen i måndags...

Idag hade mamma blivit riktigt orolig för honom. Han ligger mest, och blundar eller sover. Sen skulle han upp på toa, och det tog så lång tid att mamma till slut gick dit och kollade. Då låg han på golvet, alldeles grå i ansiktet och kallsvettades! Mamma blev livrädd och sa: Jag ringer ambulans! Men pappa sa nej. Han hade bara blivit lite snurrig medan han satt på toa, så han hade lagt sig ner. Han påstod att han inte svimmat, men det känner vi oss inte riktigt säkra på....

I alla fall så var han piggare nu, så pigg man nu kan vara med nästan 40 graders feber.......

Det låter som att jag har en mycket gammal pappa, men han är bara 57 och annars väldigt pigg. Därför blir man ju desto oroligare när han blir sån här. Men vi hoppas att han blir frisk snart!

Vimsiga Maja

I morse bestämde vi att Maja skulle hämta Olle efter skolan. Inte för att det egentligen behövdes, utan för att Olle undrade om han inte kunde få gå hem med henne. Det var okej tyckte Maja.

Men nu när hon som vanligt ringde för att säga att hon kommit hem, hade hon visst glömt något i skolan. Sin bror. Fast nu är han hemma, efter mamma ringer fritids - pratar fröken - pratar Olle - ringer mormor - mormor hämtar - mormor skjutsar hem - mamma ringer hem och kollar.



Jag har ont i halsen!


Tisdagkväll

Dagen gick bra, det var inte så farligt med klagomål idag. Det var istället riktigt trevligt stundvis!

Efter jobbet hämtade jag min lilla Olle-goding på fritids, och sen åkte vi hem till Maja. Hon är ju så duktig min tjej, hon går ju alltid hem själv.

Idag kom en ny HM-katalog.... Jag vågar inte ens öppna den! Jag har ju beställt en ny telefon.... och en massa från Laredoute - vart är det förresten, det borde väl komma snart? Så just nu har jag inte råd med nån HM-beställning.

Vi fick ett blad från Citygross också idag. De hade en Sodastream för 300! Den blev jag också lite sugen på att köpa, eftersom jag dricker så mycket mineralvatten. Nu är det SLUT igen, och jag har panik! Kanske bättre att ha en maskin hemma då? Fast jag undrar om det kan bli lika gott?

Nån som har testat?


Snygg design

Fasen vilken fin design Stina-Lee har fått! Duktig tjej som gjort den åt henne!

Ung-jäklar

"Mina barn och andras ungar". Idag känner jag precis så!

Tre pojkar i Olles klass bad idag en fjärde kille att kolla på en grop de gjort. När han stod där, så puttade de ner honom i gropen och kastade sedan saker på honom när han låg där. Jävla ungar! Tänk om det varit min pojke? Nej, min pojke var istället den som sprang och sa till fröknarna, som naturligtvis kom springande.

Jag vet att min pojke aldrig skulle göra så mot nån annan. Jag vet. Jag vet inte hur jag vet det, men jag är helt säker. Vad är det med en del barn, varför är de elaka? Jag blir så jävla trött på sånt! De är 6 år. SEX! Hurdana ska de bli sedan, om några år, när de är både större och starkare?

Dessa tre killar fick gå till rektorn idag, pga vad de gjorde. Jag hoppas verkligen de lärde sig en läxa! Och att den lille killen som blev puttad blev väl omhändertagen.

Sådär!

En dag till avklarad på jobbet! Skönt!

Om några minuter ska jag åka hem och hämta världens bästa sötnoskille på fritids, och sen ska vi hem till världens bästa tjej! Jag älskar er små godingar!!!!

Idag är det måndag!

Jaa, man kan ju alltid försöka vara positiv så här på måndagsmorgonen! :-)

Usch, jag har sovit dåligt inatt! Men än så länge är jag inte så farligt trött i alla fall, vi hoppas att det inte blir mer än så här.

Imorse skulle jag tagit med mig barnen till fritids vid 7.30, så att de hade fått äta frukost där. Jag begär nämligen inte av Putte att han ska gå upp varje morgon den veckan han har kvällsskift, han pallar inte det riktigt. Men imorse hörde jag att han och Olle började prata i våra sängar, och då gick jag in och frågade om han kände för att gå upp med barnen. Det gjorde han, och barnen blev så glada när de fick äta frukost hemma! Och jag fick en extra kvart på mig hemma, bra va?

Bläääää

Jag tycker inte om att vara bakfull! Vem tusan var det som hällde i mig så mycket vin igår? Va?!

Det var i alla fall trevligt igår, det var vin, chips, melodifestival, tjejsnack, och sen var det också mindre trevligt: dubbelseende, kräks och skjuts hem redan vid 12. Och idag har kroppen straffat mig för att jag var lite för onykter igår, tack, tack, det känns fint.

Men vem har sagt att det är fel att ligga och kolla på film och mysa med barnen hela dagen? Det är ju faktiskt ganska härligt det också.....

Skitgubbe

Nu har vi spelat både Skitgubbe och Finns i sjön, fasen då att man aldrig får vinna! ;-)

Idag har vi kombinerad städ- och mysdag! Senare i eftermiddag ska vi äta tacos, och sedan blir det alltså utgång för mig. Det ska bli trevligt hemma hos Carro, vi är ett annorlunda gäng mot vad vi brukar, men det blir nog kul!

Kåv mäd bröd

Ännu en söt msn-konversation:

Hanna säger:

HUR MÅR DU IDAG?


Olle-@ säger:

BRA


Olle-@ säger:

HUR MÅR DU


Hanna säger:

JAG MÅR BRA

JAG ÄLSKAR HELG!


Olle-@ säger:

JAGMÄ


Hanna säger:

DET ÄR HÄRLIGT


Olle-@ säger:

MM


Hanna säger:

VAD VILL DU ÄTA IDAG?


Olle-@ säger:

KÅV MÄDBRÖD VENTALITE


Hanna säger:

OKEJ


RSS 2.0