Övernattningar

Nu har Maja lekt konstant med någon kompis i 2 dygn! Igår lekte hon med Klara, sen sov Klara över här. I morse åkte Klara hem, då åkte Maja till Julia. När jag skulle hämta henne efter jobbet, så ville Julia följa med hem och sova över... Så nu har vi nattgäst för andra natten i rad. Det är sannerligen höstlov här.....

Idag sökte jag ett jobb som assistent på kundservice! Snälla låt mig få det!!

Bokstavslek!

Idag var det bokstavslek som gällde på jobbet! Jag, Emma, Marcus, Sofia och Kim var i lektagen typ halva dagen, sen orkade vi inte ha hjärngympa mer... Men tiden hade ju gått liiiite fortare.

Carro var sjuk, Jenny N gick hem, och det ringde utav bara f-n!!! Över 400 samtal tagna idag också, precis som igår. Snart blir jag röd, blå och grön, som en riktig papegoja.

Tjafs har det varit på jobbet också, för att vi måste ändra några 18-kvällar på schemat och jobba till 19, typ en kväll varannan vecka. Vissa orkar tjafsa och gråta om allt...

Fick reda på idag att FK hade fått in 1500 ansökningar! Och om det blir nåt ska de ringa den här veckan, annars kommer man inte med. Spännande!

Hänga gubbe

Det kan man göra på jobbet! I eftermiddag, sista timmen, ägnade jag och tre papegojkollegor åt detta. När det blir FÖR tråkigt på jobbet, måste man ju liva upp det lite liksom... ;-) Men eftersom vi inte hade nån tavla att skriva gemensamt på, så fick var och en ha sina egna streck för bokstäver, och om nåt var rätt, fick man säga "skriv dit ett E på 7:an".

Jag var inge' bra på att hitta på ord tydligen, för mitt "telefoniansvarig" knäckte kollegorna utan ETT ENDA streck på gubben! Han fick inte ens nån kulle!

"Tidsrapportering" var värre, där blev vi nästan hängda av Emma, men vi klarade oss till slut, Och då skulle jag gå hem. Så dagarna går på jobbet också ibland.

Osså kissen igen....

image21

Avundsjuk!

Ja, nu är jag faktiskt avundsjuk på resten av familjen, som får vara LEDIGA den här veckan! Barnen har höstlov, och Putte har ju sitt flashiga helgjobb... Det är alltså bara jag som behöver åka iväg varje morgon, till mitt papegoj-jobb. Lite tungt, ja.

Men i helgen var det faktiskt lite synd om min man! Han fick jobba en timme för mycket, pga vintertiden! Klockan ställdes ju om, så när han jobbat till 3, var klockan bara 2 igen, och han fick jobba den timmen en gång till! Snacka om surt! Motiveringen från jobbet var: "Ni får ju tillbaka den timmen när det blir sommartid..." Ok.

Jag har en bilddagbok!

Ni som känner mig och inte har adressen får fråga, för jag vill inte att "hela världen" ska se den!

Olles upp-och-nervända dag

Det började med att han drömde att mitt öga blev en bubbla, som sprack. Sen blev han ovän med Maja, så att han gick ut och så hittade vi inte honom när vi letade. När han kom hem, blev han så arg på mig och Maja så att han bestämde att han och pappa skulle flytta och bo i en bowlinghall. Men sen ringde jag och beställde tid för bowling på tisdag, och då blev han glad igen!

Glasögon-vanan

Jag undrar hur lång tid det tar innan man vänjer sig vid att man INTE behöver ta av glasögonen på kvällen?? När jag släcker lampan, så försöker jag fortfarande ta av mig dem.... *hahha*

Putte-handling

Idag handlade Putte. "Det han kom ihåg från listan". = inget mineralvatten idag heller.

Gaaahh

Så är mineralvattnet slut också! Fan!

Frisk

Nu kan jag inte hålla mig hemma längre. Imorgon är det dags för papegojjobbet igen. Känns otroligt motiverande, måste jag säga.

Undrar om och när försäkringskassan ringer?? 400 sökande...

Sjuk

Idag och igår har jag varit hemma från jobbet. Officiellt är det för att jag är förkyld och är rosslig i halsen. Det är jag, men inte så att jag egentligen hade behövt vara hemma... Egentligen beror det mest på att jag ser så dåligt, och jag ORKAR inte sitta och kämpa mot både suddig syn och hosta, det blir för mycket!

Så därför håller jag mig hemma och vilar upp både hals och ögon. Många karensdagar blir det....

Mattias golfar

Ibland blir Mattias arg när han golfar. Då kanske han kastar upp sin klubba i ett träd. Då måste man klättra upp och hämta den.

image20


Olles minne

Olle påminner mig alltid om en massa knasiga saker, som man själv har glömt. Åh vad jag skrattar åt honom ibland! Idag fräschade han upp mitt minne med detta:

- Mamma kommer du ihåg när vi var ute och cyklade? Då tittade jag på en bil så att jag cyklade i diket!

Varmt täcke

Idag drog jag med barnen till Ikea, för att köpa mig ett VARMT täcke. De senaste veckorna har jag nämligen legat med pyjamas OCH fleecejacka på mig på natten, och frusit ändå!! Och eftersom Putte sover så gott när det är kallt, så är det tydligen bara för mig att acceptera... Så idag inhandlade jag ett fluffigt täcke under skylten VARMA TÄCKEN, och inatt hoppas jag att jag sover gott.

Spionuppdrag

Jag vet inte vad jag lurades ut på, det får jag nog aldrig veta heller.... Men i lördags morse sms:ade min kusin, 16 år, och frågade ifall jag kunde skjutsa honom på kvällen till en kompis, 1 mil bort. Ja, sjävklart svarade jag, inga problem. Efter hand dök det upp mer och mer konstigheter... När jag hämtade honom, fick jag inte göra det hemma, utan vi möttes på annan plats. Sen fick jag inte lämna av hoom HOS kompisen, utan 100 meter innan. Sen skulle jag VÄNTA där på honom, i ca 10 minuter. Sen kom han ut igen, och gick till platsen där jag släppt av honom. Sen åkte vi hem igen, eller inte hem då, utan till platsen där jag fick släppa av honom.

Ja, se tonåringar! Undrar vad han gjorde, men jag kände mig en en riktig agent!

Min snusfria dag

Jag skulle prova att INTE snusa längre! Så jag lämnade helt enkelt min dosa hemma.

Jag klarade mig till 1230, nu sitter jag här med lånad snus av Mia under läppen... Jaja, jag klarade mig ett tag i alla fall! :-)

Välkommen till....

Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... , Välkommen till... ,

Jag är en papegoja. 

Idag smäller det - äntligen!

Olle fyller år! Som han har längtat!! Min söta lilla kille, idag är det äntligen hans dag! Idag har vi firat med familjen och farmor, resten av gänget kommer på lördag. Då firar vi både honom och Maja, som fyllde för en vecka sedan.

Fick reda på idag att det var 400 som sökte samma tjänst som jag på Försäkringskassan. Det kommer nog ta ett tag för dem att gå igenom alla ansökningar! Jobbet skulle börja i november, så de har nog lite panik där nu! Åh vad jag skulle bli glad om de ringde! Jag VILL  INTE JOBBA på mitt jobb längre! Det är så satans tråkigt, jag vill inte vara nån papegojväxelhäxa längre! Jag vill ha lite nya utmaningar!!

Vår kära lilla Ricke-katt!

image17

Japp, då var han här igen... Gosigare katt får man leta efter, vi fick så många pussar och gosar så det var bara inte klokt, under de 10 minuter han var här!

Sudd sudd

Det är faktiskt ingen hit att sitta på jobbet och se suddigt... Undrar hur många dagar till det ska ta innan allt blir klarare??

I Guds namn

Nej jag har inte blivit frälst eller nåt, men så hette senaste Beckfilmen, som vi såg igår. RIktigt bra film, hu vad spännande!! Se den!

Igår var Maja mer nöjd när det gällde läxan, det var läsa som gällde och det lyckas hon mycket mycket bättre med. Det var istället Olle som fick psykbryt, pga trötthet antagligen... Alla var dumma i hela familjen, fast vi bara satt där och såg ut som fån, visste inte vad vi hade gjort för att få en gråtande och skrikande 5-åring i soffan! Men vi lät honom va, han ställde sig i köket och surade, och efter en stund kom glada Olle tillbaka. Då diggade vi till "Kockabom bom bom, åh här är jag!", vet inte vad låten heter men rolig är den att digga till i alla fall. Och det viktigaste var ju att Olle var glad igen.

Hihihi

Tänk att man kan ha så roligt med sin söta lilla 5-åring (6 år på torsdag!), bara för att man har en granne som heter Svipe! Vi tramsade och dummade oss, och skrattade nästan ihjäl oss båda två. Det slutade med att Olle skrattade så han fick byta kalsonger... ;-)

Maja däremot var arg som ett bi, blev sjuk och trodde hon hade feber, allt för att det var dags för matteläxa! Tänk vad den kan vara jobbig ibland...

Jobb-problem

Om man har en kollega, som man sitter bredvid i 8 timmar, som hela tiden säger "eehh", antingen innan hon ska säga vart kunden har kommit: Typ "Välkommen till - eehh..." eller under samtalen (du ska prata med - eehhh"), och kollegan har sisådär 350 samtal på en dag. Då håller man på att bli TOKIG!!! Man måste väl lära sig att prata innan man börjar jobba som telefonist! Eller har jag fel?

Lisa hade nån idé, att jag kunde dra henne i armen varje gång hon säger "Eehh"! Undrar om hon fattar vinken då? Nu får jag gå hem, så jag skiter i det just nu. Men jag kanske kan börja dra henne i armen imorgon?

Tillbaka på jobbet

Nu sitter jag här igen, på jobbet.... Allt är faktiskt ganska suddigt! Men det funkar i alla fall. Och det ska ju bli bättre och bättre. Det är faktiskt ganska skönt att komma igång igen... Blir ganska tråkigt i längden att bara ligga hemma!!

Lycka är...

.. lördagkväll med barnen, när allt lugnat ner sig, när Olle inte längre tycker att alla hans byxor är för stora där bak, barnen har fått sina pommes frites och korv, och jag njuter av potatissallad och skinka.

Och snart är det fotboll!

Ögonoperationen

Operationsdagen började med lämning av barnen på morgonen. Sen hämtade mamma och pappa upp mig för resa till Malmö. Vi hade så trevligt i bilen, de var så förvånade at jag var så pigg och glad och inte alls nervös! Men detta skulle ju bli mitt livs operation, jag hade ju längtat efter den här dagen! Vi fikade i Lyckeby, och var framme i Malmö ungefär kl 12. Då gick vi på Triangelns Köpcentrum. Vi virrade mest runt där och letade solglasögon till mig i varenda affär, utan framgång. Det var ett måste att ha det efter operationen, och jag trodde inte att reklamglasögonen vi hittat i en låda hemma skulle ge ordentligent skydd.... Jag har ju liksom inte behövt ha solglasögon tidigare. Vi åt inne på Triangeln, sen körde vi till centrum, för att hämta ut mina tre sorters ögondroppar på Apoteket (de kostade 453 kronor!!) ,och sedan var det dags. Mamma och pappa följde med till Vårdas dörr, för att se var de skulle hämta mig sedan, sen gav de sig iväg för att shoppa.

Inne på kliniken fick jag lämna ett underskrivet medgivandeformulär och ett kvitto på att jag betalat in pengarna, hos receptionisten. Sedan tog hon med mig in i ett rum där hon gav mig lokalbedövande droppar. Hon frågade om jag ville ha en lugnande tablett, men jag tackade nej.  Sedan fick jag sitta ut och vänta.

Efter en liten stund kom sjuksköterskan Jonas och tog med mig för syntest. Därefter fick jag få in till läkaren Hans undersökningsrum. Läkaren ställde där lite konstiga frågor om mina nuvarande glasögon... Han undrade om jag såg bra med dem och om jag blev trött i ögonen framåt kvällen. Det hade visat sig att deras syntest visade att jag inte behövde så starka glasögon som jag hade... Det var därför Jonas gjort ett nytt syntest på mig. Men det stämde exakt med det jag gjot hos dem sist. Alltså har jag gått omkring med för starka glasögon. Jävla Synoptik!!!

Läkaren lyste mig i ögonen, och såg att jag var väldigt torr. Därför var det bra att jag skulle göra en Lasek-operation, eftersom hornhinnan då byts ut. Jag kanske skulle ha tur att hornhinnan som växte fram skulle vara bättre, och inte lika torr.

Efter lite till väntan i väntrummet, tog Jonas med mig in i "omklädningsrummet". Där fick jag sätta på mig hår- och skoskydd, och sedan var det dags för operationen. Jag fick lägga mig på en brits med en "skål" för bakhuvudet. Läkaren satt sedan bakom mig. Han började med att spärra upp ögonen, med en ring (ungefär en sån man blåser såpbubblor med). Sedan skulle jag fokusera på en röd prick i 20 sekunder. Under tiden hällde han en alkohollösning i ögat. Sedan sprutade en sköterska vatten i ögat, det var obehagligt! Jag ville blinka, men kunde inte. Efter det kunde hornhinnan tas bort. Sen fick jag återigen fokusera på pricken, medan läkaren arbetade med lasern. Detta tog 30 sek. Jag kände att det luktade bränt. Ny sköljning med vatten , sedan sattes bandagelinsen in, och ena ögat var klart. Sedan gjordes likadant med det andra.

Efter försvann läkaren direkt, och Jonas tog hand om mig. Jag sa: vågar jag titta nu? och när jag satte mig upp kunde jag se själv! Det var väldigt kornigt, men jag kunde se utan glasögon! Jag fick ta av mig mina "fina" skydd, sedan fick jag sätta mig i ett vilorum, med sköna vilstolar, dämpad belysning och ljus tända. Jonas frågade om jag ville ha ostmacka och kaffe. Medan han fixade det, passade jag på att ringa pappa och Putte.
 
Efter en stund kom en gullig tjej som hette Charlotte med fikat. Hon sa att jag skulle få fika ifred, sen skulle jag få information av henne. När hon kom tillbaka, fick jag ett papper med all information. Hon sa att hon skulle berätta allt som stod där också, eftersom jag inte skulle kunna läsa på pappret. Jag skulle ta ögondropar var 10:e minut de första dygnen, inte sitta vid datorn eller tv:n, ha solglasögon på, och vila ögonen så mycket som möjligt. Jag fick två andra sorters ögondroppar, och ett helt gäng med smärtstillande, både ögondroppar och tabletter.
Efter denna information var allt klart! Jag hade bara varit där i strax över en timme! När jag kom ut i väntrummet satt mamma där och väntade. När vi gick ut ville hon hålla mig under armen som stöd, men jag sa att det inte var nåt fel på mig, jag kände mig jättepigg!

Vi började resan hemåt.  Vi hjälptes åt att hålla reda på 10 minutersintervallerna hela tiden. Det hade hunnit bli mörkt ute, men som tur var hade pappa belysning i backspegeln, så jag såg vad jag gjorde, och kunde ta dropparna utan att vi behövde stanna varje gång.

När vi närmade oss Småland började jag känna mig jättetrött och synen blev  sämre igen. När jag kom hem fick jag jätteont. Då tog jag smärtstillande droppar OCH tabletter och gick och la mig med en ögonmask. Som tur var försvann smärtan av detta, och jag fick sova hela nattten.

Operationen gjord!

Allt gick bra, men nu ser jag suddigt!  Ingen idé att göra nåt längre inlägg,  jag ser inte vad jag skriver! Men jag kommer berätta allt om operationen när jag ser lite bättre!

Från dag 4 (idag) skulle man börja se lite bättre, så vi får hoppas på det!

Idag fyller Maja år! En liten 9-åring är i skolan nu, och så ska vi fira henne när hon kommer hem!

Yes yes

Jag har klarat mig från att bli sjuk! Majas sjukdom var inte heller så farlig, hon var feberfri idag på morgonen, så imorgon får hon gå i skolan. Skönt!

Imorgon bär det av, mot Malmö för operation! Jag längtar!!!

Jäkla, jäkla skit!

Maja har blivit sjuk, kanske influensan. Hon har ont i kroppen och 39 graders feber. Det är jättesynd om min lilla gumma, men för ovanlighetens skull tänker jag på mig själv. Tänk om jag blir smittad och inte kan operera mig på måndag?? Jag har klarat mig från alla förkylningar på jobbet, och nu är det istället risk för influensan! FAN! Nästan så jag funderar på att flytta hem till mamma och pappa... Skit också.

Idag var vi på Öppet Hus på Kährs. De fyllde 150 år, och vi fick en rundvandring av Putte bland alla maskiner han jobbar vid. Usch, jag skulle aldrig vilja jobba där! Industri är verkligen inte min grej! Efter rundvandringen var det cirkus på Kährs brädgård. Cirkus Skratt var bra faktiskt, men jag tröttnar alltid efter en timme, och tycker det börjar bli långtråkigt. Varför är cirkusföreställningar så långa?

Igår bowlade vi med jobbet! Det var riktigt kul, förutom att  både Thomas och Malin slog mig! Jag kom trea den här gången! Men jag fick i alla fall pris jag också, en mörk chokladkaka som Sofia fick ha i sin väska. Där blev den kvar, så jag får väl den om 1 vecka när jag är tillbaka på jobbet igen efter sjukskrivningen.

Efter bowlingen åt vi i bowlinghallen, och sen gick vi in till stan. Harrys var målet, men tre jobbarkompisar hade inte åldern inne och vakterna var hårda denna kväll. Så det slutade med att jag och Lisa bestämde oss för att åka hem istället för att gå in på något annat "ungdomsställe". Men det var skönt att komma hem i hyfsad tid, jag har varit tillräckligt trött idag ändå...

Håll tummarna för att jag är frisk på måndag!

Jobbsök

Skolassistent på gymnasieskola, det kanske kunde vara nåt? Mm, vi söker den med!

Så sitter jag här igen...

en av mina kanske allra sista ensamma kvällar. Nästa vecka jobbar ju Putte dag, och sen kanske han får börja på helgskiftet.

Barnen är i säng, Olle efter maraton-kramning (bara en till - vi räknar till 10 sekunder!, bara EN till - 12 sekunder!) och ytterst lite tv-tittande, och Maja lite senare efter ett parti Svälta Räv (som mamma vann!) och Bonde söker fru. Nu ska jag bara äta upp min yoghurt-med-linfrö-och-müsli. sen är det snart dags för mig med att krypa i säng.

ÅÅÅÅÅH, vad jag hoppas att jag får nåt av de andra jobben!!!!!!

Intervjun

Det gick bra på intervjun! Eftersom det är en bemanningsfirma så är det uthyrning det handlar om. Hon hade inget uppdrag till mig nu, för hon sa att det som fanns var i stil med det jag redan hade, och det känns ju onödigt. Hon förstod att jag ville "ta ett steg uppåt" nu. Så när det dyker upp nåt som hon tycker är lämpligt, ska hon höra av sig!

269695-16

Okej,

nu har jag vantar på mig också! Vart ska det här sluta??

Det är lite svårare att skriva med vantar, men det funkar! :-)

Idag hade Maja ingen gympapåse med sig när hon kom till skolan. Putte fick åka hem igen och hämta den. Rätt åt honom tycker jag! Varför är det alltid bara jag som ska tänka och planera??

KAALLT

Idag fryser jag ihjäl på jobbet, nästan i alla fall! Varför ska det vara så KALLT? Jag har massor med kläder på mig, men inte hjälper det. Usch!

Idag är det intervju kl 1530, om jag har överlevt kylan fram tills dess. Det ska bli spännande!!!

Snusa för att man har tråkigt

Ja, det funkar.

RSS 2.0