Rensningsdag!

Idag har jag rensat i massor! Började med Majas rum på förmiddagen, och var klar flera timmar senare... Men då hade hon också hur fint som helst, och en hel sopsäck som skulle till tippen. Hon hade själv varit med hela tiden och bestämt vad som skulle slängas och hur hon skulle ha saker. Efter det kom som tur var Putte hem från en golfrunda och började med mat, något jag inte alls tänkt på i rensningstagen. Så då satte Olle och jag igång på hans rum, och det blev minst lika mycket slängt och bortsorterat där. Så nu har ungarna varsina finstädade och rensade rum!

Ikväll åkte jag till mamma och pappa för att återigen försöka fixa till deras Internet-uppkoppling. Jag ringde till Netgearsupporten och fick prata ENGELSKA, men jag fick faktiskt fram hur jag skulle göra. När jag kom till dem fick jag ändå trassla med det i över en och en halv timme, men till slut gick det!

Ikväll känner jag mig lite stolt, en duktig dag har jag haft!

2008 är året då...

... vi firar 10-årig bröllopsdag!
... Olle börjar skolan!
... Maja firar sin första tvåsiffriga födelsedag!
... min mamma börjar jobba igen!
... vi ska på Martin och Marias bröllop!
... jag förhoppningsvis får ett nytt jobb!

Strömavbrott, igen

Strömavbrott är ju sådär kul... Speciellt om det varar i 6 timmar....


Vettskrämda barn!

Nej, det blev ingen film igår vid 21. Istället blev allt svart! Jag stod och borstade tänderna, Maja gjorde också det fast i sitt badrum, och Olle höll på att plocka upp sina kaplastavar i vardagsrummet. Putte hade redan lagt sig i sängarna för att se på film. DÅ blev det strömavbrott! Barnen blev livrädda, det blev helt kolsvart! Jag famlade mig fram till Olle (med tandkrämslödder i min mun), tog honom i handen, och ropade sedan efter Maja. Sen tog vi oss bort till henne. Då kom Putte med. Barnen var jätteledsna och rädda, och vi försökte lugna dem. Putte gick och hämtade ficklampan, och så satte vi oss i soffan med massa tända ljus. Riktigt mysigt tyckte vi, men det tog en bra stund att lugna ner barnen...

Efter lite Yatzy-spel i sken från värmeljus, gick vi och la oss, alla i samma säng, för barnen vågade inte sova i sina egna rum. Jag vaknade ca 23.30 av att frysen pep, strömmen var tillbaka. Skönt, vi hade ju faktiskt precis storhandlat, hade inte varit kul om allt hade blivit förstört!

Ledighet...

Det måste vara det bästa som finns! Det är så UNDERBART att softa! Mer sånt, tack....

Idag storhandlade Maja och jag, eftersom allt var slut, så fick vi handla så mycket så att nästan inte fick plats i vagnen! Ica-kortet minskade med 2100 kronor! Men nu har vi förhoppningsvis mat ett tag...

Sen var Martin, Maria och mamma här och fick tacopaj. Trevligt! Direkt efteråt bar det hem till Stockholm igen för dem.

I eftermiddag och kväll har vi bara softat, bland annat sett en film på TV1000. Vid 21 blir det nog ännu en film! HÄRLIGT med ledighet!

Nu är glada julen slut, slut, slut...

Så var det annandag. Idag har vi bara slappat och spelat alla spel barnen fått: Quackle, Bingolotto, Ishockeyspel, Airhockey....

Och så har vi varit på Ikea och ätit, för kylen och frysen gapar tomma. Maja sa faktiskt idag: Så här lite mat har vi ALDRIG haft hemma hos oss! Och det är nog sant! Det började redan i början av förra veckan, men då bestämde vi oss att härda ut över julhelgen, eftersom vi inte ville ge oss ut i julstressen och storhandla tillsammans med hundratusen andra julstirriga människor! Men imorgon är det dags, då ställer jag klockan på 8, och drar in till Maxi!

I förmiddags var jag duktig också och frostade av frysen, nu när den ändå var så tom! Det var bara all glass från Jonas som nog förstördes, men vi får väl be om ny! Hihi

Många ska man se till att försöka träffa också, nu när man ändå är ledig! Imorgon kommer Martin, Maria och mamma på lunch, på fredag blir det fika med Henning på stan, och på lördag ska jag till Linn. Dagarna går snabbt när man har trevligt!

Hemma igen

efter en jättemysig julafton! Vi åt, såg på Kalle, tog emot tomten med julklappar, öppnade paket, spelade spel... precis som en julafton ska vara.

Jag fick bla en elvisp, prenumeration på Amelia, presentkort på KappAhl, pengar.... Barnen fick trumset, ishockeyspel, body balance-spel, dracco heads, docktillbehör med mera, med mera. Alla var glada, mätta och nöjda!

Imorgon är det dags för ännu mer julfirande hos barnens farmor och farfar!

JULAFTON!







6.30 fick vi sova till idag, sen var det dags att kolla efter klappar under granen! Självklart fanns det ett helt gäng med klappar där till de lyckliga barnen.... Jag fick också en julklapp - en kaffebryggare! Mycket välbehövligt! Även om den funkade så har jag haft den gamla sedan 1993... Så den var inte så fräsch kanske.

Vid 13 bär det av till mamma och pappa, för mer julfirande!

image31

Den här tomten har snart gjort sitt nu!

GOD JUL!!

Imorgon är det ÄNTLIGEN dags, barnen har ju väntat i evigheter....

Dan före dan före doppare-dan!

Nu är det ÄNTLIGEN julledigt, det är så underbart! Hela familjen har julstämning nu!

På dagen har vi städat och gjort fint (även om vi nu inte ska vara hos oss i jul..). Ikväll har vi klätt granen som mamma och pappa just kom och lämnade. Den blev så fin så!

Imorgon ska vi träffa Martin och Maria hemma hos mamma och pappa. Putte har jobbat dag idag istället för natt ,och likadant imorgon, så han kan inte vara med där. Men SEN ska vi vara tillsammans, LÄNGE! Då är han också ledig!

Öööhh

Idag började jag 6.45, åh, vad jag HATAR att gå upp så tidigt! 5 minusgrader var det också, och hård is på rutorna. Men men, nu är jag här i alla fall, och har snart förmiddagsrast!

Efter idag är det bara EN dag kvar, sen har jag 11 dagars ledigt! Fatta vad underbart!

Fem dagar!

Det är bara fem dagar kvar till julafton! Det vet jag, för jag har små knottar som räknar varje minut....

Var på Köpstaden efter jobbet, och köpte Olles julklappar. Majas handlade Putte på dagen. Så nu är det klart, nu är det bara Martins jag har kvar att köpa, SEN kan jag slappna av!

Pratade med HP ikväll, det var länge sen! Han tyckte i och för sig att det kändes som att vi träffades igår, men jag tycker nog det är en evighet sen juli.... I alla fall så kanske vi kan få till en fika i mellandagarna. Skulle vara jätteroligt!

Linn bjöd oss till hennes examen i januari, idag! Klart vi ska gå! Inte varje dag man har en bästa kompis som blir färdig socionom!

Uj uj uj

Vad folk var arga idag då! Jag vet inte hur många arga kunder jag haft idag! Bland annat en som skrek: "Du borde gå en kurs i konflikthantering, du är värdelös på det!" och en annan: "Du jobbar på ett jävla skitföretag, nu får du ta lite ANSVAR!!"

Tur att man inte tar åt sig, av alla idioter som har panik innan jul....

Julgris!

Herregud, vad jag äter godis! Inte nog med att jag åt upp all knäck vi gjorde på två dagar, när jag kom till jobbet så fick vi varsin stor julgodispåse! Så nu har jag svullat en massa igen...

Tror snart att jag får samma symptom som Olle: Trött mage...

image30

Jobbar igen

Maja är fortfarande hemma, hon är jätteförkyld, men egentligen inte särskilt dålig. Men jag tror hon sover ganska dåligt, hon är rosslig i halsen och har hosta, så det är skönt för henne att vara hemma och vila lite.

Olle har sagt ett par dagar nu att han är "trött i magen"?? Jag vet inte riktigt vad han menar med det? Jag har frågat honom hur det känns när man är trött i magen, men det kan han inte förklara. I morse när han och jag skulle gå upp, sa han: Idag är jag så trött i magen som jag aldrig har varit förut! (=jag vill gärna vara hemma från skolan idag...) Eftersom jag själv är så otroligt SLÖ nu för tiden (i helgen sov jag till typ TIO båda dagarna!!!), och inte började förrän 10.30 idag, så var jag INTE så svårövertalad! Jag sa Ok, du får vara hemma, och sen somnade vi om! Härligt!

Putte tror att "trött i magen" betyder att han är hungrig! Han är så otroligt dålig på att äta, men så småäter han desto mer! Han äter ballerina-kex, glass, råa makaroner osv... Men mat är han inte så sugen på! Så jag antar att vi får sätta hänglås på skafferiet, och se till att få i honom MAT, så kanske magen slutar vara trött!

Ikea igen

Igår på Ikea var helt plötsligt alla mina gamla kärlekar där! Nej inte alla, men två i alla fall! Först mötte jag Magnus, han kollade rakt på mig, jag har inte sett honom på typ 12 år, och vad gjorde jag? Tittade bort. Hade ju annars varit trevligt att hälsa i alla fall... Men ibland får man lite panik. Sen i kön stod Johan från Mönsterås bakom mig! Det var kul, vi träffades för ett tag sen och uppdaterade varann om livet, så den här gången kändes det som att vi kände varandra. Jag hjälpte honom att packa lite, och vi hade mycket att blarra om. Trevligt! Han är också gift med två barn. Det är förresten han som är orsaken till att jag har en halv plasttand! Det gick lite för vilt till hemma hos honom en gång innan Blomster...

Idag är jag hemma med Maja som sagt, jag har inte gjort så mycket nytta. Mest suttit här, duschat och glott på tv. Snart dags att hämta Olle, dagarna går fort!

Ikea

Idag har barnen och jag varit på Ikea och ätit, något vi gillar alla tre! Och så blev det ju förstås lite annat handlat också... som vanligt. Ikea KAN man bara inte gå och äta på, man får alltid ställa sig i kassan med lite prylar också! Fattar inte hur det går till... Idag blev vi tex ett dekorationsklot, en mjukdjursvessla och tre matlådor rikare!

På vägen till Ikea var vi hos Hanna och hämtade min mobil också, den hade jag varit smart nog att lämna där i fredags kväll...

Ikväll har vi gjort knäck! Åh, det är ju så gott! Det värsta är att de strax är slut...

Imorgon ska jag vara hemma med Maja, hon är jätteförkyld. Måndagar är enda dagen jag behöver vab:a på, och nog blir barnen alltid sjuka då! Men det är ganska skönt att vara hemma och mysa, ännu en dag...

Tjejkväll!

Ikväll är det tjejkväll hos Hanna Björnis, det ska bli jättekul! Det behöver vi nu, alla är helt uttråkade, och ute är det bara mörkt och trist.

Hanna ska stå för alkohol och fika, och vi ska ha med oss kycklingsallad! Kommer bli kanon!

Julpyssel!

Skittråkigt att jobba till 19. Men för att lätta upp stämningen så julpysslade vi lite! Anette hade kläm på hur man gjorde korghjärtan, fast min blev sne´. Då blev jag sur och slängde den. Istället gjorde jag en jättefin gubbrad som jag ska ge till Anette. Sofia lyckades fint med sin hjärtkorg, så nu har hon stoppat halstabletter i den och ska lägga i Marcus låda. Han blir nog jätteglad!

image28

Min fina gubbrad (Sofia tyckte det såg ut som tranor?)

image29

Sofias hjärtkorg (innan hon satte handtag på den och lade i halstabletter)

Nu längtar jag hem!

Hem till mina underbara små knottar! Mina söta små barn som är det bästa som finns i hela världen!

Igår...

lärde sig Maja ÄNTLIGEN att tända ljus! Hon är en liten fegis, hon har bara kunnat tända med braständare innan. Olle har typ klarat det sen han var 5, och nu var det dags för 9-åringen Maja att klara av detta!

image27

Idag var min lilla 9-åring nervös... Hennes klass ska gå lucia idag, på ett äldreboende. Lite nervigt, det förstår jag! Och imorgon blir det inte  bättre, för då ska de gå för hela skolan! Då ska Putte och jag också dit och titta, det ska bli så mysigt!

Fyra i rad

Om man är lika duktiga på det, som Olle och jag är, så kan man fylla hela spelplanen utan att nån vinner.

Sökt jobb!

Och så har jag sökt ännu ett jobb! Det här var som administratör på ett byggföretag. Jag VILL härifrån! Jag behöver ha nåt nytt, roligt i mitt liv, inte sitta här och ruttna...

Tjoho!

Nu har jag sökt ett jobb igen! Nån gång MÅSTE det ju bli min tur!!

Och förresten så slog jag inte min man, jag bara skojade lite!


Inget snus...

på två hela dagar! Bra va?

Jag är arg på min man. Han vill åka utomlands med en kompis på golfresa. Jag tycker inte han ska åka själv, i så fall ska vi åka alla. Dessutom har vi ingen barnomsorg när han är borta. Han tycker jag är dum, jag tycker han är dum! Nu ska jag nog gå och dra te´ honom!

Kroppkakefest!

Igår hade vi den berömda kroppkakefesten med tillhörande lussetåg. Riktigt roligt var det! Både att lära sig göra kroppkakor (fast Annica sa att det var mina som hade spruckit), få julklappar av tomten (som hade en kudde som hela tiden ramlade ut i rockglipan), gå lussetåg (vi klarade oss jättebra!), men det bästa av allt var ändå när det ringde på dörren kl 0.30, och TOMTEN stod där! Alla bara: Nu kommer TOMTEN! Hahha, det var Elin, 13, som hade klätt ut sig, och mitt i natten stod hon där och ville komma in! Gud vad jag skrattade!

Snart dags att ge sig iväg till julmarknad! Vi har dragit nitlotten, vi ska stå ute i en timme och sälja kärvar! Passar ju mig perfekt, jag som är frusnast av alla! Jag har bulsat på mig massvis, får se om det räcker! Jag kommer säkert ändå vara blåfrusen....

Okej.

Nu har vi bestämt oss. Vi lagar nåt hemma. Så jag får nästan åka direkt hem. Bara köpa snus först.


Veligt!

Snart fredagkväll! Allt jag begär efter mitt jobb kl 18, är att bara få åka hem och MYSA! Putte vill att jag ska köpa fredagsmat och snus, alternativt hämta hem pizza och köpa snus. Jag tycker att han kan fixa det TILLS jag kommer hem, för han har ju varit ledig idag och har all tid i världen, nästan. Maja vill ha pommes frites och korv, jag kan nöja mig med varma mackor, alla vill att allt bara ska vara färdigt så vi får myskväll.

Vad ska vi göra?

Snart helg!

Äntligen, äntligen är det snart helg! Den här veckan har känts lååång...

Idag är Maja hemma med ont i magen, ingen maginfluensa vill vi ha tack! Jag hoppas istället att  det beror på för mycket pepparkakor och lussekatter!

Igår övade vi luciatåg, åh, vad det lät vackert! Det blir nog säkert jättebra, om jag bara kan få Elin att sluta fnittra, och Dessan att sluta snacka mellan sångerna! Det ska vara disciplin i mitt luciatåg!

Ikväll är det IDOL-final!

Surt

Känns lite surt att sitta här, jag som snart skulle härifrån, trodde jag!! Men det är väl bara att söka vidare. Jag VILL inte jobba här mer! Men som tur är, är det "bara" jobbet som suger, så jag deppar inte ihop.

Ikväll ska vi ha luciaövning! På lördag är det kroppkake-tillverkning hos mamma och pappa, och när min moster Annica, 43, var lite på lyset en kväll, så lovade hon att hon skulle vara lucia då! Så nu är det ju bara för henne att leva upp till det löftet! Vi har bestämt oss för att hjälpa henne lite, så jag, Maja, och mina kusiner Dessan, 11 och Elin, 13 ska vara tärnor. Olle ska vara stjärngosse, och min pappa ställer upp som tomte! Det blir nog jättefint!

Nej.

Det var inte min tur den här gången heller. "Men du var med i slutdiskussionen." Tack ska ni ha, men det räckte ju inte....

Jag får nog sitta där och tjata hela livet.

Papegojan

Herregud vad det har ringt idag! Hittills idag har jag tagit 414 samtal, nästan omänskligt! OM jag skulle få jobbet på KSRR, så skulle det kanske bli 30-40 samtal på en dag enligt dem. Det tycker jag låter MYCKET bättre!

Ikväll är det Öppet Hus på barnens skola! Jag ska åka dit direkt efter jobbet och träffa resten av familjen och Dessan. Nettan jobbar, så då får hon följa med oss och vi ska titta in lite i hennes klassrum också. Ska bli mysigt, alltid kul att se vad barnen hittar på för något!

Imorgon får jag kanske besked!!!!

Ännu en dag

med perfekt syn! Ingen kan vara lyckligare än jag! Tänk att man kan bli så glad av att se bra....

Idag gjorde jag en blogg om hela min ögonresa, från början till slut. Den finns här.

Kan någon svara på...

... varför man alltid blir så sugen på att shoppa när man inte har några pengar??

Mina underbara föräldrar gav mig 1000:-, så idag har jag och barnen varit och köpt byxor till dem! Välbehövligt! Nu slipper Olle gå i byxor som är typ en decimeter för korta... ;-)

Jag får väl skylla mig själv lite, att jag har så dåligt med pengar... Jag har ju varit hemma en hel del, i och med operationen. Men förhoppningsvis blir det bättre snart! Speciellt om jag får det andra jobbet, då ökar månadslönen med MINST 3000!

Fördelar med att inte ha glasögon

Jag tror inte att den som alltid har haft bra syn, kan förstå hur underbart det känns att få vara utan glasögon! Jag är så glad för att jag gjorde operationen! Den var värd varenda öre....

Här är några av fördelarna:

- Man ser vad det står på flaskorna i duschen
- Man får inga vattenprickar eller imma i simhallen och tappar heller inte glasögon på botten av bassängen
- När man kramas och gosar är inget i vägen
- Man kan somna från ett tvprogram i sängen utan att vakna en stund senare och ha ont för att man legat på glasögonen
- Man kan se klockradiosiffrorna på natten
- Man kan ha snygga solglasögon
- Man kan sminka ögonen utan att ha ansiktet inne i spegeln
- Man kan se i spegeln vad frisören klipper för frisyr

Ja det finns säkert mera. I alla fall så är jag jätteglad!

RSS 2.0